Web Analytics
Jump to content

Noen som har erfaring med Mesa Boogie amper fra usa?


Recommended Posts

Tenkte å kjøpe en dual rectifier fra usa siden det er halvparten av prisen i norge. Noen som vet om det funker med vanlig omformer for å få strøm til den?

Det funker men er noe drit og påvirker også videresalgsverdien på ampen. Mesa er gnienen på traforer også.

Link to comment
Share on other sites

Vil kjapt bare nevne følgende - som jeg også har gjort før :)

Nå er jeg langt fra noen ekspert på området, men det skal vistnok være en del ting man bør tenke gjennom når det gjelder import-modeller og det med strøm. Første ting er at man må ha en omformer som leverer nok strøm - en billigmodell fra Biltema/Clas Ohlson vil som regel ikke holde mål. En annen ting er at omformere konverterer volt, men ikke Hz. I US er det 60Hz mens i Norge/Europa er det 50Hz - en kjapp google kom opp med følgende info:
Not only is 50 Hz 20% less effective in generation, it is 10-15% less efficient in transmission, it requires up to 30% larger windings and magnetic core materials in transformer construction. Electric motors are much less efficient at the lower frequency, and must also be made more robust to handle the electrical losses and the extra heat generated.

Dette gjør at det faktisk er andre faktorer en bare volt som er forskjellig på trafoer i amper som selges i Europa, og også en av grunnene til at amper er dyrere på denne siden av dammen - forsterkerprodusentene må rett og slett bruke dyrere trafoer.

På preamper, multieffekt dingser o.l. så har det nok ikke noen særlig mye å si, men så snart man drar inn sluttforsterkere og rør i ligningen så ville jeg kanskje tenkt meg om.

(det er sikkert de som kan en del mere en meg om dette - og som kanskje kan arrestere meg om jeg har forstått noe feil).

Sitatet ovenfor er forøvrig hentet fra denne siden - hvor du også lengre ned på siden finner info om convertere vs. transformatorer og ellers mye interesant info ang. strøm i de forskjellige land.

Edited by rocktrond
Link to comment
Share on other sites

50/60Hz er ikke no tema på de rørforsterkerne jeg vet om. Veldig mange merker f.eks Marshall har trafoer med 115 0g 240 taps. Mange Fender og Mesa har egne eksport trafoer. Det gjør at man må bytte hele trafoen hvis man vil slippe å bruker omformer. Det er en big deal for power trafoen er en av de dyreste delene på ampen.

Link to comment
Share on other sites

Enig, for en gang skyld :P , med Gluke. 50 vs 60 hz er et teoretisk problem uten praktisk betydning.. OK, har du super-hi-fi-cork-sniffer-gullører så kanskje... :rolleyes:

Trafobytte burde vel være overkommelig for de fleste med 2 tommeltotter..

315USD for trafo, rundt 40USD i frakt + momsemannen.. Og da snakker vi om trafoer fra ØVERSTE hylle..Ca: 2800,-

Ikke direkte billig, men burde være vel verdt det å slippe å drasse på en jalla-løsning av en ekstern omformer..

Min lenke

Link to comment
Share on other sites

Jøsses enig med meg jo. har ikke fått med meg at MM har mesa trafoer. Jeg vil jo da påstå at verdien av en mesa amp med US trafo burde ligge ca 3k under en Euro versjon. Jeg hadde ihvertfall ikke betalt mer med mindre det var en 2C+.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Glemte skrive at låtene er lastet opp på InstaFaceTube kontoene mine… alle under navnet Jks Guitar Cave… om noen gidder følge så har jeg nettopp åpnet for flere følgere 🤪 Første søndag i advent: Let it Snow  
  • Tenkte spille sånn lett inn en ny julelåt hver søndag i advent… laget for morro en liten trailer på det…  
  • Jeg liker kjøpene dine Zed! Har mange av dem i samlingen min👍
  • Takk for tipset.. Skal kikke.
  • For å låte tidsriktig. Når det gjelder viola da gamba og andre tidlige strykeinstrumenter, finnes det heller ikke noe brukbart alternativ. Dessuten er alle de klassiske instrumentene vi spiller på i dag egentlig lagd for tarmstrenger, nylon og stål ble ikke vanlig før etter krigen.   De billigste tarmstrengene til gitar koster vel rundt 500 spenn + frakt og toll. Som sagt, prøv syntetisk tarm isteden. De jeg anbefalte over låter etter min mening mye bedre enn nylonstrenger uten å koste mer. For et godt sett strenger til min bassgambe, må jeg ut med et par tusen.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.