Web Analytics
Jump to content

Hvilke gitarer er dette?


Bønders
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg har 3 gamle gitarer stående. De har ikke vært i bruk på 10-15 år.

Hvilke gitarer er dette? Har de noen verdi? Regner med at de sikkert trenger litt service og nye strenger.

Se bildene nedenfor. Håper noen kan svare.

Takk.

post-13091-0-86122100-1360772887_thumb.j

post-13091-0-60889500-1360772891_thumb.j

post-13091-0-16932500-1360772895_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Den sorte er en Les Paul-kopi, mest sannsynlig fra 70-tallet en gang. De to andre er stratocaster-kopier. Den første, i sunburst, tipper jeg er fra 60/70-tallet den og, mens den sorte ser ut til å være en del nyere, men uvisst hvor mye nyere.

Om de er verdt noe særlig? For å være helt ærlig: Nei. Vi snakker mest sannsynlig under tusenlappen og kanskje ned mot femhundrelappen.

Link to comment
Share on other sites

Klarer du å tyde logoen på sunburststraten, evt. legge ut et bedre bilde. Les Paul kopien ser jo fin ut, men uten noe merke eller informasjon om produksjonsland og år er det nok ikke store verdien på gitarene nei.

Står det noe bakpå hodet eller kroppen?

Link to comment
Share on other sites

Den første er sannsynligvis en tidlig Japansk LP kopi. Den minner veldig om de første Ibanez kom med. Med plast sadler på brua, bolt on hals osv. Verdi? Mange prøver å selge disse som vintage Ibanez for opp mot 5 lapper. Helt ærlig, er den ikke verdt mer enn 1 lapp hvis den funker som den skal.

Sunburst "straten" ser jo litt spesiell ut med ekstra brytere i elektronikken, og den har gammel type 2+2+2 Tele stol. Ser også ut som om noe av plasten ikke er original da det er forskjellig farger på en knott samt pickupdekslene. Denne ville jeg også tippe er fra '70-tallet en gang. (evt. sent '60...) Verdi? Har ikke peiling, men det vil forbause meg om den er verdt mer enn 1000-1500 kroner, sett at den også funker som den skal.

Den blå Straten ser ut til å være av noe nyere dato. Opp på '80-tallet en gang? Kanskje enda litt nyere? Den ser i hvert fall mer forseggjort ut, og er en ren klassisk Stratocasterkopi. Verdien på den er vanskelig å si, men jeg tipper under 1500,- på den også. Avhenger av hvilken stand den er i, hvor bra hardvare og elektronikk er osv.

Uansett er det veldig vanskelig å si noe mer ut fra de bildene du har lagt ut. Bedre og flere bilder vil hjelpe. Også info om gitarene er godt spillbare (rett hals uten båndklirr og døde toner, ikke slitne bånd osv.), om all elektronikk og hardvare funker som den skal osv.

Link to comment
Share on other sites

Den i midten (sunburst) er en Arirang laga av Kawai. Først produsert i Japan, deretter i Korea på 80-tallet. Verdt ca 12-1500 om den er i bra stand, fra 70-tallet og laga i Japan. Kul gitar!

EDIT: Ser ut som om det er en Japanprodusert fra 1970. Se litt ned på sida her:

http://www.guitareelectrique.com/guit_cheapvintage.html

Edited by Ichi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.