Web Analytics
Jump to content

Teori rundt gain-staging og mikrofoni


Recommended Posts

Lurer på om noen av dere kan forklare meg fysikken i sving rundt et fenomen jeg oppdaget heromdagen i studio. Vi recorder trommene live for å få et "pustende" rytmisk spor. I den anledning liner vi gitar og bass gjennom preams og kabsimulering, og tar de opp separat i ordentlige tilstander senere.

Plutselig oppdaget jeg at gitaren var blitt veldig mikrofonisk. Jeg kunne rett og slett prate slik jeg holder gitaren vanligvis og det kom ut gjennom gitarpreampen henholdsvis plukket opp av mikkene/strengevibs e.l

Skuffet over mine egne mikker, plukket jeg opp en annen gitar med merkepickups og problemet vedvarte. Det ble et stort problem fordi skarp og kick kom veldig godt gjennom gitaren.

Ved å klø meg litt i hodet valgte jeg å sjekke gainstaginga på preampen (Nova system med kabsimul), og så at input var langt under unity, mens output var langt over unity type 16dB.

Stilte ned output, og input opp og problemer forsvant helt. Helt tyst, problemet løst. Men nå er det en gang slik at jeg undrer svært på hva som har hendt her. Overall-output var mer eller mindre akkurat det samme før og etter jeg stilte det korrekt inn. Og det var input som var lav, ikke motsatt.

Kan noen forklare meg hva som foregikk her? For jeg fatter det ikke!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.