Web Analytics
Jump to content

TazFriend

Medlem
 • Posts

  55
 • Joined

 • Last visited

About TazFriend

Profile Information

 • Gender
  Mann
 • Location
  Horten, Vestfold

TazFriend's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (3/6)

0

Reputation

 1. Kommer litt an på hva du legger i bra budsjett, og hva du skal bruke den til. Jeg har blitt bortskjemt med OKi / Metcal. Disse er uvurderlige om man skulle råke på kretskort med overflatekomponenter. Er vel ikke mest av det i gitarverdenen enda, men de har også en god evne til å overføre mye varme til store kobberplan, potmetercasinger ol. De koster en del da, dette er vel en av de billigere modellene: http://no.farnell.com/oki-metcal/mfr-1110/soldering-station-cartridge-style/dp/1629771 Ikke noe for en som lodder litt i gitaren av og til, men om man driver mye med å lodde opp kretskort kan man blir veldig glad i den.
 2. Bumper en litt gammel tråd her, men anyways. Det ble den saken fra dbx, Den fungerte strålende når vi testet systemet på land i hvert fall. Nå er jeg på Gullfaks C for å ferdigstille installasjonen, den står øverst i boretårnet. Fortsatt litt byråkrati før vi får satt strøm på. Men skal prøve å komme tilbake med en rapport og litt bilder etterhvert.
 3. Castor: Kortbølge, mellombølge og "fiskeribølgen" er da i høyeste grad AM-bånd
 4. Snakker vi a'la Green Day - Song Of The Century? I så fall så er det to ting, det ene er et smalt båndpassfiter (lav og høpyass om hverandre). Skulle tippe rundt 400-4000 hz er omtrent greia. I tillegg så er det radiostøyen i bakgrunnen, her er det enten å google om noen har gjort det før, eller spille inn fra en gammel radio selv. AM-radio er tingen som gjelder, FM-støy er alt for kunstig, AM-støy er fin og organisk. Hvis man stiller på frekvensen mens man spiller inn, får man de fine glidende tonene av støy som man forbinder med gamle radioer.
 5. Den var jo utrolig fancy, liker at den har EQ også, men litt overkill at den er rørbasert. Skal brukes i et system med toveis kommunikasjon på boredekk offshore. Må ha noe som kan kompensere for forskjellig avstand til mic og ulik "lungekraft" hos brukerene. http://www.thomann.de/se/dbx_286_s.htm Denne så lovende ut også, men synes det var litt begrenset kontroll over kompressoren.
 6. Jeg er på jakt etter en enkelt kombinert kompressor og mic-preamp, ser for meg en 1U sak. Ser at det finnes mange fine små mic-preamper og mange fine små kompressorer, men hadde vært beghagelig med en kombinert sak, noen forslag? Evt. noen som har prøvd mic rett i en kompressorenhet?
 7. <= The Executioner fra Which Witch er et godt eksempel på at Jahn Teigen kan synge i hvert fall
 8. Har folk sett forsiden til Google i dag? http://www.google.com/
 9. Hvis det er en passiv DI-boks så skal den fungere like fint i begge retninger, da dette egentlig bare er en transformator. En aktiv DI-boks har masse elektronikk, og fungerer bare en vei.
 10. 1+ på Saxon King. Mulig det er en myte, men jeg har i hvert fall hørt at Jokke skal ha sagt: "Jeg spiller heller for 10 fulle Hortensfolk, enn 100 Oslofolk"
 11. Da var man kommet hjem fra Dr. Rock. Er vel bare en ting å si: Awesome
 12. Etter å ha lurket rundt på forumet her en stund, er det vel på tide å presentere seg. Hei! Jeg er 26 år, fra Horten, spiller keyboard/piano ol, og er Clavia-fanboy (har en Nord Stage og en Nord Wave). Hva pokker gjør jeg på et gitarforum? Vel, skyld på dere selv fordi dere er så relevante på flere felt enn bare gitar. Jeg spiller i et prostitusjonsband kalt Kåvver (selvironi/selvinnskikt er på plass), som spiller coverlåter (duh). Et lite klipp med utdrag av noen sanger fra en spillejobb (sikkert et bryllup, er mye bryllup... og 50-årslag) er her: http://tankene.mine.nu/gitarnorge/medley.mp3 Vi er 4 stykker: Trommis, gitarist, ingen bassist så vi kompanserer med 2 på keyboard. Ut over det så hender det jeg leker med bassgitar, bare for å prøve å utvide horisonten litt. Jeg er litt elektronikknerd. Jobber som utvikler i et firma som driver med telefoni og PA (sånn "dette er en melding til...", ikke sånn konsert) for skip og offshore. Har alt for mange elektronikkprosjekter i hodet, for tiden holder jeg på med en lysmixer for å styre RGB-parkanner med MIDI.
 13. Bruker Spotify Premium selv, og liker godt det enkle 'no bullshit' grensesnittet. Prøvde Wimp med en gang det kom, syntes det var tregt, bloated, og at alt gikk litt tungt. (Hjelper ikke at utviklerene ikke kan lage skikkelige programmer, men bruker Adobe Air). Følte at jeg måtte sitte å vente på og bla meg gjennom omtaler, albumlister, og annet, for å finne det jeg var ute etter. Men det er lenge siden jeg har prøvd nå, har dette bedret seg noe? Ut over det så er jo Spotify Social det mest geniale siden brødskiver
 14. Troll: Føler meg litt Mad Scientist når jeg ikke synes 350V er så mye. Bruker stadig 2kV keramiske, og har noen 16kV film liggende Men for all normal bruk så er kanskje 350V mer enn nok ja.
 15. Slik jeg ser det så: Aluminium-Elektrolytter er fine når det er snakk om litt kraft. F.eks glatting av powersupplyer. De gir mye kapasitans på liten plass, men tørker ut og blir dårligere med tiden, særlig om de er varme. Som regel ikke egnet til høye spenninger. Tantal-Elektrolytter er ikke like gode på kraft som aluminium, men til gjengjeld tåler de varme og lever lenge. I tillegg har de lav selvutladning. Heller ikke egnet til høye spenninger. Kjeramiske er kondesatorenes bread and butter. De er fine til det meste, men har ofte relativt lav kapasitans. De kan tåle en del spenning. Filmkondensatorer er populære til audiobruk (sikkert noe med forvregning ol), de tåler ofte mye spenning, og fåes i ganske høy kapasitans. Kort oppsumert, litt mer stomprelatert: Bruk elektrolytter på strømforsyninga for å glatte bort de store variasjonene. (Selv om du skal bruke eksternt powersupply, skader det ikke med litt glatting inne i boksen også) Bruk Kjeramiske til avkobling og evt annet bruk som ikke er i signalveien. Bruk metallfilm i signalveien. Aner ikke om dette er viktig, men audiofile ser ut til å foretrekke disse.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.