Web Analytics
Jump to content

Gibson Les Paul Standard vs Traditional : hva er forskjellen?


Jens-K

Recommended Posts

Har planer om å endelig investere i en Les Paul, og har stort sett kikket på Standard-modellene. Men, hva er egentlig forskjellen på disse og Traditional-utgaven? For en "ikke-kjenner" ser de rimelig like ut :)

Link to comment
Share on other sites

Den første Standarden kom i 2008, og heter "Standard 2008". Den ble endret i 2012, og het fra da av bare "Standard". Endringen innebar ulik weight-relief (full single chamber på 2008, separated chambers på 2012), og litt andre småting.

"Standard 2008" (som ble produsert fra 2008 til 2011) er er veldig spesiell gitar med litt for mange "fancy" løsninger etter min smak. Skulle jeg hatt en standard måtte det blitt en 2012, men disse er det vel begrenset antall av på bruktmarkedet.

Edited by GummiTZ
Link to comment
Share on other sites

Den første Standarden kom i 2008? Eh nei. Den ble laget fra 1958-1960, og reintrodusert i 1968. Men ja, den nye Standarden med alskens moderne jall kom i 2008 :)

Standard fra før 2008 er mer LP "sånn den skal være". Se også etter LP Classic :)

Link to comment
Share on other sites

Den første Standarden kom i 2008? Eh nei. Den ble laget fra 1958-1960, og reintrodusert i 1968. Men ja, den nye Standarden med alskens moderne jall kom i 2008 :)

Standard fra før 2008 er mer LP "sånn den skal være". Se også etter LP Classic :)

Nitpicker... :wacko:

Den første "Traditional"-modellen kom i 2008 ihvertfall, selv om det bare er et nytt navn på det som tidligere var "Standard"-modellen ja. :)

Edited by GummiTZ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.