Web Analytics
Jump to content

Danelectro Dano Pro - en liten morosak


Ichi
 Share

Recommended Posts

Nå har jeg kosa meg med en Danelectro Dano Pro noen ukers tid, og jeg må si denne steinalderklubba imponerer meg stort. Tenkte jeg skulle slå et slag for Danelectro-gitarer generelt, og denne spesielt. Jeg ga i overkant av to lapper for den, og mer gitar for penga skal du leite lenge etter. Kjøpte en Squier Tele Standard i fjor sommer for noen hundringser mer, og denne spiller lett ræva av den både når det gjelder spillbarhet og lyd.

Dette er muligens en av verdens styggeste gitarer og har sine svakheter, men først og fremst blir en i riktig godt humør av å spille på den. Først ler man litt av utseendet, så flirer man av hvor lett fingrene går, og så av lydene man kan frambringe med den. Den er kort, liten og lett og virker nesten som et leketøy, men bør absolutt tas seriøst som gitar.

DanoPro_aqua.jpg

Lydmessig ligger gitaren mellom en Telecaster og en litt nasal humbuckergitar med feit, klar lyd og masse klang fra masonitt-kroppen. Den har vekt på mellomtone med kontrollert bass og en rund topp som ikke skjærer. Den har den klassiske Danelectroklangen fra lipstickpickupene, litt metallisk og ringende, men henter mye sustain og klang fra kroppen, den er nærmest litt semihollowaktig i bånn. Den skinner virkelig med cleanlyd, men biter godt fra seg med litt rørvreng også. Den har litt mer output og tykkere og moderne lyd enn andre Danelectrogitarer, så den har et bredere bruksområde. Den passer utmerket til klassisk country på clean, klassisk rock med fin vreng og gjerne pønk eller garage hvis man vil det. Jeg har spilt den gjennom et par Fender-forsterkere, og den jobber veldig fint sammen med dem. Ellers kjører jeg den i Guitar Rig Pro og Pod Farm med supert resultat, denne takler det meste som blir kasta på den, liker den også som rytmegitar på superdist.

Klubba spiller omtrent av seg selv med 10er-strenger, halsen er veldig god og bånda er fine. Den ser ut til å være satt sammen riktig bra, men hva kan gå galt med en så enkel konstruksjon? Stemmeskruene holder svært godt på stemminga, måtte justere lav E fem cent opp etter å ha tatt den fram etter påskeferien. Både hals og kropp ser ut til å la seg påvirke minimalt av vær og føre.

Gitaren har tre svakheter. For det første er det vanskelig å spille over 14 bånd på grunn av utforminga. For det andre sitter skruen til trussroden i feil ende av halsen, og den må skrues av for justering. For det tredje er justeringsspennet på sadlene litt for kort for perfekt intonering. Ikke at dette gjør noe særlig, den låter faktisk reinere enn de fleste andre gitarene mine til tross for dette på grunn av godt plasserte bånd.

Gitaren kan vel oppsummeres med et ord, gøy!

Skal se om jeg kan legge ut noen lydklipp hvis det er interesse for det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.