Web Analytics
Jump to content

Mini-mixer


Recommended Posts

Det er strengt tatt ikke effekter jeg er ute etter, men en liten to-kanals mikser i stompboks-størrelse, som kan passe inn på effektbrettet.

Eneste jeg har klart å finne er denne http://global.ebay.com/New_Behringer_MX400_Low-Noise_4-Channel_Line_Mixer/260581433644/item

Er det noen som vet om noen andre tilsvarende enheter som enkelt kan brukes for å mikse sammen 2 signaler til ett, med mulighet for nivåjustering på de ulike kanalene? Gjerne en passiv en.

Eller om noen er så nevenyttige at de kan bygge en enkel sak, eventuelt forklare hvordan den kan bygges.

Edited by Bukowski
Link to comment
Share on other sites

Hva slags oppsett skal du bruke det til? Hvis du kjører to ulike effekter i parallell og deretter mikser dem sammen til ett signal kan det fort ende opp i grøt... Eller er det signal fra to ulike instrumenter (evt. gitar/bass + stemme) som skal inn på samme forsterker?

Det finnes flere varianter for å splitte et signal (f.eks. for å kjøre signal til to ulike amper), men ikke så mange alternativer når du vil mikse to signaler sammen til ett (er vel en grunn til det, antar jeg... ;) )

Hvis du forklarer oppsettet er det lettere å komme med fornuftige forslag.

Link to comment
Share on other sites

Har vært borti endel sånne temaer og det er maaaaange fallgruver. De fleste pedaleffekter mixer jo effekt og tørr lyd i pedalen sånn at du risikere å få tørrly ut av begge noe som igjen gir deg altfor mye tørrlyd i forhold til effekt. I tillegg kan du få problemer med faseforskjell osv. Det finns endel pedaler som kan kjøres 100% effekt men da må tørrlyden kjøres utenom. Det er et par på HRI som har bygd eller fått bygd en sånn mixer til bla. Eventide pedalene. Men det er endel jobb og ofte koster mer enn det smaker. Den mixeren du linket til er for linjesignal.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du tar signalet fra "effect out" (og heller skrur litt ned på "drive") får du antagelig omtrent samme lyd som et mikset signal vil gi. "Direct out" er nok tenkt brukt dersom du skal kjøre mot to ulike amper, eventuelt en annen effekt-kjede. Dersom du skrur "drive" på maks og henter ut vrengt signal fra "effect out" og clean-signal fra "direct out", og deretter justerer nivået i en liten mikser er du like langt ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.