Web Analytics
Jump to content

Volumpot problem


Guest Libertiner

Recommended Posts

Guest Libertiner

Hei!

Jeg har en Gibson Explorer fra 2003. Når jeg skrur på volumpottene mine kommer det gradvis en humming. Når volumpottene er skrudd helt ned til 0 er hummingen der fortsatt, men gitaren er skrudd av. Så gitaren lager altså lyd når den ikke burde. Jeg lurte på om dette gikk an å fikse med elektronikkrens eller om jeg må bytte ut noe elektronikk?

Et annet problem er at det av og til kommer litt spraking viss jeg kommer bort i jacken når den er i gitaren. Jeg har sett at noen av ledningene inne i rommet med elektronikken har merker etter lodding, altså at gummien er smelta litt vekk. En annen ting er at den ene ledningen kommer borti der jacken er når den er plugget i, riktignok bare med isolasjonen utenpå (gummien).

Link to comment
Share on other sites

Nok en gang vises behov at gitarister må kunne håndtere loddebolt. Det er nok løs ledning noe sted.

Angående spraking så må du få bøyd ledningen slik at den ikke er i berøring av jack, og dersom spraking fortsetter så betyr det at det er dårlig kontakt i jacken. Kan hende det er lite belegg som du må slite vekk. Eventuelt er "fjærfunksjonen" slapp, dersom pluggen sitter løst så er det bare å prøve å bøye det til så det sitter bedre.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.