Web Analytics
Jump to content

Syk Marshallforsterker


Rayman
 Share

Recommended Posts

Hei folkens!

Er det noen der ute som veit hvordan, hvis man i det hele tatt kan se på et radiorør om det er gåent?

Kan man gjøre f.eks som på en lyspære slik man knipser forsiktig på den og høre om man kan høre den avbrente glødetråden klirre inni der, -eller funker det ikke sånn? Hvordan veit man ellers om et rør er gåent?

Jeg har en Marshall Valvestate S80 (8240) som for tiden høres ut som det samme jeg innbiller meg at tinnitus må gjøre så fort jeg skrur opp volumet på forsterkeren. -En høyfrekvent blanding av pipelyd og skurr oppstår, - mye mer intens og høyfrekvent enn slik det låter av f.eks feedback som følge av en mick som står for nært en høyttaler.

Omtrent sånn det låt av eldgamle tv'er når de hadde stått på en stund for de av dere som husker dem? ;-)

Feilen kommer både når jeg bruker clean og boost/vreng kanalen, men er mer fremtredende når jeg spiller med vreng.

MEN støyen blir dog ENDA VÆRRE når jeg kobler til pedalbrettet mitt i effektloopen. Jeg har ikke anelse om hva som kan være galt, men det eneste jeg ser som er fort gjort å plukke ut og sjekke er i tilfelle røret som sitter på kretskortet.

Hadde forsterkeren til reparasjon hos Servicepartner A/S i fjor, de byttet ut et printkort de mente det var brudd i. Feilen forsvant vel kanskje en bitteliten stund hvis jeg legger godviljen til, men dukket opp igjen ute på første spillejobb noen timer etter at jeg hadde henta den.

Jeg trodde da at feilen kom fra pedalbrettet mitt ettersom jeg nettopp hadde laget det, og nå, -etter en lang periode med lite spilling har jeg byttet ut all "innmaten" i pedalbrettet og gjort modifiseringer og holdt et svare leven, før jeg lånte ampen til han andre gitaristen i bandet (som har maken forsterker) på øvinga, koblet brettet til på han sin og fant ut at støyen kom fra forsterkeren min og ikke pedalbrettet i det hele tatt...

Noen som har et tips til hva jeg burde sjekke eller som har hatt lignende feil / forsterker selv og funnet ut av det?

Link to comment
Share on other sites

Det er noen preamprør som blir mikrofoniske etter en tid. Dette vil si at de faktisk plukker opp støy fra lufta, og andre vibrasjonskilter.

Mitt forslag er å bytte preamprørene og se om det forsvinner. En annen mulighet er at forsterkeren til oscillerer, dette kan være slitne jackplugger ol. som lager dårlig jordforbindelse.

http://en.wikipedia.org/wiki/Microphonics

Link to comment
Share on other sites

Jeg foreslår at du truer forsterkeren din med husarrest først. Hvis dette ikke hjelper, kaster du den på sjøen. Hvis den synker, er den tatt i Guds nåde, hvis ikke er den en heks som må brennes på bålet.

Alternativet, som de "borgerlige" her kommer med, er å skifte rør. Jeg, for min del, stemmer på at du har ei heks på gutterommet som trenger varme....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker kjøpene dine Zed! Har mange av dem i samlingen min👍
  • Takk for tipset.. Skal kikke.
  • For å låte tidsriktig. Når det gjelder viola da gamba og andre tidlige strykeinstrumenter, finnes det heller ikke noe brukbart alternativ. Dessuten er alle de klassiske instrumentene vi spiller på i dag egentlig lagd for tarmstrenger, nylon og stål ble ikke vanlig før etter krigen.   De billigste tarmstrengene til gitar koster vel rundt 500 spenn + frakt og toll. Som sagt, prøv syntetisk tarm isteden. De jeg anbefalte over låter etter min mening mye bedre enn nylonstrenger uten å koste mer. For et godt sett strenger til min bassgambe, må jeg ut med et par tusen.
  • Hvorfor velger foll å spille med dem da da? :S jeg har aldri rørt ett instrumemt strenget opp med tarm, bare vet det ble brukt i gamledager så fikk lyst å prøve. erre så steike dyrt da?? Høres jo ut som vinninga gikk i spinninga liksom
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.