Web Analytics
Jump to content

Fender Active Jazz bass Deluxe vs Standar Jazz bass (upgraded)


Evenhumm

Recommended Posts

lurer på hvilke av de bassene som er best, Fender Active Jazz bass Deluxe eller Standar Jazz bass (upgraded). Sjangre jeg spiller mye er, rock (muse, incubus), funk (Red hot chilli peppers) og jazz.

Standar jazz:

http://www.intersalg.no/product/481861/Fender_Standard-Jazz-Bass%AE-%28Upgrade%29-Candy-Apple-Red-Rosewood.html

Active Deluxe:

http://www.intersalg.no/product/481839/Fender-Mexico_Active-Jazz-Bass%AE-Vintage-White-Rosewood.html

Denne bassen har "C hals" hva er forskjellen mellom den og halsen til en jazz bass som jeg foretrekker?

Ser jo at deluxe har dual coil pickups mens den andre har bare single coil, men hva er egentlig forskjellen bortsett fra mindre støy ved bruk av dual coil?

Edit: Tar jeg feil viss P pickups har mer annsats en J pickups ?

Edit2: Noen som vet hvor mye disse bassene veier, ser ikke ut til at det er noe skiggelig tall på nettet. :)

Edited by Evenhumm
Link to comment
Share on other sites

Meget god byggekvalitet, som overgår det meste Fender USA klarer å spytte ut. Helt unike pickuper og spesiell elektronikk som gir en utrolig allsidighet. Kan høres ut som jazzbass, P-bass, stingray og mye annet. Skulle jeg hatt en 4-strenger nå hadde det ikke vært tvil om hva jeg hadde kjøpt, for å si det sånn. De G&L'ene er det jo Leo Fender selv som har designet, og han ble bare flinkere og flinkere med åra.

Link to comment
Share on other sites

vell må prøve tykkere hals, er bare veldig fornøyd med den tynne typen, har aldri spilt på noe annet en fender j bass :P

Foressten vurderer jeg å kjøpe G&L og 8500 som det står her på forumet er en del mindre en butikkpris ikke sant?

Edited by Evenhumm
Link to comment
Share on other sites

Aye håper det :) Skal teste gitarer som er breie i morra, synd at ikke akkurat den gitaren selges i gatebutikker, vet du om noen gitarer som selges i norge slik at jeg kan teste noe lignende?

Edited by Evenhumm
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.