Web Analytics
Jump to content

Kombinasjonsamp for eltrommer, bass etc - aktiv monitor det beste?


sarge

Recommended Posts

Hei

Sønnen min spiller trommer og jeg spiller bass. Akkurat nå kjører guttungen eltrommene gjennom et gammelt 2.1-sett av PC-høyttalere, men jeg kunne egentlig tenkt meg å kjøpe en billig amp. Det som også hadde vært kjekt er om den kunne ta inn både linjesignal og instrument, sånn at jeg kunne ta med bassen og plugge inn i ampen hans for en liten familiejam. Vi snakker kun hjemmeøving her, så det behøves ikke enormt med trøkk, men det er jo greit å kunne overdøve knirket fra basstrommepedalen, for å si det slik.

Er det greieste en liten stagemonitor, egentlig? Eller er det andre løsninger som f.eks. keyboard-amps, bass-amps, akustisk amp etc. som duger like greit, evt andre typer aktive høyttalere?

Jeg har minimalt med budsjett, og håper å finne noe brukt, evt. billig og bra nytt (jeg er en sucker for å få greie produkter for lite penger).

Link to comment
Share on other sites

Jeg har god erfaring med å bruke aktive høyttalere og en liten mikser til dette. Se om du får tak i Behringer truth-serien og en liten mikser på bruktmarkedet. Tror du skal kunne komme i mål med ca kr 1500,- + evt frakt.

Jeg ser at det er en løsning, men det er litt mye kabler og bokser. Jeg tenkte rett og slett en enkelt forsterkerboks.

Link to comment
Share on other sites

Ja, det blir en del kabler med aktive høyttalere og mikser. Alternativet er jo en flerbruksforsterker, men dette har jeg ingen erfaring fra. Det burde også være mulig å bruke en aktiv høytaler med to innganger. Behringer truth har det. Denne løsningen kan jo også utvides med en høytaler og mikser senere.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en gammel Peavey keyboard-amp som kan brukes som du vil! Det dukker opp noen som kan ligne på Finn med jevne mellomrom, til en billig penge.

Jeg bruker to stykker og en mikser, men den under her funker fint på egenhånd! 3 inputs med kanalvolum, pluss felles eq og reverb. Da trenger du ikke mikser i tillegg. Min brukes til både keyboard, bass og el-trommer. Og faktisk også gitar via Boss GT-100...

Peavey%20Amp-800.jpg

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Hmmm.... Kanskje det er like greit med en en egen mikser. Skal tenke på det, selv om jeg hadde tenkt å gi sønnen min enkelheten av kun en boks å håndtere.

Så lenge sønnen din skal spille alene, så kan han jo kjøre trommene rett inn i monitoren, uten å gå via mikseren.

Men jeg antar at du klarer å operere denne når det er sarge's family session. :)

Det som er bra med slike scenemonitorer er at den ligger jo på gulvet, og lyden er retta rett mot utøveren.

Link to comment
Share on other sites

askret: Ja, jeg har vært på jakt etter noen røverkjøp på noen slike før, men de beste kjøpene har alltid gått rett foran nesa mi.

davidsen: Ja, det er jo sant at jeg klarer å koble det meste, og sånn sett HAR jeg allerede en egnet mikser (som jeg bruker til det meste). Men for en utålmodig 11-åring så er selv den minste utstyrssjauing KJEDELIG! Men jeg liker også scenemonitorformatet, og tenker nok i de baner.

Ellers er det jo mange slike som har 2-3 innganger, men ikke instrumentinngang. Man kan jo også se for seg en løsning med en veldig enkel preamp/DI til bassen også, f.eks. en VOX amplug til bass.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Det er helt riktig at jeg kan bruke keyboard amp, og jeg har også kikket etter røverkjøp på brukte slike. Når det er sagt så er dette (utrolig nok) over mitt nåværende budsjett.

Skal jeg kjøpe nytt er nok dette mer i den leia jeg kanskje har råd til:

http://www.thomann.de/intl/the_box_ra8.htm / http://www.thomann.de/intl/the_box_ra10.htm

Det fine her er at med to slike og mikseren min, så har man et enkelt PA-anlegg for sang også...

Men så er det dette med ukjente merker og ytelse, da... Det kan jo hende det låter b*sj, sånn som denne, for eksempel:

http://www.thomann.de/intl/artec_pmd_8.htm (som også hadde fin pris og ellers hadde tilnærmet perfekte miksemuligheter ombord).

Link to comment
Share on other sites

Den siste der så jo elegant ut :D funker sikkert greit (Artec delayen min suger, men denne kan jo være bra for det, hehe)

Ja, den SÅ elegant ut, den Artec-boksen, men lydklippene som ligger ute låter utrolig boksete og dårlig. Neppe dugende for bass og trommer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.