Web Analytics
Jump to content

Delay på midikeyboard


classic

Recommended Posts

Hei.

Har et enkelt midikeyboad av typen m-audio keystation 49,

og sliter med delay uansett hvordan jeg stiller inn i software'n.

Regner med at jeg trenger et heftigere lydkort,

noen som kan komme med anbefalinger rundt dette?

Pr i dag bruker jeg Line 6 Guitarport som hovedlydkort,

men har også prøvd å kjøre på det integrerte lydkortet uten at det hjalp nevneverdig.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil ikke tro det er snakk om forsinkelse i selve midikommunikasjonen, det er nok større sannsynlighet for at den kommer etter at mididata er blitt gjort om til lyd.

Jeg regner med at du bruker en eller annen soft-synth eller lignende for å lage lyd, forsinkelser da avhenger både av hvilket program du bruker, lydkort og lydkortdriver.

Men veldig kort oppsumert: Dersom programmet spiller lyden ut gjennom den vanlige windowslyden vil du ofte få mye delay.

Løsningen er ofte å bytte til en ASIO-driver. Soft-synthen har garantert mulighet for et sted å velge mellom windows-lyd og ASIO-lyd.

Lydkortet ditt har kanskje også en ASIO-driver du kan bruke, hvis ikke kan du prøve å bruke ASIO4ALL http://tippach.business.t-online.de/asio4all/

Link to comment
Share on other sites

Du må sette latencyen på lydkortet til laveste verdi. Om du ikke oppnår lav nok latency da, så kan du prøve å oppdatere driver(e) til lydkortet. Om det ikke fungerer må du kjøpe et lydkort som støtter lav latency. Det finnes mange billige lydkort som fikser dette.

Jeg vet dessverre ikke helt hvordan du stiller latencyen på lydkortet ditt, da dette varierer fra kort til kort. Men den har mest sannsynlig et kontrollpanel av noe slag.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.