Web Analytics
Jump to content

Norstorm har kjøpt seg en bass, og lurer på om...?


Norstorm

Recommended Posts

Da hadde jeg kjøpt meg en bass, da jeg har store planer om å legge bass på låtene mine selv..

Jeg har lånt meg en bass til den nye kommer i posten, og jobber iherdig med 3-finger teknikker, for å bygge nøyaktighet under litt høyere bpm.

Så kommer spørsmålet..:

Jeg har lite pail på bass, og funderer litt på hvilke strenger og ikke minst gauges jeg skal smelle på bassen.
Dette er en 5 strenger av typen: Ibanez BTB1206E Prestige.
Jeg skal spille med fingrene hovedsakelig, og har vel normal størelse på både hender og fingre.

Noen som har no inputs..? Basstrenger er jo dyre saker, så ville jo helst slippe å drite på draget :P
Fikk beskjed om at det sto Elixir 0,045 - 0,135 på bassen når den kom.

Edited by Norstorm
Link to comment
Share on other sites

Femtestrengen på en bass blir jo rimelig tykk, og den vil komme nærmere gripebrettet hvis den er tapered, det vil rett og slett si at det ikke er det ytterste laget med strengevinding på den siste biten før kula. Strengen er rett og slett tynnere de siste cm før kula på strengen. noen sett er slike på fjerde strengen også, hvis jeg ikke husker feil.

Jeg hadde startet opp med et sett med normale roundwound- strenger. Låter rocka og passer til det meste. En ting til- bass- strenger er som du er inne på grisedyre. Hvis du liker "panserlyden" av nye strenger, så vær flink og vask hendene før du spiller bass. Da varer strengene veldig mye lenger. IKKE kok dem, skal du vaske de, så legg de i rødsprit natta over. Kokte strenger låter "nytt" bare en liten stund, mens spritrens holder veldig lenge. Noen lager seg strengerenser av en bit avløpsrør som de fyller med sprit, har jeg sett. Konsentrert spylevæske funker like greit.

Link to comment
Share on other sites

Hvilke strenger bruker du på gitar, da?

For egen del så har eg funnet ut at eg liker uslipte strenger med rundt kjerne både på gitar og bass. Det gjør det jo litt enklere å velge strenger. Eg spiller på medium-light, strenger, altså 40-60-80-100-120, så eg synes de 45-135 som ble foreslått ovenfor er veldig tjukke. De får dermed også veldige høy tension. Så hva liker du på gitar?

Stikk ned på gitarsjappa og sjekk ut noen basser og spør hvilke strenger de har, evt. står det jo ofte på... det kan jo gi en brukbar ledetråd. :-)

Rund kjerne betyr gjerne at strengene blir litt "mykere" enn sekskantet kjerne. DR HiBeams eller SunBeams er gode valg med rund kjerne. D'Addario har også noen med rund kjerne som fungerer godt for meg.

Ellers enig med CastorFiber at dette blir personlig. Men da har eg ihvertfall markedsført mine strenge-preferanser.... 40-120 og rundkjerne :D

Link to comment
Share on other sites

Google er vanskelig. Et av de første treffene:

Many different strings are available with a Taper Core. Taper Core bass strings have less windings (string thickness) over the bridge saddles. This design help produce a brighter tone and greater sustain. Many modern bass bridges require Taper String designs for larger gauge string fitment. Some sets only have one tapered string (usually the Low-B) but other string sets have multiple tapered strings.

:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.