Web Analytics
Jump to content

Brian May gitar -erfaringer?


Dag Blix

Recommended Posts

først litt kildemateriale

Hjemmesiden for gitaren

http://www.brianmayguitars.co.uk/

En demonstrasjon av mannen selv

http://www.youtube.com/watch?v=UxmA6dUR9uk&feature=fvst

fakta

http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Special

Nå spørsmålet,

Er det noen der ute som har en av disse Brian May gitarene, ikke burns eller guild, som har noen erfaringer å dele om dette instrumentet. Gjerne i sammenheng med hvilken forsterker dere måtte ha å bruke til gitaren, det gir jo stor påvirkning av resultatet.

Jeg lurer på å kjøpe en men vet ikke om det er verdt det, eller om det bare er utseendet?

Link to comment
Share on other sites

Er en hel del mer en bare utsende på disse gitarene.

De har etter hva jeg kan huske spesielle pickups som han lagde selv når han var ung som kan styres ut og inn av fase, og et litt spesielt bryter system?

Disse gir vertfall en veldig spesiell lyd i forhold til vanlige singel coils

Link to comment
Share on other sites

Heisann

Jeg kjenner jo til specsa til gitaren, jeg har tilogmed tatt på orginalen, noe som få i norge har hatt æren av. Det jeg lurer på er om det er noen her på forumet som har en selv og hvordan de finner gitaren når man faktisk har en. Selv vurderer jeg å kjøpe en i hvit. ser litt for coverband ut å ha den i den orginale rødfarga mener jeg da.

http://www.brianmayguitars.co.uk/the-guitars/5

Link to comment
Share on other sites

Heisann

Jeg kjenner jo til specsa til gitaren, jeg har tilogmed tatt på orginalen, noe som få i norge har hatt æren av. Det jeg lurer på er om det er noen her på forumet som har en selv og hvordan de finner gitaren når man faktisk har en. Selv vurderer jeg å kjøpe en i hvit. ser litt for coverband ut å ha den i den orginale rødfarga mener jeg da.

http://www.brianmayg...k/the-guitars/5

Nå er jo den gitaren der så tett knyttet til Queen og Brian May at du ikke kommer unna stempelet uansett, mistenker jeg.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke gitaren selv, men en på skolen min har en som jeg prøvde så vidt her for litt siden. Jeg har intrykket av at det er en bra gitar, men den falt ikke i smak hos meg, verken på lyd, utseende eller hvordan den føltes, men jeg anbefaler at du får prøvd en og ser hva du synes etter det!

Link to comment
Share on other sites

Gjør det noe da? Du har jo (som meg) allerede en «tidlig Ozzy solo coverband-gitar» :D

Jeg oppdaget faktisk etter at jeg kjøpte les paulen at det er omtrent akkurat samme som Randy hadde, det er jo kult det da, selv om jeg av en eller annen mystik grunn ikke høres helt ut som randy når jeg spiller på den. Faktisk så var den jeg så som brukte hvit les paul mest han som spiller og synger i manich street preachers. Fin og gul 1980 utgave som jeg fikk billig.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.