Web Analytics
Jump to content

Delay på midikeyboard


classic

Recommended Posts

Hei.

Har et enkelt midikeyboad av typen m-audio keystation 49,

og sliter med delay uansett hvordan jeg stiller inn i software'n.

Regner med at jeg trenger et heftigere lydkort,

noen som kan komme med anbefalinger rundt dette?

Pr i dag bruker jeg Line 6 Guitarport som hovedlydkort,

men har også prøvd å kjøre på det integrerte lydkortet uten at det hjalp nevneverdig.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil ikke tro det er snakk om forsinkelse i selve midikommunikasjonen, det er nok større sannsynlighet for at den kommer etter at mididata er blitt gjort om til lyd.

Jeg regner med at du bruker en eller annen soft-synth eller lignende for å lage lyd, forsinkelser da avhenger både av hvilket program du bruker, lydkort og lydkortdriver.

Men veldig kort oppsumert: Dersom programmet spiller lyden ut gjennom den vanlige windowslyden vil du ofte få mye delay.

Løsningen er ofte å bytte til en ASIO-driver. Soft-synthen har garantert mulighet for et sted å velge mellom windows-lyd og ASIO-lyd.

Lydkortet ditt har kanskje også en ASIO-driver du kan bruke, hvis ikke kan du prøve å bruke ASIO4ALL http://tippach.business.t-online.de/asio4all/

Link to comment
Share on other sites

Du må sette latencyen på lydkortet til laveste verdi. Om du ikke oppnår lav nok latency da, så kan du prøve å oppdatere driver(e) til lydkortet. Om det ikke fungerer må du kjøpe et lydkort som støtter lav latency. Det finnes mange billige lydkort som fikser dette.

Jeg vet dessverre ikke helt hvordan du stiller latencyen på lydkortet ditt, da dette varierer fra kort til kort. Men den har mest sannsynlig et kontrollpanel av noe slag.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.