Web Analytics
Jump to content

Banjo, noen som vet noe om det?


Funny

Recommended Posts

Hei, har veldig lyst til og spille banjo hørres veldig kult ut :D. Men siden jeg har ingen erfaring og det er øveraskendes lite informasjon ved et google search så har jeg endel sprøsmål her.

Hvilken type banjo? vet om 4, 5 og 6 strengers banjo. Hva er det vanligste? hva blir de forskjellige typene brukt til?

Hvilken pris? for en rimelig (4,5 eller 6) strengers banjo er passe for en nybegynner? nok til at den holder men trenger ikke å ver helt super

Hvilken merke? eller har det ingenting å si ved en så "rimelig" banjo?

Er det bra at jeg spiller gitar fra før av? evt er det veldig annerledes på 6strengers?

Best med eller uten vanlig/fingerplekter

Er det mulig og bruke forsterker på alle banjoer? Gjør det noe hva type forsterker som blir brukt?

Andre tips?

Edited by Funny
Link to comment
Share on other sites

Spør du meg, er en "gitarbanjo" med seks strenger ikke en banjo, men en gitar som låter som en banjo.

Det som er mest vanlig å handle seg, er en femstrengs banjo. Slik har jeg så lite greie på at jeg ikke vil komme med noen anbefaling på merke eller noe slikt.

Den mest vanlige banjotuningen er åpen G, det vil si at banjoen klinger med akkorden G hvis du drar fingeren over alle strengene. Det er ganske vanlig å bruke tre plektre på høgre hånd, enten metall, plast eller en blanding,

Slik jeg som amatørgitarist opplever det å lære meg banjospilling, er at man må jobbe mye med å få til høgrehånda til å begynne med. Grepene er relativt enkle, i hvert fall hvis man skal spille i gdur, og det gjør man jo gjerne til å begynne med. Man bør lære seg en del "rolls", altså hvilken finger som kommer etter den andre for å få til en rytme. Øve inn sakte, og øke etter hvert.

Regner med at forumets banjoråskinn klokker inn etter hvert og kommer med utdypende og bedre meldinger. Banjo er artig!

Link to comment
Share on other sites

Jeg eide en femstrengs Deering Goodtime banjo for ett par år siden. Forhåndsvis billige, enkle og gode instrumenter, kan anbefales. Det beste vil vel være å kjøpe en brukt da banjoer, av egen erfaring, fort blir stående og samle støv..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.