Web Analytics
Jump to content

Koble gitar til PC


EADG
 Share

Recommended Posts

hellu, jeg er hovedsaklig en bassist, men jeg har gitar hjemme jeg liker å leke med. Men jeg har ingen amp til den med distortio/effekter. og siden jeg er bassist vil jeg ikke legge for mye penger i en amp heller. Så kom jeg på ideen, jeg har jo en bra pc, den burde jeg kunne koble en gitar til og emulere effeter med.

Men der stoppet det...Kan noen gi meg en liten rask gjenomgang av hva jeg trenger av adaptere/kabler/programvare? Skal ikke brukes til produskjon, bare for morroskyld og kansje lage noen "kladder" jeg kan utvikle videre med band/venner.

Så, noen som kan hjelpe?

(jeg har Ampluger, men man har ikke helt den samme friheten og variasjoner med dem)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har bare PCen, gitaren og det jeg tror jeg trenger av kabler.

Jeg vil koble gitaren rett til pcen og la software gjøre jobben. Og under 1000,- siden jeg skal bare leke med det.

I litt mer rotete måte å si det på. jeg vil koble Gitaren til PCen så jeg kan bruke høytallerne jeg har koblet til pcen som AMP. og helst da også software som kan emulere forsjelige distortion/effekter så jeg kan på en billig måte få gitaren til å høres slik jeg vill ut.

Derfor ønsker jeg en liste om hva jeg måtte trenge.

Link to comment
Share on other sites

For tusen kroner blir det veldig vanskelig å foreslå en lovlig og bra løsning. Du trenger i første rekke noe som kan fungere som et lydkort. Det som sitter i maskinen din er faktisk ikke egnet til lydproduksjon, så sant du ikke er veldig tålmodig og er villig til å bruke enormt med tid på å forsøke og få dette til å fungerere.

Link to comment
Share on other sites

Kjøp en Zoom G2 multieffektboks. Der har du alt du trenger av effekter osv.

Der er det bare å plugge linje ut i hva som helst! PC/steroanlegg/hva som helst med en linjeinngang og høytalere

Finnes også en annen versjon (Zoom G2.1U) som har wahwah/volumpedal og USB utgang.

Det beste er at det koster under 1000-lappen :)

EDIT: http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=26011760 (G2)

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=26063153 (G2.1U)

Edited by ChristofferD
Link to comment
Share on other sites

Kjøp et lydkort som er bundlet med en LE versjon av Guitar Rig/Amplitude e.l. - vurder så om du vil investere i en full versjon av programvaren, låne den av noen e.l.

http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=668910&artno=183938

http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=668520&artno=180007

http://www.musicstore.com/en_EN/NOK/Computer/USB-audio-interfacees/Behringer-UCG-102-GUITAR-LINK-USB-Audio-Interface/art-PCM0006493-000

http://www.musicstore.com/en_EN/NOK/Computer/USB-audio-interfacees/Miditech-GUITARFACE-II-inkl.-X-Gear-Samplitude-SE/art-PCM0009704-000

Poenget er å kjøpe et noenlunde ok lydkort, har du det kan du benytte/prøve en mengde ulike innspillings og gitarforsterker/effekt-emulerings programvare pakker. Det eksisterer f.eks innspillingsverktøy for ASIO lydkort som er helt gratis (Kristal)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.