Web Analytics
Jump to content

Overdrive pedal til Orange Rockerverb MKll 50


Guest Hans Hansen

Recommended Posts

Guest Hans Hansen

hoi!

jeg bruker denne toppen med ett UK made Orange 412 kab.

Jeg har prøvd følgende pedaler som ikke funket særlig bra med denne toppen:

Rat/Tubescreamer ts808/ts9 combo pedal

Klon Centaur klone

Frantone Peach Fuzz klone

Jeg har bestilt meg en MXR Micro Amp da jeg har lest meg til at denne pedalen er ypperlig for denne toppen og egentlig alle andre forsterkere.

Men jeg litt fysen på en overdrive pedal bare for å ha litt ekstra krydder for leads, og har sett meg ut Maxon OD808.

Er det noen som har testet denne kombinasjonen?

Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

høres bare ikke bra ut, men nå prøvde jeg ikke en reissue TS9 men en custom made pedal som har rat og ts9 og ts808 i en og samme pedal. kan være noe av grunnen.

jeg vet at Rockerverb ikke tar hva som helst av pedaler og at den er jævlig kresen på slikt så kanskje jeg klarer meg med micro ampen da denne visstnoks kal være match made in heaven.

Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

jeg har lest meg til at Micro Ampen går som hånd i hanske med rockerverben så føler meg rimelig trygg på den. Den farger ikke tonen men gir deg enten mer volum ved å koble den i sløyfa eller mer gain ved å koble den rett i ampen.

Har ikke testet AC nei, men RC og jeg synes ikke den ga meg så mye. Men nå testet jeg den på en Plexi og ikke Rockerverben.

Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

micro amp er allerede på vei:) får se hvordan det funker. er jævlig fornøyd med vrengen i ampen så trenger bare litt krydder på toppen så blir det perfekt.

håper og tror micro ampen vil gjøre den jobben og vel så det. det gledes!

Link to comment
Share on other sites

Skulle jo trodd at en pedal ala TS med en god midbump hadde vært optimalt for Orange, siden de låter så mørkt og dypt?

Booster du med gain på 0 og volum over kl 12? Eller hvilke settings bruker du?

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

var slik jeg brukte den, men det var bare ikke helt det jeg var ute etter. var en custom made combo pedal og ikke en ren ts i så måte.

uten at det skal bety noe.

Link to comment
Share on other sites

Erfaringen min med Orange Dual Terror var at ingen av mine vrengpedaler låt spesielt bra gjennom den i mine ører, både på clean og vreng settinger. Prøvde både med fuzz (muff og face) og overdrive/distortion (mudhoney, GT-OD, 78'badass, DS-1) GT-OD var den som låt dårligst (TS type pedal) Den jeg fant var ut var best sammen med ampen var den enkleste av dem alle, nemlig en EHX LPB-1.

Er jo i utgangspunktet 2 forskjellige Orange amper vi snakker om her, men det er interessant at begge har gjort samme type erfaring på ulike amper fra samme produsent. Micro amp er vel mye i samme "gata" som LPB-1 om jeg ikke tar feil..?

Link to comment
Share on other sites

Jeg syntes det høres veldig rart ut at Orange-amper ikke liker pedaler, men at de liker EHX pedaler?

EHX lager veldig mange forskjellige pedaler.

Det er mange som pusher Orange amper med Tube Screamer, for eksempel Slipknot uten at jeg vet for mye om de.

Og hvis du spiller på en 50 watts røramp, må du dra opp volumet til det blør ut av ørene før du får noe godlyd og respons fra pedaler.

Snakker av erfaring, bruk ørepropper :)

Edited by Loztboy
Link to comment
Share on other sites

Kan kanskje konkretisere meg selv litt mer; erfaringen jeg satt igjen med var at ampen min (DT) fikk best lydmessig resultat med en cleanboost (i den grad LPB-1 kan kalles det...), i allefall sammenlignet med en tubescreamer type pedal som bare fikk ampen til å låte fryktelig nasalt. Tror ikke at det er merket på pedalen som avgjør om den funker med en Orange amp, men heller hvilken egenskap pedalen har. Visst kunne ampen pushes med tubescreameren hvis jeg satte gain til minimum og output til max, men LPB'en var uansett bedre IMO.

Så erfaringen min ble at den funket bedre med en type cleanboost enn med andre vrengpedaler.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.