Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Det er strengt tatt ikke effekter jeg er ute etter, men en liten to-kanals mikser i stompboks-størrelse, som kan passe inn på effektbrettet.

Eneste jeg har klart å finne er denne http://global.ebay.com/New_Behringer_MX400_Low-Noise_4-Channel_Line_Mixer/260581433644/item

Er det noen som vet om noen andre tilsvarende enheter som enkelt kan brukes for å mikse sammen 2 signaler til ett, med mulighet for nivåjustering på de ulike kanalene? Gjerne en passiv en.

Eller om noen er så nevenyttige at de kan bygge en enkel sak, eventuelt forklare hvordan den kan bygges.

Endret av Bukowski

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hva slags oppsett skal du bruke det til? Hvis du kjører to ulike effekter i parallell og deretter mikser dem sammen til ett signal kan det fort ende opp i grøt... Eller er det signal fra to ulike instrumenter (evt. gitar/bass + stemme) som skal inn på samme forsterker?

Det finnes flere varianter for å splitte et signal (f.eks. for å kjøre signal til to ulike amper), men ikke så mange alternativer når du vil mikse to signaler sammen til ett (er vel en grunn til det, antar jeg... ;) )

Hvis du forklarer oppsettet er det lettere å komme med fornuftige forslag.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har vært borti endel sånne temaer og det er maaaaange fallgruver. De fleste pedaleffekter mixer jo effekt og tørr lyd i pedalen sånn at du risikere å få tørrly ut av begge noe som igjen gir deg altfor mye tørrlyd i forhold til effekt. I tillegg kan du få problemer med faseforskjell osv. Det finns endel pedaler som kan kjøres 100% effekt men da må tørrlyden kjøres utenom. Det er et par på HRI som har bygd eller fått bygd en sånn mixer til bla. Eventide pedalene. Men det er endel jobb og ofte koster mer enn det smaker. Den mixeren du linket til er for linjesignal.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Pedalen jeg skal bruke den på er en EHX Bass-blogger, og den har effect out, og dry out. Jeg ville gjerne ha mikset de to signalene til ett signal, før det sendes videre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du tar signalet fra "effect out" (og heller skrur litt ned på "drive") får du antagelig omtrent samme lyd som et mikset signal vil gi. "Direct out" er nok tenkt brukt dersom du skal kjøre mot to ulike amper, eventuelt en annen effekt-kjede. Dersom du skrur "drive" på maks og henter ut vrengt signal fra "effect out" og clean-signal fra "direct out", og deretter justerer nivået i en liten mikser er du like langt ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.