Web Analytics
Jump to content

DIY skalpering (scallop)


Recommended Posts

For en stund tilbake gjekk eg til anskaffelse av en Ritchie Blackmore strat for å prøve en skalpert hals. Dette av rein nysjerrighet siden jeg er mer en Ibanez superstrat mann, dog Japan modeller med 430 mm radius, (sånne som du kan ha 1 mm action på og likevel kunne bende uten at strengene tar opp i båndet lenger oppe på halsen) Jeg har alltid likt halspickup lyden i en strat så da kan væra greit å ha en i bakhånd. Resultatet var at jeg falt fullstendig for skalpering og måtte simpelthen bare begynne på hovedøksa mi. En Ibanez RG2020x med Petrucci hals.

Her er resultatet.

IMG_0480.jpg

Jeg skrudde av halsen og maskerte båndene før jeg satt i gang.

IMG_0481.jpg

Et hendig modifisert verktøy for finsliping etter at rundfila har tatt alle bånda. Rull sandpapir rundt en tynn fil og fest det med gaffatape slik at papiret går rundt med fila. Her brukte jeg først 180 så 800 så 1200, men jeg vet ikke om 1200 har noe for seg.

IMG_0482.jpg

Noen bånd måtte pusses i ettertid da filen hadde tatt litt for godt tak.

IMG_0483.jpg

Kroppen.

IMG_0484.jpg

Doping av halsen med olje.

IMG_0485.jpg

Hals tilbake på kroppen og klar for nye strenger og spilling.

IMG_0488.jpg

Ferdig!! En Ibanez RG / med Blacktrucci hals. Bends og vibrato og bends med vibrato er en drøm, og du kan spille like fort på denne som en uten, men du kan spille mye seinere óg.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.