Web Analytics
Jump to content

Gibson Les Paul Standard vs Traditional : hva er forskjellen?


Jens-K
 Share

Recommended Posts

Har planer om å endelig investere i en Les Paul, og har stort sett kikket på Standard-modellene. Men, hva er egentlig forskjellen på disse og Traditional-utgaven? For en "ikke-kjenner" ser de rimelig like ut :)

Link to comment
Share on other sites

Den første Standarden kom i 2008, og heter "Standard 2008". Den ble endret i 2012, og het fra da av bare "Standard". Endringen innebar ulik weight-relief (full single chamber på 2008, separated chambers på 2012), og litt andre småting.

"Standard 2008" (som ble produsert fra 2008 til 2011) er er veldig spesiell gitar med litt for mange "fancy" løsninger etter min smak. Skulle jeg hatt en standard måtte det blitt en 2012, men disse er det vel begrenset antall av på bruktmarkedet.

Edited by GummiTZ
Link to comment
Share on other sites

Den første Standarden kom i 2008? Eh nei. Den ble laget fra 1958-1960, og reintrodusert i 1968. Men ja, den nye Standarden med alskens moderne jall kom i 2008 :)

Standard fra før 2008 er mer LP "sånn den skal være". Se også etter LP Classic :)

Link to comment
Share on other sites

Den første Standarden kom i 2008? Eh nei. Den ble laget fra 1958-1960, og reintrodusert i 1968. Men ja, den nye Standarden med alskens moderne jall kom i 2008 :)

Standard fra før 2008 er mer LP "sånn den skal være". Se også etter LP Classic :)

Nitpicker... :wacko:

Den første "Traditional"-modellen kom i 2008 ihvertfall, selv om det bare er et nytt navn på det som tidligere var "Standard"-modellen ja. :)

Edited by GummiTZ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.