Gå til innhold
askret

Bygge om et basskabinett til gitarkabinett

Anbefalte innlegg

Har bestemt meg for å bygge om Trace Elliott 4 x 12 kabinettet mitt til et gitarkabinett.

Dvs. at jeg bytter ut de TE Custom elementene som sitter i med mer standard gitar-kab. elementer, typisk Celestion V30 eller andre.

Grunnen til at jeg gjør dette er at jeg ikke spiller bass! Og jeg har ikke en basstopp heller i hus..

Men i dette kabinettet sitter det også en liten diskanthøyttaler, og det ser ut som at det er et delefilter inni der også. Har ikke funnet noen data på hvilken frekvens dette deler på.

Ser at et typisk gitarelement går opp til ca. 5000 - 5500 Hz, og at basselementer typisk går opp til 4000 Hz. Derfor er det vel smart å kutte ut delefilteret og diskanthøyttaleren?? Eller la det stå og la diskanthøyttaleren ta seg av all diskant? Eller kanskje bygge om delefilteret? Noen ideer??

Kan ikke se nå hvilke komponenter filteret består av, det sitter inne i bunnen av kassa, nokså utilgjengelig akkurat nå..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Må legge til litt, gjør det her så det ikke forsvinner i første posten!

Det ser ut som at det bare går to ledninger inn i filteret, og to ut. Så langt jeg kan se går de to ut opp til diskanten. Det betyr vel at de 4 andre høyttalerne tar imot hele signalet, og at diskanten kun får det som går ut fra filteret?

Hvis det er tilfelle er det jo kanskje like lurt å la det være som det er, selv med nye 12-tommere?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du kan jo seff prøve hvordan det låter med diskanten, men jeg tror nok jeg ville kuttet det ut. Det er en god grunn til at vanlige gitarkab ikke har diskantelement. Gitarelementer er voicet annerledes, de spiller i et frekvensområde som er høyere enn basselementer. Hvorfor en har diskanthorn i noen basskasser, er at basselementene er laget for å gjengi bass, og ruller ofte av tidligere enn gitarelementer. Noen foretrekker da noe ekstra diskant til noen typer spilling, f.eks. slap/pop. Tviler på at du vil få veldig bra diskant til gitarspill, den blir kanskje litt kvass. Men du kan prøve, for all del...det er stor forskjell på elementer, fra modell til modell

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har fått in to V30 og to Celestion Super 65 i det nå. Koblet ut diskanten, og det låter som skikkelig gitarkabinett, ser ingen grunn til å koble den til igjen!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.