Web Analytics
Jump to content

Spørsmål om mikking


smp
 Share

Recommended Posts

Skal spille gig om en og en halv måned med min Laney VC15. Fornøyd med ampen, men syns 10-tommeren som sitter i den låter litt for boksete til å dra den fram på gig uten kabinett. Lurte på om jeg blir kvitt den boksete lyden og får den til å låte maks ved å mikke den opp, eller om jeg bør kjøpe et kabinett med 12-tommere med en gang. Og vil med og uten kabinett gjøre forskjell når ampen er mikket opp i begge tilfeller?

Edited by smp
Link to comment
Share on other sites

Å mikke den opp vil nok gjøre en forskjell da mikrofonen, miksebordet, høytalerne og alt lyden skal gjennom vil gi sitt særpreg på lyden.

Plassering av mikrofon vil også gjøre forskjell. Dette gjelder selvsagt både med og uten kabinett.

Derimot så tror jeg du skal slite med å få ampen til å høres større ut ved å mikke den opp.

Dersom den gir deg en "boksete" lyd som du ikke liker, så er det den "boksete" lyden du mikker opp.

Link to comment
Share on other sites

Dersom den gir deg en "boksete" lyd som du ikke liker, så er det den "boksete" lyden du mikker opp.

Nja, mye sant i det, men samtidig utgjør faktisk kabinettvibrasjoner/refleksjoner en overraskende stor del av lyden i en slik høyttaler, (Nei jeg har ikke blitt gal - dette er en svært målbar og dokumentert sannhet) når du mikker den opp vil du i all hovedsak få med mest av direktelyden fra selve elementet og dermed en annen og gjerne bedre lyd når du mikker opp forsterkeren. Dette vil jeg våge å påstå du finner mange eksempler på ved plateinnspillinger hvor mange kjente gitarister har mikket opp små øvingsforsterkere og fått en overraskende god lyd på innspillinger (Jimmy Page m. flere i samme generasjon)

En ting du kan gjøre er å plassere et stykke skumgummi, rockwool/glava, dynefyll e.l. direkte bak elementet i boksen for å redusere refleksjonslyden fra kabinettet - dette gir deg en renere og mindre boksete lyd, spesielt når du mikker opp. Hvis du ikke har tid til å eksperimentere gir vel svaret seg selv? Bruk noe du er sikker på at fungerer - altså et kabinett.

Link to comment
Share on other sites

Da tror jeg at jeg må skaffe kabinett før giget. Skumgummi bak ampen høres interesant ut, men tror ikke det bli lurt i lengden da det er trangt der og røra blir varme.

Edited by smp
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.