Gå til innhold
RivalSons

Spørsmål om sampling!

Anbefalte innlegg

Hei!

Som dere kan lese i tittelen, så handler denne tråden om sampling. Etter å ha funnet ut at artister som Kanye West har laget nesten hele katalogen sin ved hjelp av sampling, så ble jeg veldig interessert i å lære meg nettopp dette.

Jeg så blant annet denne videoen:

Grunnen til at jeg ble så interessert i dette, er at jeg syntes det er fascinerende å se hvordan f.eks. gamle soul-låter kan bli gjort om til de største hip-hop-låter. På whosampled.com kan man søke på låter slik at man får høre både originalen og resultatet etter at den ble samplet.

Her er et eksempel: http://www.whosampled.com/sample/266/Dr.-Dre-Snoop-Dogg-Nate-Dogg-Kurupt-The-Next-Episode-David-McCallum-The-Edge/

Jeg vet ikke helt hvilket spørsmål jeg prøver å stille, men jeg har ihvertfall lyst til å lære meg dette. Noen som har tips til hvordan jeg kan gjøre det? Finnes det noen gode tutorials på Youtube eller andre nettsted?

På forhånd takk!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Litt vanskelig å skjønne hva du egentlig lurer på og spør om... Lære å sample?

Bruk av sample/sampling kan jo være så mangt, alt fra å bruke mindre samples, eksempelvis bruddstykker av en trommegroove, til faktisk å ta hele låter, klippe de opp og reorganisere de (sjekk ut 'The Grey Album' av Danger Mouse hvor han kjører en mashup av Beatles sitt White Album og Jay.Z).

Sampling er jo en vital del av hip-hop-kulturen og mange vil kanskje si at hip-hop uten sampling ikke er skikkelig og autentisk hip-hop. Videre brukes sampling både som et estetisk virkemiddel og som en referanse/hyllest.

Sjekk ut boka 'Making beats' av Joseph G. Schloss.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.