Web Analytics
Jump to content

NAD, Laboga Alligator 30W


Recommended Posts

Fikk ENDELIG ampen!

Slenger opp et par bilder, skriver mer senere, har ikke tid nå... må spille

t_IMG_1459.JPG

t_IMG_1460.JPG

t_IMG_1461.JPG

Se så fin der er!

EDIT:

Hahah, nå fikk jeg beskjed av husverten om at nok var nok :D Får ikke kranket den over 10% volum (10% på kanalvolum og på master...) før det blir for høyt på 15W modus. Har noen et øvingslokale i Stavanger-området jeg kan få låne 3-4 timers tid?? hahah.

Herregud for en lyd! Selv på minimale volum er det sykt søte toner som kommer ut av denne. Jeg måtte faktisk på FINN.NO og kjøpe en gitar i dag for å ha noe å spille på. Endte opp med en billig Yamaha Pacifica tele-sak, og selv med singlecoils har ampen mer enn nok gain!

Brytere på begge kanalene for bright, fotbrytbare gain-trinn, EQ-mods på begge EQ-ene og en cleankanal som ikke står tilbake for noe jeg har hørt. Cleankanalen har liksom en snert som gjør at det høres ut som man har en kompressor før ampen. Blir spennende å høre hvordan den tar pedaler, når jeg omsider er ferdig med å bo på hybel og kan flytte hjem til huset mitt, May´en min og øvingslokalet mitt .

Drive-kanalen har jeg hørt på plate før (Transatlantic, alle live-platene samt "The Whirlwind", men Roine Stolt på gitar) , og regnet med at lyden måtte EQ´es, komprimeres og reverbes før den hørtes ut som på plate. Der tok jeg feil gitt! Den høre akkurat som ut på plata, selv med billige mikker på lavt volum .

Det har blitt skrevet om ampen her på forumet før, at den kanskje ikke har nok drive til å spille metal. Vel, den har riktignok ikke like mye å stille opp med som Mr. Hectoren min, men den har da rikelig til å spille f.eks Opeth.

Jeg ser også fram til å kunne slå av og på effektsløyfen med fotbryter. Det kommer til å gjøre livet mitt en god del enklere :P Jeg har en tendens til å bruke flere effekter samtidig i effektsløyfen, for så å gå rett over til tørt signal. Nå kan jeg gjøre det på øvinger/live også! Det samme gjelder reverben.

Ampen kom med èn dobbel fotbryter, men siden jeg allerede har en til overs gjør ikke det så mye for meg... Ellers ville jeg bestilt en ekstra bryter i samme slengen.

Ampen var mye større enn jeg trodde. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg hadde sett for meg at den var både lettere og mindre enn Mr.Hectoren. Den er ikke særlig mindre, eller lettere... Kanskje et par cm og en kg eller 2, men ikke mer...

Jeg kommer til å legge ut lydklipp når jeg får kjørt volumet opp litt :D Ellers blir det mye gitarlyd som ikke kommer fra ampen med, og det synes jeg er kjipt å høre på :P

Vanvittig fornøyd med kjøpet!

EDIT 2: Har nå fort og gæli fått spilt inn en liten snutt. Jeg samlet flere lyd-spor til ett.... Merk at dette er på svært svært lavt volum :(

http://soundcloud.com/chapterx/laboga-alligator

Clean venstre: tele bridge

Clean høyre: tele neck

Vekslende solo: 1. 3. osv tele bridge. 2. 4. osv tele neck.

Har ikke brukt kompressorer, limiter eller EQ på noen av sporene, så det høres nok litt grøtete ut.

Volumer på clean er 2, på drive 3, gain på drive 7, brights er på, eq-mods er av, reverb på 6 og master på under 1.

Skal få et bedre lydklipp når jeg ser at husverten er utomhus :P

Link to comment
Share on other sites

Fint at du er fornøyd da! Har den nok gain til å spille Opeth, så betyr det nok at den kan boostes med en TS til alt annet ;)

Hehe, lett å tro at 30W er lite når det egentlig er mer enn nok til det aller aller meste :P

Anyways, nyt den! Håper du får krænket den etterhvert.

Link to comment
Share on other sites

F*** Kristoffer!

Jeg som skal hente min Alligator på postkontoret imorgen, synes dette var skikkelig dårlig gjort! Nå kommer ventetiden bare til å bli ENDA LENGRE! :( ! Neida, grattis med ny amp! Har du fått testet den med mastervolum enda? Det er en greie jeg aldri fikk gjort da jeg testet den sist. Hvordan fungerer det?

Link to comment
Share on other sites

F*** Kristoffer!

Jeg som skal hente min Alligator på postkontoret imorgen, synes dette var skikkelig dårlig gjort! Nå kommer ventetiden bare til å bli ENDA LENGRE! :( ! Neida, grattis med ny amp! Har du fått testet den med mastervolum enda? Det er en greie jeg aldri fikk gjort da jeg testet den sist. Hvordan fungerer det?

GLED DEG! Du kommer til å ELSKE DEN!

Jeg skjønner ikke hva du mener med å teste mastervolum da... Jeg får ikke spilt høyt her uansett, men om du tenker på å kranke mastervolumet, og styre det audible volumet med kanalvolumene, så funker det fett. Det gjør jeg på Mr.Hectoren, og resultatet er grom vreng

Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg kjøpt en attenuator, og fått kranket denne litt.. Den låter helt fantastisk! Cleanen brekker fra kl13 og opp, og låter helt nydelig. Masser av god-toner fra billig-gitaren :D Her kan man virkelig høre nytten av bright-switchen. Fra twangy tele-lyd til Gilmour-iske cleantoner fra tele-ish-gitaren. Jeg hører nå at EQ`en på Alligatoren er "interaktiv", og med det mener jeg at de reagerer med hverandre. Skrur du på den ene, vil de andre få et annet frekvensområde å innstille på. Det var artig å leke seg med hvor mange lyder man fikk av en enkel 3-knotts EQ. Det jeg synes virket som kompressjon på cleankanalen tidligere, var bare mangel på volum. Ampen er veldig dynamisk, og reagerer svært godt med måten man spiller på. Knaller man hardt til på strengene vil den brekke svakt... Nydelig :D

Vrengen var helt vanvittig på ordentlig volum! Sinnsykt ryddig bunn, og en utrolig glassklar diskant strømmer ut av ampen. Den er veldig dynamisk, og selv med gain på full spiker kan man bare ved anslag få helt rene toner. Den er god og rundt i toppen om man klikker inn EQ mod, og gir på full gain en svært behagelig sololyd. MOD`en sniker seg ned i mellomregisteret om man drar gain litt ned, og dytter på med selve tonen (om dere skjønner hva jeg mener... Ikke lyden av strengene, men tonen man spiller). Nå skjønner jeg hvordan noen gitarister bare har en utrolig fin gitarlyd, for jeg klarer ikke skru meg bort her! Det virker som gitaren synger gjennom ampen, som om den spiller av seg selv :D

Dette er så definitivt ampen for meg! Jeg kan ikke uttrykke hvor mye jeg gleder med til å spille gjennom denne med gutta i bandet!

http://soundcloud.com/chapterx/laboga-alligator-test-2-with

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.