Gå til innhold
Mats Mordal

Fersk gitarspiller ønsker konstruktiv kritikk for å forbedre progresjonen

Anbefalte innlegg

Heisann, er ganske fersk i gamet. Har klonket litt på kassegitar en god stund uten noe stort ønske om å lære skikkelig. Men har siste måneden spilt en del å ønsker å lære etter at jeg kjøpte meg en 50's classic player strat. Ønsker konstruktiv kritikk! Dette er tatt opp med mobil osv så lydkvaliteten er deretter. Men greit nok til dette bruket.

Synes selv det er lite variert og litt sånn stakato hvertfall. Kan itteno teori btw, spiller bare det jeg syns høres bra ut, så skal begynne å lese meg opp fra bunnen av på det området. Men dere som kan dette må fyre løs!!

På forhånd takk :)

Here it goes: https://soundcloud.com/matsmord/blues

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei, og velkommen!

Kanskje ikke helt det du er ute etter. Jeg har hørt litt på det du har tatt opp, og dette er noe av det første jeg biter meg merke i. Derfor noe jeg vurderer som verdt å nevne.

Du spiller over et spor som legger føringer når det gjelder hvilke akkorder som blir brukt, og når de brukes. Vanlige åpningsakkorder i en blues er gjerne A og D, eller akkorder med samme forhold seg imellom (E og A, G og C, D og G - om dette ikke gir noen mening, hopp over).

| A | A | D | D |

OK! Første akkord er A. Jeg vil gjerne høre at du vet du spiller over A. Ikke bare at spiller toner fra en skala uten særlig tanke på hva som skjer. Har du spilt rytmegitar til denne bluesen slik at du vet når og hvordan byttene skjer? Dersom du har gjort det kan du prøve å gjøre det samme når spiller melodi. Spill akkordene over akkordene, men istedenfor for å slå an flere strenger samtidig, prøv å spill én og én streng. Du trenger ikke spille på alle seks strengene, du kan velge to som du spiller på, og spill på de samme to for alle akkordene. Du bytter da akkord i venstre hånd slik at tonene blir forskjellig. Har du litt bedre oversikt kan du gjøre det samme uten å holde grepet i venstre hånd. Du kan "se" hvilket bånd du må spille på for hver akkord. Prøv med forskjellige strenger, kanskje også forskjellige strenger for hver akkord. Noen kombinasjoner som høres mer spennende ut enn andre? Noe som låter virkelig dårlig?

Prøv litt, og gi tilbakemelding om hvordan det gikk. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.