Web Analytics
Jump to content

12 strenger


nepse
 Share

Recommended Posts

Jeg har justert den etter alle kunstens regler. Vond å spille på, og låter tynt og spedt uplugget. Det skal nevnes at dette er en cutaway. Vanligvis synes jeg Yamaha er gode saker til prisen, men akkurat denne er ikke bra. Det eneste bomkjøpet jeg har gjort så langt.

Link to comment
Share on other sites

Yamaha pleier jo selge grei kvalitet jevnt over. cutaway er jo bare fint spør du meg, men det skal jo låte bra og..

Tror jeg dropper den 5000,- begrensningen når jeg tenker meg om for det virker jo ikke som det er en hel haug å velge mellom.

Flere anbefalinger på 12 strengs kassegitarer? (m cutaway)

Link to comment
Share on other sites

Hva skal du egentlig med cutaway? Spesielt på 12-strengere, er det jo meningsløst å spille over 12. bånd uansett. Hvorvidt det gjør noe med lyden, kan man jo diskutere, men det er jo dumt å snevre inn søket i den prisklassen.

Link to comment
Share on other sites

Den modellen jeg snakker om har ikke cutaway og ikke pickupsystem og koster i underkant av 3000. 4sound Trondheim anbefaler denne gitaren framfor en Morgan til 7000. Får du de til å sette i highlander sytem i tillegg er du oppe i 5tusen ca og har en knakende god gitar. Den heter FG720S-12 eller noe i den duren.

Link to comment
Share on other sites

Spiller egentlig ikke så stor rolle, har en nylon strengs med cutaway som jeg liker godt. vil jo tro at resonansen fra kassa forsvinner litt ettersom noe av kassa er "cutted away".

Taylor har jo etter eget sigende forsket på dette, og funnet ut at cutaway ikke nødvendigvis gjør at lyden forringes. Likevel mener jeg at cutaway ikke er nødvendig på noen akkustisk gitar da man ikke gjør stort over 12. bånd på en akkert uansett. Roter du "oppi der" på en akkert, er det på tide å finne fram plankegitaren... Men det er nå min personlige mening. ;)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

cutaway er kjempefint når man spiller slide på de høyeste bånda, men slett ikke nødvendig.

Slide på 12-strenger? Jo, det er jo noen som gjør det også. Ellers kan man jo bare legge gitaren ala lapsteel, så er jo det problemet løst! :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg spiller slide på både 12 og 6 strenger. Blues slide på en 12 strenger er noe av det kuleste jeg hører. Men jeg mente sånn generelt, cutawayen gjør det enklere, men som jeg sa istad det er slett ikke nødvendig. Jeg har 3 akustiske gitarer nå og men bare den ene har cutaway og det er vel den jeg bruker minst.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.