Web Analytics
Jump to content

Hjelp til ulyder


Crybaby

Recommended Posts

Heisann!

Har en peavey 50classic som jeg spiller på. For noen dager siden når jeg spilte med bandet begynte hele greien å pipe helt uten videre.

Høres ut som feedback, men pipingen er kontinuerlig og stiger eller synker ikke. Har spekulert at det kan være rørene, men akkurat nå har jeg ingen anelse.

Vanligvis spiller jeg med relativt høy forvrengelse (Bruker metall pedal) og jeg vil nå ikke si at forsterkeren helt egner seg for den type musikk. Pipingen kommer bare når jeg spiller på gitaren, stille hvis forsterkeren bare er på.

Er ikke så særlig brukbar når det kommer til feil/skader på forsterkere, så all hjelp er verdsatt.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du er 100% sikker på at det ikke er gitaren, men ampen som feeder så kan det høres ut som et av rørene er blitt mikrofonisk.

Ta ut stikkontakten, la den kjøle seg ned 10-20 minutter, så sjekker du forsiktig at alle rørene sitter skikkelig i.

Hvis alt er i skikkelig, så kan du forsiktig slå på ampen uten å røre noe inni, og heller ikke rørene da de blir ekstremt varme.

Prøv veldig forsiktig å slå borti rørene med en noe mykt ala gummi. Gjør det med alle rørene en etter en og se om ikke en av dem bråker mer unormalt enn de andre.

Rapporter her, så skal vi hjelpe deg videre :)

Det skjer desverre at rør, transistorer, spoler (pickups) og av og til kondensatorer blir mikrofoniske uten grunn. Forhåpenligvis er det ikke verre enn å bytte rør i ditt tilfelle.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.