Web Analytics
Jump to content

Bytte Floyd Rose på gitar


Recommended Posts

Hei, jeg har en gitar som det sitter en lisensert Floyd på. Denne er fra 80-tallet og må vel kunne sies å være ganske slitt, derfor vurderer jeg å bytte ut denne med f.eks en original Floyd Rose. Ser at prisen fra USA er en del lavere (selv etter frakt og mva) enn det jeg har funnet i Norge, så da tenkte jeg kanskje å bestille en derfra. Men har da noen spørsmål…

Hvordan vet jeg om den nye Floyden vil passe der den gamle satt? Er det f.eks et standardmål på de som gjør at jeg bare kan bytte den gamle med den nye? Klar over at av bredden på nut varierer, men gjør den det på selve tremoloen også?

Og hva er forskjellen på de forskjellige Floyd Rosene? Ser at det f.eks finnes Original og Pro-utgaver.

Link to comment
Share on other sites

Pro-utgaven er vel noe lengre, så da må du ev. ta mål av utfresingen for å se om den passer (med mindre du ikke bryr deg om å bare ha muligheten til å senke pitchen).

Ellers er det forskjeller i avstanden mellom skruene som systemet hviler mot. Om du måler opp avstanden der så bør du fint kunne klare å sortere ut et system som passer. Det finnes mange floyd-systemer der ute og nesten like mange forskjellige mål. De mest åpenbare forskjellene er avstanden mellom skruene som systemet hviler mot, som nevnt.

Hva slags gitar er det snakk om?

Edited by Truckstop Chuckie
Link to comment
Share on other sites

Som det nevnes finnes det jo flere varianter av lisensierte FR systemer og mange vil i tillfeller det dette hvor de er et recessed FR system ikke passe som en drop in replacement grunnet baseplaten er produsert anderledes og ikke vil passe. Av samme grunn vil gjerne en orginal FR ikke passe en gitar levert med en recessed lisensiert FR...et eks her vil være Jackson.

Ser i allefall ut som på bilder at en OFR skal kunne passe på en Gunslinger...utresingen har rett form og det er som oftes det som avgjør om den passer. Mange lisensierte kopier har en symetrisk baseplate mens baseplaten på en OFR er asymetrisk hvor enden som selve whammybaren sitter stikker lenger ut en der på andre siden.

Forsjellen på en Orginal og en Pro FR er at Pro-utgaven har en lavere profil enn orginalen, men den passer samme utresing som en orginal.

Hvis pris er et spørsmål/begrensing lever Floyd Rose en egen lisensiert variant som produseres i Korea under kontroll av FR, koster vel rett under 1000-lappen i Norge og kalles vel for Floyd Rose Special Series...fiffig måte å få en budsjettversjon høres ut som noe kult :P

Edited by Scythes
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.