Web Analytics
Jump to content

NBGD. Tanglewood TW-133 ASM Parlor


Ichi

Recommended Posts

Dette er definitivt en av de beste billiggitarene (3 lapper veiledende) jeg har vært borti, rett og slett. Forelska meg i denne da jeg testa en hos Jonny Musikk for et par år siden, pur vintage Mississippi blueslyd med en uvanlig fylde og krisphet for å være en parlor. Har siden testa tre andre eksemplarer med samme entusiastiske resultat. Da jeg så denne brukt for salg på Finn nå var det i grunnen bare å slå til.

Gitaren har lokk, bunn og hals i heltre mahogny, sargen er laminert. Den produserer en overraskende stor og varm lyd til tross for størrelsen, og funker både til strumming og fingerspill. Den kan spille mykt og innsmigrende, drar man på får man en skarpere og krispere klang som skjærer gjennom lydbildet. I tillegg er den ekstremt lettspilt, jeg gikk ned til 011-strenger for bending og solospill og justerte halsen ned til en strengehøyde på just over 2mm uten at dette gikk ut over lyd og båndklirr i nevneverdig grad. Det er null dilldall på gitaren, ikke en gang kantlist, positivt for noen, sikkert negativt for noen også. Jeg synes det bidrar til vintagepreget og digger det.

Denne modellen kom først med hals innfestet ved 14. bånd (mitt eksemplar har det), de seinere eksemplarene har innfestingen ved 12. bånd og stolen tilsvarende lengre nede på lokket. Det er uansett ikke store lydforskjellen, men den seinere modellen har muligens en smule mer mellomtone på bekostning av diskanten. Jeg ser ikke bort fra at jeg kjøper en til av den nye typen også. :D Ser fram til maaaange timer med klimpring på denne, det er den perfekte verandagitar!

Lånte et bilde fra nettet her:

467199.jpg

Legger ved en link til den nye modellen også: http://www.tanglewoodguitars.co.uk/products/acoustic/prem_his/TW133ASM.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.