Web Analytics
Jump to content

Banjo, noen som vet noe om det?


Funny
 Share

Recommended Posts

Hei, har veldig lyst til og spille banjo hørres veldig kult ut :D. Men siden jeg har ingen erfaring og det er øveraskendes lite informasjon ved et google search så har jeg endel sprøsmål her.

Hvilken type banjo? vet om 4, 5 og 6 strengers banjo. Hva er det vanligste? hva blir de forskjellige typene brukt til?

Hvilken pris? for en rimelig (4,5 eller 6) strengers banjo er passe for en nybegynner? nok til at den holder men trenger ikke å ver helt super

Hvilken merke? eller har det ingenting å si ved en så "rimelig" banjo?

Er det bra at jeg spiller gitar fra før av? evt er det veldig annerledes på 6strengers?

Best med eller uten vanlig/fingerplekter

Er det mulig og bruke forsterker på alle banjoer? Gjør det noe hva type forsterker som blir brukt?

Andre tips?

Edited by Funny
Link to comment
Share on other sites

Spør du meg, er en "gitarbanjo" med seks strenger ikke en banjo, men en gitar som låter som en banjo.

Det som er mest vanlig å handle seg, er en femstrengs banjo. Slik har jeg så lite greie på at jeg ikke vil komme med noen anbefaling på merke eller noe slikt.

Den mest vanlige banjotuningen er åpen G, det vil si at banjoen klinger med akkorden G hvis du drar fingeren over alle strengene. Det er ganske vanlig å bruke tre plektre på høgre hånd, enten metall, plast eller en blanding,

Slik jeg som amatørgitarist opplever det å lære meg banjospilling, er at man må jobbe mye med å få til høgrehånda til å begynne med. Grepene er relativt enkle, i hvert fall hvis man skal spille i gdur, og det gjør man jo gjerne til å begynne med. Man bør lære seg en del "rolls", altså hvilken finger som kommer etter den andre for å få til en rytme. Øve inn sakte, og øke etter hvert.

Regner med at forumets banjoråskinn klokker inn etter hvert og kommer med utdypende og bedre meldinger. Banjo er artig!

Link to comment
Share on other sites

Jeg eide en femstrengs Deering Goodtime banjo for ett par år siden. Forhåndsvis billige, enkle og gode instrumenter, kan anbefales. Det beste vil vel være å kjøpe en brukt da banjoer, av egen erfaring, fort blir stående og samle støv..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.