Web Analytics
Jump to content

Mikrofon med phantompower


Norstorm
 Share

Recommended Posts

Ja, jeg kjøpte ett lydkort fra USA, og fikk med meg en slek en AKG Perception 120 Condencer.

Jeg la ut mikken for salg men tok annonsen vekk da jeg plutselig ble usikker på strøm og slikt.

Står her at den trenger phantompower.. Har ikke åpnet pakka enda, men regner med dette skjer via egen plugg eller XLR.

Hvordan vil dette her fungere i Norge?? Man trenger ikke noe converter eller slikt tull da vel?? Eller??

Produktet finnes fra USA HER

Hjelp mottas med takk.. jeg er n00b når det kommer til mikrofoner :S

Link to comment
Share on other sites

Ja, til å spille inn i daw med ja..

Men hadde det f.eks. ikke funka til å mikke opp live gjennom elementer?

Jeg spør siden du nevnte det innspillingssammenheng..

Bare prøver å finne ut om jeg like greit bare skal ha'n i hylla sjøl liksom..

Link to comment
Share on other sites

Ja, til å spille inn i daw med ja..

Men hadde det f.eks. ikke funka til å mikke opp live gjennom elementer?

Jeg spør siden du nevnte det innspillingssammenheng..

Bare prøver å finne ut om jeg like greit bare skal ha'n i hylla sjøl liksom..

Det kommer veldig an på livesituasjonen, men mikrofoner av denne typen tar opp veldig mye av det som er rundt, så det skal ikke skje veldig mye annet av lyd på scenen før det blir plukket opp. Bruker man monitor også, vil man fort få et feedback-problem.

For innspilling av kassegitar, bruker jeg alltid en stormembran-mik, men som Hank er inne på låter det veldig forskjellig etter hvor du plasserer den. Det gjør også at man bør sitte mest mulig i samme posisjon når man gjør opptak.

Link to comment
Share on other sites

Hmm.. Tja..

Egner seg mer til vokal denna da..

Er jo det den er laget for, men som sagt fungerer den også veldig bra til opptak av f.eks. kassegitar. (Med forbehold om at jeg ikke vet så mye om akkurat den mikken, men snakker om stormembran generelt.)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.