Web Analytics
Jump to content

Defekt kabel?


Haarek

Recommended Posts

Heisann! Jeg har et lite spørsmål til folk som kan litt om diverse.. For omlag et år siden kjøpte jeg min gitar jeg har nå, en Epiphone Les Paul Special II, og den er fortsatt helt strøken. Har vært veldig forsiktig med den, og den har ikke vært utsatt for noen ulykker (såvidt jeg vet). Jeg kjøpte den ny da jeg kjøpte den. Jeg kjøpte også en forsterker, slik en kustom dual 30RC. Strømmen og alt til den funker helt fint, MEN når jeg plugger i gitaren, så kommer det ingen form for lyd når jeg plugger den inn, eller slår på strengene.

Er det da kabelen eller forsterkeren som er mongis? Jeg har nettopp bestilt meg en ny jack kabel som jeg får i posten om et par dager; så da mitt spørsmål egentlig er: Er det kabelen eller forsterkeren som er defekt? Jeg har ingen annen gitar for øyeblikket som er virkende, så jeg får heller ikke skjekka om noen av kablene inni gitaren har løsnet (kan jo bare skru den opp, men det orker jeg ikke)

Link to comment
Share on other sites

Ta jacken ut av gitaren og tapp enden av jacken forsiktig mot noe metall med moderat volum på forsterkeren og hør om det kommer noe lyd. Da finner du fort ut om det noe galt med forsterkeren.

Edited by MartheyG
Link to comment
Share on other sites

Det blir veldig vanskelig å svare på.. :)

Men du begynner helt klart i riktig ende, det du evt kan gjøre om du har multimeter tilgjenglig er og ohme kabelen, tip mot tip, så sleeve mot sleeve, samtidig at du ohmer sleeve mot tip, har du kontakt der så er det kortslutting i kabelen.

Om du ikke har noen multimeter tilgjengelig så er det nesten bare og teste med en annen kabel å se.

Om det viser seg at det ikke er kabelen kan det være en ledning som har fått brudd inne i gitaren, det mest vanlige vil bli der det er mest slitasje, da spesielt rundt jackinngang og pickup switch.

Men letteste blir uansett.

-Test ny kabel

-Ta med deg gitaren ned til en musikkforretning, prøv en annen forsterker.

Om du da får lyd med en annen amp, så vet du da at det er gitaren det er noe galt med, har kan du jo sjekke ledninger, og lodde opp igjen selv, om du ikke har utstyr/peil så kan du evt levere den til rep og service (koster ikke mye)

Bare spør om å få teste litt i en gitar butikk, vil tro de ikke har noe problem med å hjelpe deg litt :)

Sånn generelt så er det gitar jack kabelen som tar kvelden først, eller at ledningene som sitter loddet på jack inngangen i gitaren din har blitt slitt av, da disse jack inngangene ofte blir litt løse overtid å flytter seg litt

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Da fikk jeg løst et av mysteriene! Det ser dessverre ut til at jeg er letter hjerneskadet etter som jeg hadde plugget gitaren inn i "HEADPHONES" inputtet... Av en eller annen grunn har hjernen min blokkert de store bokstavene ute og jeg har plugget den inn uansett, så da fikk jeg rede på at det IKKE er forsterkeren som er gåen :) kommer en svak summe/skurre lyd når jeg ikke har jack'en koblet i, og når jeg kobler den i blir det noe mer stille, men om jeg rører på kabelen så spraker det noe grassat. Jeg satser da på at det er kabelen som er defekt, og tenker jeg gir fra meg lyd når jeg får den nye i posten :) Takk for all hjelpen ;D Det hjalp meg jo til å faktisk plugge den riktig denne gangen. og i et halvt år og litt lenger har jeg trodd forsterkeren var ødelagt siden det ikke kom noe lyd hahaha, men ja.. feil input..xD

Link to comment
Share on other sites

Jaja... Men hvorfor prøvde du ikke med gitaren? Det er jo vanlig at kabelen gir øyd fra seg når du tar på den, så hvorfor skal det ikke funke med gitaren... Kabelen ser ut til å være i orden?

Merkelige greier assa, men når jacked er koblet i, og bare ligger på gulvet og slenger så lager den minimalt med lyd, og når jeg rører på ledningen, ikke tuppen så kommer det en heslig lyd (ikke sånn lyd som det skal komme) minner litt om lyden jeg får fra et koss headsett hvor ledningen er defekt, så jeg satser på at det er ledningen som leker tøff og får testa det når jeg får den nye, hvis ikke har man jo 2 års garanti på alt elektronisk? så da er det vel bare å sende tilbake forsterkeren?

Link to comment
Share on other sites

Heller dårlig jording høres det ut som.

Jeg har faktisk testet det der til en annen ting en gang, men nå er jo problemet det at det ikke kommer noen lyd når jeg slår på strengene, så da er jordingen ingen bekymring for meg for øyeblikket ;O

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.