Web Analytics
Jump to content

John Petrucci signering 26.01


Rockentusiast

Recommended Posts

Jeg er kanskje litt konservativ og "teit", men kan noen fortelle meg hva greia med Petrucci er?? :blink: Jeg hører jo at han er god og alt det derre der, men for meg blir han veldig "teknisk" og (sorry) ufølsom. Det meste han gjør virker så nøye planlagt og gjennomtenk, og for meg, som elsker "jams" og "improvisering", blir han fort litt kjedelig!?! Er det noe galt med meg, eller er det flere som har det sånn??? :unsure:

Btw, Dream Theatres versjon av Deep Purples "Made in Japan" er rett og slett "gravskjending" i mine ører. De blir rett og slett for perfekte i gjennomføringen, men alikevel ikke spesielt bra. Rett og slett for teknisk gode, samt at vokalisten ikke kan måle seg, på noen måte, med 70-talls Ian Gillan. Hmmmm... Er jeg gal?? :huh:

Link to comment
Share on other sites

Nei, du er nok ikke gal. Jeg kan godt skjønne at Petrucci virker klinisk på mange, og det synes jeg og de siste årene. Hør på Awake fra 1994 så skjønner du hvorfor DTfans enda lever i håpet om en så bra skive, med så bra gitarspill :)

Jeg synes selv som mega DTfan at cover-versjonene deres er blasfemiske voldtekter av gode låter ( Hey you, cemetery gates osv), så vit at ikke alle "Petruccister" er like glade i alt han gjør...

Link to comment
Share on other sites

Dream Theater sin versjon av Queen sin tenement funster fra BCASL er så bra at jeg fikk permanent gåsehud og gitaristen i Queen Dr.Brian H May ble spontant DT fan så jeg vil ikke si at de bare herjer sanger.Gutta i DT er bare musikkfans de også som liker å spille en cover innimellom slik vi alle gjør. DT er et band som passer den norske janteloven perfekt, de er lissom for gode og vellykkede, noe fb pizz spør dere meg. De som syns DT er for flinkiser og perfeksjonister vil jeg anta også hater all form for klassisk musikk, det er jo også mer enn 4/4 og grungevokal.

Petrucci har nærmest formet en sjanger selv, hvor mange av de gitaristene er det der ute i dag? Clapton, May, Hetfield, Satriani, Vai, Beck og noen får til, resten er døde.

Link to comment
Share on other sites

Er ikke noe galt med deg selv om du ikke liker en som andre liker, vel.

Det er lov å ha egne meninger, stå på dem. Ingen kan argumentere meg til å like noen jeg ikke liker,

uansett om andre synes det er kongen sjøl som spiller.

Og når Dream Theater spiller Made In Japan er det ikke for å vise Purple hvordan det skal gjøres, men

for å vise hvor stor respekt de har for Purple. Petrucci og co. er antagelig de første som innrømmer

at Purple's Made In Japan er bedre enn DT's...

Link to comment
Share on other sites

Mye meninger her! Hehe. Jeg vil ikke kalle meg en ihuga DT fan, men jeg elsker melodiene hans. Og ja, han spiller veldig perfekt og teknisk, men det er greia hans. Hvis dere har sett "Glasgow Kiss" live på G3, så ser dere at han er veldig jordnær, koser seg på scenen. Og liveintroen på "The Spirit Carries On", fantastisk.

Tenkte jeg skulle informere for de som har lyst å se han før konserten og få en autograf :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.