Web Analytics
Gå til innhold

Rayman

Inaktiv medlem
 • Innholdsteller

  3
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Rayman

 • Rang
  Nybegynner

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Her er pedalbrettet mitt, det er fortsatt "under utvikling" så dette er prototype 1. Mitt pedalbrett blei til etter en helt grei spillejobb men der jeg bommet litt med den ønskede lyden min pga koblingsfeil. Jeg hadde fått pedalene mine i posten samme dag, og skulle koble dem opp for første gang en halv time før vi skulle på scenen. Jeg hadde jo såklart glemt batterier til flere av dem og noen koblet jeg feil fordi noen av dem skulle i effektloopen og andre rett i input på ampen osv, så dere kan jo sikkert tenke dere åssen resultatet blei på den jobben... ;-) Spilling med halvparten av de ønskede effektene og lyd som ikke var helt som den skulle være. Konserten gikk fint for det den men det er jo surt når ting ikke går som planlagt, for ikke å snakke om hvor stressa man blir i sånne tilfeller og man er litt fersk i gamet med å stå på scenen. ;-) Sånn jeg tenkte at for å gjøre det enkelt for meg selv måtte jeg ha noe HELT enkelt og som er så enkelt å koble at selv ei bestemor på nitti kunne gjort det i en håndvending... Flere av pedalbrettene jeg har sett på nettet må fortsatt kobles mellom brett og amp med tanke på hvilken pedal som skal i den og den sløyfa, den skal etter den og tunga rett i munnen for å si det sånn. I pedalbrettet mitt er ALT som skal rutes ferdig koblet opp, samt at strømforsyning er lagt inn i brettet. Det eneste jeg trenger å gjøre på scenen er å koble opp ferdig merkede kabler (har gått over til en multikabel med åtte stereojack koblinger nå) mellom brettet og forsterkeren, koble gitaren til brettet, og så koble til strøm så vips. Ferdig på 40 sek, smack-smack. ;-) Ser nok litt kjedelig ut ennå men prototype 2 er under utvikling og vil bli ferdig i løpet av høsten/vinteren avhengig av hvor mye jeg har å gjøre. MT-2'n skal erstattes med en god delaypedal, noen som har tips til en god en? Kofferten er også under utvikling, blir nok ferdig til brett nr 2 er ferdig.
 2. Hei folkens! Er det noen der ute som veit hvordan, hvis man i det hele tatt kan se på et radiorør om det er gåent? Kan man gjøre f.eks som på en lyspære slik man knipser forsiktig på den og høre om man kan høre den avbrente glødetråden klirre inni der, -eller funker det ikke sånn? Hvordan veit man ellers om et rør er gåent? Jeg har en Marshall Valvestate S80 (8240) som for tiden høres ut som det samme jeg innbiller meg at tinnitus må gjøre så fort jeg skrur opp volumet på forsterkeren. -En høyfrekvent blanding av pipelyd og skurr oppstår, - mye mer intens og høyfrekvent enn slik det låter av f.eks feedback som følge av en mick som står for nært en høyttaler. Omtrent sånn det låt av eldgamle tv'er når de hadde stått på en stund for de av dere som husker dem? ;-) Feilen kommer både når jeg bruker clean og boost/vreng kanalen, men er mer fremtredende når jeg spiller med vreng. MEN støyen blir dog ENDA VÆRRE når jeg kobler til pedalbrettet mitt i effektloopen. Jeg har ikke anelse om hva som kan være galt, men det eneste jeg ser som er fort gjort å plukke ut og sjekke er i tilfelle røret som sitter på kretskortet. Hadde forsterkeren til reparasjon hos Servicepartner A/S i fjor, de byttet ut et printkort de mente det var brudd i. Feilen forsvant vel kanskje en bitteliten stund hvis jeg legger godviljen til, men dukket opp igjen ute på første spillejobb noen timer etter at jeg hadde henta den. Jeg trodde da at feilen kom fra pedalbrettet mitt ettersom jeg nettopp hadde laget det, og nå, -etter en lang periode med lite spilling har jeg byttet ut all "innmaten" i pedalbrettet og gjort modifiseringer og holdt et svare leven, før jeg lånte ampen til han andre gitaristen i bandet (som har maken forsterker) på øvinga, koblet brettet til på han sin og fant ut at støyen kom fra forsterkeren min og ikke pedalbrettet i det hele tatt... Noen som har et tips til hva jeg burde sjekke eller som har hatt lignende feil / forsterker selv og funnet ut av det?
 3. Det er da vel ingen som klarer å holde seg sittende i ro på en Metallica konsert vel? Var da hvertfall INGEN rundt, foran eller bak meg sist de spilte i spektrum som gjorde det hvertfall, er fullt mulig å ha det gøy der oppe også, pluss at øl køen er kortere, og ikke minst slipper man tusen hender foran seg som sperrer for utsikten om man ikke er av de høyeste... ;-)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.