Web Analytics
Jump to content

Bytter pickuper - hvor kan kapasitoren stå?


Recommended Posts

Hei!

Jeg driver og bytter pickuper i LTD-Strat'en min (ST-203), men nå er det slik at kapasitoren i gitaren sitter på et annet sted enn i koblingsskjemaet til de nye pickupene. I tillegg så har jeg nettopp hatt problemer med å få smeltet en stor klump loddetinn på volumpot'en, så jeg tenker at hvis jeg kan la kapasitoren sitte der den er så gidder jeg ikke å ødelegge loddingen på den, i tilfelle det blir problemer der også.

Som dere ser på koblingsskjemaet for de nye pickupene under, så skal kapasitoren sitte mellom punktene P1 og G1 som jeg har markert med penn på den høyre toneknotten. Slik gitaren er nå så sitter den mellom P2 og G2 på den venstre toneknotten.

wp000552x.jpg

Med min veldig begrensede erfaring med elektronikk så kan det virke som det ikke gjøre noe at kapasitoren fortsetter å sitte der den sitter, men for sikkerhets skyld så hadde det vært greit om noen litt mer kvalifiserte tok en titt.

Er det forresten noen som har noen tips til hvordan jeg kan få smeltet loddingen på volumknotten skikkelig? Jeg klippet bare kablene som gikk mellom volumknotten og de tre gamle pickupene, men det hadde kanskje vært greit og fått fjernet stubbene som står igjen. Jeg har forsåvidt en ekstra volumknott i tilfelle det svir seg, men den har en større diameter så jeg har egentlig ikke lyst til å gamble på noe.

Takk på forhånd for svar! :)

Link to comment
Share on other sites

Det skal gå bra å la kondensatoren stå der den gjør. G1 og G2 er begge jord og er koplet direkte sammen med en ledning. P1 og P2 er også koplet direkte sammen med en ledning. Så det hvilken G du starter på eller hvilken P du ender på har ikke noe å si her.

Sjekk "hvordan lodde" tråden som er sticky her i DIY seksjonen. Der finner du nok god info. Når bolten er ordentlig varm, tørk av den på en fuktig svamp for dette formålet (en som ikke smelter!) så den er ren, ta på litt loddetinn - det hjelper å overføre varmen mer effektivt til det du skal varme opp.

Det er en fordel å fjerne det gamle loddetinnet der du skal lodde, før du lodder på nytt. Det finnes redskaper som loddelisse og vakumpumpe til det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.