Web Analytics
Jump to content

Justering av pickup


strikes
 Share

Recommended Posts

Mitt generelle inntrykk er at mange har pickups´ane for nærme strengene. Det fører ofte til hemmet strengevibrasjon og dårligere tone. Man må bare prøve seg frem, men heller for stor enn for liten avstand er nå mitt mantra.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

om jeg forstår deg rett så er ikke polene symmetrisk med strengene?

snakker vi plekterbrett eller direct-mount her?

når det kommer til høyde så skal det ikke være såpass nære strengene at det går på bekostning av tone og sustain :)

Korrectum! Polene er ikke symetriske med strengene, puppsa "vipper" liksom bakover/forover.

Snakker plekterbrett...

Link to comment
Share on other sites

Skru opp plekterbrettet og se hvordan det står til med fjørene og skruene som monterer puppene. Kanskje det er noe skeivhet som er ute og rusler der :)

Edit:

Jeg trodde det var usymmetrisk ovenifra.

har du to justeringsskruer på den ene siden av miccen, eller det kun en på hver side?

Edited by Straymond
Link to comment
Share on other sites

Slik ja GK! Just like neck pu!

Dytter du bare imellom pu og plekterbrett?

Jeg liker at mikkene ligger parallelt med strengene, ikke kroppen, ergo vinkler jeg pickups ved å plassere skumgummi under det laveste punktet på pickup mellom kropp og pickup. Om det har noe å si for lyden er vanskelig å si. Jeg innbiller meg at det er "riktigere" at begge spoler har tilnærmet lik avstand til strengene.

Link to comment
Share on other sites

Om pickupene lener litt i forhold til strengene, så vil det ha noe å si på lyden (her kan sikkert noen som husker dette fra fysikken utdype litt). Men det er nok så minimalt at man stort sett ikke hører forskjellen. Jeg har i hvertfall ikke hørt forskjell de gangene jeg har "vatra" opp en pickup.

Edited by 747
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.