Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Syk Marshallforsterker


Anbefalte innlegg

Hei folkens!

Er det noen der ute som veit hvordan, hvis man i det hele tatt kan se på et radiorør om det er gåent?

Kan man gjøre f.eks som på en lyspære slik man knipser forsiktig på den og høre om man kan høre den avbrente glødetråden klirre inni der, -eller funker det ikke sånn? Hvordan veit man ellers om et rør er gåent?

Jeg har en Marshall Valvestate S80 (8240) som for tiden høres ut som det samme jeg innbiller meg at tinnitus må gjøre så fort jeg skrur opp volumet på forsterkeren. -En høyfrekvent blanding av pipelyd og skurr oppstår, - mye mer intens og høyfrekvent enn slik det låter av f.eks feedback som følge av en mick som står for nært en høyttaler.

Omtrent sånn det låt av eldgamle tv'er når de hadde stått på en stund for de av dere som husker dem? ;-)

Feilen kommer både når jeg bruker clean og boost/vreng kanalen, men er mer fremtredende når jeg spiller med vreng.

MEN støyen blir dog ENDA VÆRRE når jeg kobler til pedalbrettet mitt i effektloopen. Jeg har ikke anelse om hva som kan være galt, men det eneste jeg ser som er fort gjort å plukke ut og sjekke er i tilfelle røret som sitter på kretskortet.

Hadde forsterkeren til reparasjon hos Servicepartner A/S i fjor, de byttet ut et printkort de mente det var brudd i. Feilen forsvant vel kanskje en bitteliten stund hvis jeg legger godviljen til, men dukket opp igjen ute på første spillejobb noen timer etter at jeg hadde henta den.

Jeg trodde da at feilen kom fra pedalbrettet mitt ettersom jeg nettopp hadde laget det, og nå, -etter en lang periode med lite spilling har jeg byttet ut all "innmaten" i pedalbrettet og gjort modifiseringer og holdt et svare leven, før jeg lånte ampen til han andre gitaristen i bandet (som har maken forsterker) på øvinga, koblet brettet til på han sin og fant ut at støyen kom fra forsterkeren min og ikke pedalbrettet i det hele tatt...

Noen som har et tips til hva jeg burde sjekke eller som har hatt lignende feil / forsterker selv og funnet ut av det?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er noen preamprør som blir mikrofoniske etter en tid. Dette vil si at de faktisk plukker opp støy fra lufta, og andre vibrasjonskilter.

Mitt forslag er å bytte preamprørene og se om det forsvinner. En annen mulighet er at forsterkeren til oscillerer, dette kan være slitne jackplugger ol. som lager dårlig jordforbindelse.

http://en.wikipedia.org/wiki/Microphonics

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg foreslår at du truer forsterkeren din med husarrest først. Hvis dette ikke hjelper, kaster du den på sjøen. Hvis den synker, er den tatt i Guds nåde, hvis ikke er den en heks som må brennes på bålet.

Alternativet, som de "borgerlige" her kommer med, er å skifte rør. Jeg, for min del, stemmer på at du har ei heks på gutterommet som trenger varme....

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • JC22 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=205905820
  • Det er jo ikke så mye annet å gjøre enn å feilsøke. Lån en annen mic og prøv. Om det så er en standard 58 eller så, bare det er en du vet funker. Da får du i hvert fall evt luket bort mikken og/eller lydkort som problem. Prøv også med annen kabel. Hvis det ikke er noen forskjell da, må du inn i innstillinger på lydkort og garageband og se.
  • Gjør mine første spede forsøk med opptak fra mikrofon, men opplever mye støy. Noe jeg gjør feil, eller er det rett og slett en "defekt" mikrofon? Mikrofon er en brukt MXL 770 kondensatormikrofon. Lydkort er et nytt Focusrite 2i2. DRW er Garageband (iMac). Lydkortet ser ut til å fungere som det skal, og ja jeg bruker 48v. Uten det er nivået veldig lavt, hvilket indikerer at det ikke er noe feil med lydkortet. Mikrofonen har -10db funksjon, og den fungerer = redusert nivå når jeg vender over til -10db på mikrofonen.  Når jeg spiller inn fra gitarkabinettet (mic ca 10 cm fra kantoppheng på ht-element) får jeg egentlig tilstrekkelig nivå med gain på lydkortet ca kl 10:30 - 11:00.  Men ved tale/"sang"/akustisk kommer det (for mye) støy fra mic da jeg må ha gain på ca 12:00+ for å få høyt nok innspillingsnivå.  Støyen er jevn sus, som gradvis øker med gain. Ingen brum, pops el.likn - kun sus.  Har ingen annen mic å sammenlikne med. Er det noen innstillinger i Garageband jeg har oversett (er "amatør på dette), eller....? Tips/inspill mottas med takk 🙂
  • Laney er relativt billig og veldig bra, jeg har brukt en GH50 som funker helt supert. Med en 4x12 eller to mangler det ikke noe på volum i alle fall. Det meste av vreng har gått på pedaler, har bare skrudd en halvskitten Malcolm-lyd på ampen. Når det er sagt låter det selvfølgelig veldig fett med en Orange e.l., lånte en OR50 en stund, men jeg kunne ikke rettferdiggjøre prisen når Laneyen var såpass bra   Når vi har reist uten amper står det som regel en Marshall av noe slag på scenen og det er 100% kurant det også. Det er en liten trend gående for spesielle/dyre amper i stonermiljøet, men de aller fleste kjører nok på hva som helst av gamle røramper.   På brettet har jeg wah-boost-fuzz-phaser-digital delay. Fuzzpedaler er en svær jungel å gå seg vill i, men på Youtube får du en god ide om hva du kan vente deg. 
  • Det er relativt stor forskjell på Ibanez sine tidlige kopier av Gibsons og senere utpå '70-tallet. De laget også som nevnt her, både billige og litt dyrere modeller. Typisk har vel de billigere påskrudd hals, og det vil jo gjenspeile seg i prisen man kan forvente å få. Nå ser jeg stadig vekk Ibanez Gibson-kopier til fantasipriser, også de med bolt on hals. Det beror nok på myten om at Ibanez (og Greco, Burny o.l) laget like gode eller bedre gitarer enn Gibson på '70-tallet. Det kan kanskje stemme i noen tilfeller for de dyreste Japanske kopiene, men her til lands er det nok de billigste variantene det ble solgt desidert mest av.  Også som nevnt over her; gode, detaljerte bilder av den aktuelle gitaren vil være veldig nyttig i forhold til å kunne anslå noe som helst ang. verdi.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.