Web Analytics
Jump to content

Hvilke gitarer er dette?


Bønders

Recommended Posts

Hei.

Jeg har 3 gamle gitarer stående. De har ikke vært i bruk på 10-15 år.

Hvilke gitarer er dette? Har de noen verdi? Regner med at de sikkert trenger litt service og nye strenger.

Se bildene nedenfor. Håper noen kan svare.

Takk.

post-13091-0-86122100-1360772887_thumb.j

post-13091-0-60889500-1360772891_thumb.j

post-13091-0-16932500-1360772895_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Den sorte er en Les Paul-kopi, mest sannsynlig fra 70-tallet en gang. De to andre er stratocaster-kopier. Den første, i sunburst, tipper jeg er fra 60/70-tallet den og, mens den sorte ser ut til å være en del nyere, men uvisst hvor mye nyere.

Om de er verdt noe særlig? For å være helt ærlig: Nei. Vi snakker mest sannsynlig under tusenlappen og kanskje ned mot femhundrelappen.

Link to comment
Share on other sites

Klarer du å tyde logoen på sunburststraten, evt. legge ut et bedre bilde. Les Paul kopien ser jo fin ut, men uten noe merke eller informasjon om produksjonsland og år er det nok ikke store verdien på gitarene nei.

Står det noe bakpå hodet eller kroppen?

Link to comment
Share on other sites

Den første er sannsynligvis en tidlig Japansk LP kopi. Den minner veldig om de første Ibanez kom med. Med plast sadler på brua, bolt on hals osv. Verdi? Mange prøver å selge disse som vintage Ibanez for opp mot 5 lapper. Helt ærlig, er den ikke verdt mer enn 1 lapp hvis den funker som den skal.

Sunburst "straten" ser jo litt spesiell ut med ekstra brytere i elektronikken, og den har gammel type 2+2+2 Tele stol. Ser også ut som om noe av plasten ikke er original da det er forskjellig farger på en knott samt pickupdekslene. Denne ville jeg også tippe er fra '70-tallet en gang. (evt. sent '60...) Verdi? Har ikke peiling, men det vil forbause meg om den er verdt mer enn 1000-1500 kroner, sett at den også funker som den skal.

Den blå Straten ser ut til å være av noe nyere dato. Opp på '80-tallet en gang? Kanskje enda litt nyere? Den ser i hvert fall mer forseggjort ut, og er en ren klassisk Stratocasterkopi. Verdien på den er vanskelig å si, men jeg tipper under 1500,- på den også. Avhenger av hvilken stand den er i, hvor bra hardvare og elektronikk er osv.

Uansett er det veldig vanskelig å si noe mer ut fra de bildene du har lagt ut. Bedre og flere bilder vil hjelpe. Også info om gitarene er godt spillbare (rett hals uten båndklirr og døde toner, ikke slitne bånd osv.), om all elektronikk og hardvare funker som den skal osv.

Link to comment
Share on other sites

Den i midten (sunburst) er en Arirang laga av Kawai. Først produsert i Japan, deretter i Korea på 80-tallet. Verdt ca 12-1500 om den er i bra stand, fra 70-tallet og laga i Japan. Kul gitar!

EDIT: Ser ut som om det er en Japanprodusert fra 1970. Se litt ned på sida her:

http://www.guitareelectrique.com/guit_cheapvintage.html

Edited by Ichi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.