Web Analytics
Jump to content

Defekt kabel?


Haarek
 Share

Recommended Posts

Heisann! Jeg har et lite spørsmål til folk som kan litt om diverse.. For omlag et år siden kjøpte jeg min gitar jeg har nå, en Epiphone Les Paul Special II, og den er fortsatt helt strøken. Har vært veldig forsiktig med den, og den har ikke vært utsatt for noen ulykker (såvidt jeg vet). Jeg kjøpte den ny da jeg kjøpte den. Jeg kjøpte også en forsterker, slik en kustom dual 30RC. Strømmen og alt til den funker helt fint, MEN når jeg plugger i gitaren, så kommer det ingen form for lyd når jeg plugger den inn, eller slår på strengene.

Er det da kabelen eller forsterkeren som er mongis? Jeg har nettopp bestilt meg en ny jack kabel som jeg får i posten om et par dager; så da mitt spørsmål egentlig er: Er det kabelen eller forsterkeren som er defekt? Jeg har ingen annen gitar for øyeblikket som er virkende, så jeg får heller ikke skjekka om noen av kablene inni gitaren har løsnet (kan jo bare skru den opp, men det orker jeg ikke)

Link to comment
Share on other sites

Ta jacken ut av gitaren og tapp enden av jacken forsiktig mot noe metall med moderat volum på forsterkeren og hør om det kommer noe lyd. Da finner du fort ut om det noe galt med forsterkeren.

Edited by MartheyG
Link to comment
Share on other sites

Det blir veldig vanskelig å svare på.. :)

Men du begynner helt klart i riktig ende, det du evt kan gjøre om du har multimeter tilgjenglig er og ohme kabelen, tip mot tip, så sleeve mot sleeve, samtidig at du ohmer sleeve mot tip, har du kontakt der så er det kortslutting i kabelen.

Om du ikke har noen multimeter tilgjengelig så er det nesten bare og teste med en annen kabel å se.

Om det viser seg at det ikke er kabelen kan det være en ledning som har fått brudd inne i gitaren, det mest vanlige vil bli der det er mest slitasje, da spesielt rundt jackinngang og pickup switch.

Men letteste blir uansett.

-Test ny kabel

-Ta med deg gitaren ned til en musikkforretning, prøv en annen forsterker.

Om du da får lyd med en annen amp, så vet du da at det er gitaren det er noe galt med, har kan du jo sjekke ledninger, og lodde opp igjen selv, om du ikke har utstyr/peil så kan du evt levere den til rep og service (koster ikke mye)

Bare spør om å få teste litt i en gitar butikk, vil tro de ikke har noe problem med å hjelpe deg litt :)

Sånn generelt så er det gitar jack kabelen som tar kvelden først, eller at ledningene som sitter loddet på jack inngangen i gitaren din har blitt slitt av, da disse jack inngangene ofte blir litt løse overtid å flytter seg litt

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Da fikk jeg løst et av mysteriene! Det ser dessverre ut til at jeg er letter hjerneskadet etter som jeg hadde plugget gitaren inn i "HEADPHONES" inputtet... Av en eller annen grunn har hjernen min blokkert de store bokstavene ute og jeg har plugget den inn uansett, så da fikk jeg rede på at det IKKE er forsterkeren som er gåen :) kommer en svak summe/skurre lyd når jeg ikke har jack'en koblet i, og når jeg kobler den i blir det noe mer stille, men om jeg rører på kabelen så spraker det noe grassat. Jeg satser da på at det er kabelen som er defekt, og tenker jeg gir fra meg lyd når jeg får den nye i posten :) Takk for all hjelpen ;D Det hjalp meg jo til å faktisk plugge den riktig denne gangen. og i et halvt år og litt lenger har jeg trodd forsterkeren var ødelagt siden det ikke kom noe lyd hahaha, men ja.. feil input..xD

Link to comment
Share on other sites

Jaja... Men hvorfor prøvde du ikke med gitaren? Det er jo vanlig at kabelen gir øyd fra seg når du tar på den, så hvorfor skal det ikke funke med gitaren... Kabelen ser ut til å være i orden?

Merkelige greier assa, men når jacked er koblet i, og bare ligger på gulvet og slenger så lager den minimalt med lyd, og når jeg rører på ledningen, ikke tuppen så kommer det en heslig lyd (ikke sånn lyd som det skal komme) minner litt om lyden jeg får fra et koss headsett hvor ledningen er defekt, så jeg satser på at det er ledningen som leker tøff og får testa det når jeg får den nye, hvis ikke har man jo 2 års garanti på alt elektronisk? så da er det vel bare å sende tilbake forsterkeren?

Link to comment
Share on other sites

Heller dårlig jording høres det ut som.

Jeg har faktisk testet det der til en annen ting en gang, men nå er jo problemet det at det ikke kommer noen lyd når jeg slår på strengene, så da er jordingen ingen bekymring for meg for øyeblikket ;O

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.