Web Analytics
Jump to content

Baritone med "vanlig" gitar?


o2903

Recommended Posts

Vet ikke stort om baritone-gitarer, men det jeg lurer på om det er mulig å få til noe lignende med en "vanlig" gitar.

Halslengden er da lengre på disse, men vil det gå ann å sette på tykkere strenger og stemme ned? Litt sånn i forhold til skala og lignende.

Er det noe som bør tas forbehold om?

Link to comment
Share on other sites

Slik jeg har forstått det gjør bariton gitar lavere tunings (standard for bariton er vel B standard for en 27") uten at strenger av "normal" tykkelse blir så slappt.

Du kan så klart tune ned kraftig på en gitar med vanlig skalalengde, men da må ofte nut'en files opp for å passe de ganske mye tykkere strengene, samt justering av truss og intonering.

Personlig har jeg problemer med å stemme ned nok på en vanlig 6'er for å komme i bariton-området. Dette er fordi jeg rett og slett ikke finner strenger som er tykke nok (jeg spiller med 10-52 evt. 11-54 i E og Eb standard på gitarer med vanlig skala). Så om du liker tykkere strenger er bariton et godt alternativ om du skal stemme ned kraftig, ellers er det ikke noe problem å gjøre det samme på en vanlig gitar.

Link to comment
Share on other sites

Det skal nok gå fint. Men det er en fordel med lengre skala. Mange gitarer kommer med 25.5" skala, som vil fungere bedre til nedstemming så dypt som B. Men jeg har stemt ned gitar med Les Paul type skala, 24.75. Med riktige pickups og litt fylde på strengene, så klarer du deg nok ;) Akkurat nå eier jeg en gitar med 24.75, en med 25.5 og en med 26.5" skala. Det er ingen tvilom at lengre skala er best for nedstemming. Men igjen, mange kjente artister stemmer ned Gibson-gitarer i B og enda dypere, så det er ikke et "problem".

Eneste er at du blir nødt til å justere gitaren en del, file ned på nøtten, broen ol dersom du skal ha fast bro. Det er en enkel prosess, men veien tilbake til tynne strenger er litt verre. Du kan jo ta det som et utgangspunkt når du skal velge deg ny gitar. Som nevnt, mange, om ikke de fleste gitarer kommer med 25.5" skala.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.