Web Analytics
Jump to content

Kompressor på forsterkeren.


mase44

Recommended Posts

Jeg skal kjøpe en bassforsterker og har sett på noen forskjellige varianter. Den ene var en Ampey BA115U og den andre var en Ashdown 300W med compressor. Hvilken av disse vil være et lurere valg enn den andre når forsterkeren skal brukes til bandøving, og konserter. Hva er deres mening?

-Mase

Link to comment
Share on other sites

Regner med du ikke har mulighet til å bruke noe særlig mer enn det disse forsterkerne koster, og isåfall vil jeg helt klart anbefale Ashdown. Regner med det er en MAG det er snakk om, og ift prisen på disse synes jeg de låter veldig bra. Har brukt 115-comboen med høytspillende punkband, og det funket fjell.

Ampegen spiller lavt og låter ræv. Styr unna!

Link to comment
Share on other sites

Har den Ampegen selv (bomkjøp jeg gjorde for noen år tilbake), og den låter ræv. Sinnsykt ræv. Jeg sliter med å få noen ålreite toner med den, selv om jeg kun bruker den til øvingsforsterker. Styr unna!

Link to comment
Share on other sites

Mener dere at allle Ampegs er rævva, eller kun den modellen som er linka til? Bare i år har jeg spilt med 3 forskjellige bassister som sverger til Ampeg. De (ampene) er riktignok gigantiske og har null problemer å overdøve et fullt rockeband.

Edited by davidsen
Link to comment
Share on other sites

Mener dere at allle Ampegs er rævva, eller kun den modellen som er linka til? Bare i år har jeg spilt med 3 forskjellige bassister som sverger til Ampeg. De (ampene) er riktignok gigantiske og har null problemer å overdøve et fullt rockeband.

Jeg digger lyden i rørforsterkerne til Ampeg, men den spesifikke comboen her, Ampeg BA-115, er noe drit.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...
 • 2 months later...

Ampeg orker jeg ikke å utbrodere mer om, de låter balle. Ashdown MAG er det eneste jeg har brukt fra de, men den låte fett med en gammel P-bass, men ikke fett nok til at jeg ville kjøpe den.

TC Electronic BH500-210, løp å kjøp, fantastisk compressor og ganske så fet lyd.

Kan skrive under på at kompressoren på BH500 er fantastisk! Hadde BH500 toppen og den låt fantastisk. Utrolig allsidig topp, masse muligheter til få frem den sounden man vil ha. Mye kraft også! Spilte en gig med den + et Ampeg 410HLF og lyden og selve volumet jeg fikk ut av den var fantastisk. Lyden fra BH500-210 skal visst også være ganske fet, som du sier :)

Edited by HenrikF
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.