Web Analytics
Jump to content

[hjelp?]Dødgang på trussrod


xshorteyx
 Share

Recommended Posts

Heisann.

Mottok i går en Music Man JP6 som jeg har ventet en stund på, men når jeg skulle justere trussrod merka jeg noe rart.

Når jeg skal få bue i halsen, så får jeg på et punkt -ingen- motstand i trussrod-hjulet (Trussrod er ved hals, ikke på hodet).

Er det noen som vet om denne trussrodden er gåen?

Bør jeg forlange pengene tilbake?

Jævlig kjipt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror jeg har opplevde dette påene gitaren min før, det er når trusrodden er skrudd helt ut, ihvertfall min teori.

Ville vært forsiktig med å skru den for mye om gangen, men prøv å skru den sakte med klokken og se om du får kontakt etter en liten stund. Husk at trussrodden kan bruke en god del tid på å stabilisere seg, vanligvis 3-5 timer etter min erfaring..

Link to comment
Share on other sites

Når den er løs, så er halsen omtrent helt bein.

Det eneste jeg får gjort er å bøye halsen bakover, som er det motsatte av hva jeg skal..

Trussroden var løs idet jeg begynte å skru også, har snakka med selger, og jeg får mest sannsynlig sende den tilbake, eller han vil ta reparasjonskostnadene.

Edited by xshorteyx
Link to comment
Share on other sites

Opplevde på en Stratocaster at forrige eier hadde slakket trussroden HELT. Var 100% sikker på at den var gåen, siden jeg kunne skru og skru uten motstand (det var snakk om 4-5 fulle omdreininger).

Sendte mail og forlangte pengene tilbake....prøvde en gang til, skrudde rundt 10-12 omdreininger, og da først begynte den å stramme.

Var close call, men det kan kanskje være verdt å sjekke.

Link to comment
Share on other sites

Tipper også at den er justert maks ut. Dvs. at du ikke får mer "bue" på den. Hvis det er slik at halsen fortsatt er for rett, eller til og med buer feil vei for å si det på den måten, må du få høvlet hals osv. eller hvis du nettopp har kjøpt gitaren, rett og slett få ny gitar.

Link to comment
Share on other sites

At trussrod til slutt ikke gir noen motstand er helt naturlig, det betyr bare at staget ikke lenger er strammet (en trussrod er bare et gjenget stag med en mutter på enden) Hvis du fortsatt ikke får noen bue på halsen betyr det bare at halsen er veldig stiv (noe som i utgangspunktet er en veldig god ting, med mindre det skyldes en re-fret..) hvis du aldri får noen bue på halsen med den strengetykkelsen du benytter må du enten bruke tykkere strenger eller eventuelt "svekke" halsen ved å fjerne treverk (kan fort gjøre halsen mer ustabil, eller skeiv om man ikke vet hva man driver med, eller har jævlig uflaks)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
  • Nei,har ikke peiling,men:Legg ved flere bilder av detaljer,og bilde av baksiden også,og oppgi dimensjonen på nøkkelen til trussrod justering (tommer/millimeter?) så kanskje noen kan hjelpe deg.Et spørsmål tilslutt,hvordan vet du at det er canadian maple?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.