Web Analytics
Jump to content

Fender twin reverb 76 silverface


mrwarensemble
 Share

Recommended Posts

Halloi

Har fått tak i en gammel fender twin reverb 100w silverface 76 modell og den låter helt kanon...

Rett og slett kanonlyd...Men den mangler standby knotten,,,og der den skulle vært er det bare plugget igjen med noe som kan se ut som en sikringshylse.

Lurer da nå på om dette er et stort problem å ikke ha standby bryteren,og bare bruke on/off bryteren????

Når jeg skal bruke den setter jeg den på on og venter en stund slik at rørene blir varm før jeg hamrer løs.....Er dette greit eller burde jeg få satt inn en ny standby bryter?

litt rotete spørsmål men jeg håper dere skjønner hva jeg mener

Edited by mrwarensemble
Link to comment
Share on other sites

Har akkurat det samme på min Fender Bassman blonde.

Jeg mener å ha hørt at det i sin tid hadde noe med NEMKO-godkjenning å gjøre. De hadde en masse merklige regler i forhold til resten av verden.

Og hvis jeg ikke husker feil (mange år siden jeg sjekket) er det en sikring rett ut mot høyttaler utgangen.

Jeg har lest tråder her om viktigheten av standbybryter, men etter hva jeg vet er det ingen ting som skal tilsi at man må ha den.

Link to comment
Share on other sites

Hva er grunnen til det da?ny transformator?

Bryteren bakpå til å stille volt til trafoen var ikke lov å ha i Norge.

Derfor ble den fjernet og trafoen ble satt opp med bare en verdi (230v).

Dessuten ble polarity switch og standby bryter fjernet, og flere sikringer satt inn.

Som Hank sier så var det sære krav fra NEMKO som krevde dette for at ampen skulle være lovlig i Norge.

I Sverige hadde de SEMKO som var omtrent like sære.

Derfor er amper fra 60- og 70-tallet ofte i egne varanter hvis de er levert for export til Skandinavia,

eller de er ombygd lokalt.

Et eksempel er at Marshall leverte JMP-amper til Skandinavia helt fram til '84,

mens resten av verden fikk JCM800 allerede i '81.

Link to comment
Share on other sites

Du kan vel fint bruke ampen uten standbybryteren.

Men ha i bakhodet at det er greit at forsterkeren får varme seg litt opp før du lydmessig voldtar naboen, så holder rørene dine kanskje litt lengre.

Og vent litt med å skru den av etter du har spilt jævlig høyt.

Alt dette er valgfritt, men jeg velger å tro at rørene har det litt bedre på denne måten.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.