Web Analytics
Jump to content

Pickup, nylonstrenger


Duckling
 Share

Recommended Posts

Hei.

En kamerat av broren min har en nylonstrengsgitar som han gjerne vil ha pickup til. For stålstrengere så får man jo pickuper som man bare setter i lydhullet når man bruker den, og tar den ut etter bruk. Finnes det noe slikt produkt, eller noe tilsvarende for nylonstrenger?

Sånn som denne

Han vil helst ha noe slikt, evt noe annet som ikke krever modifisering av gitaren, men som bare er plug and play. Har sett litt på D-tar Soundspots. Noen som har erfaring med disse?

Ellers mottas alle tips med takk, men det bør være så enkelt som mulig. Som sagt ikke noe modifikasjon av gitaren i det hele tatt :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har brukt pickuper som likner på Soundspots til en ukulele og en mandolin. De var fra Shadow, egentlig beregnet på violin. Jeg limte dem fast til innsiden av lokket, det fungerte greit nok men lyden er ikke topp akkurat. Da ville jeg heller satset på en pickup under sadelen. Shadow lager en versjon av sin Nanoflex-pickup spesielt for de som ikke vil borre i sin nylonstreng-gitar. Nanoflex gir veldig naturtro lyd, her får man også en preamp og kan regulere lyden.

Jeg har montert inn en annen type Nanoflex i en gitar jeg har bygd, her var det litt borring og herjing, men til gjengjeld blir hele systemet helt usynlig. Det er beskrevet her.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.