Web Analytics
Jump to content

EMG OR NOT


Rockemannen

Recommended Posts

Eg har ein ganske god Bc.Rich heima... det er ein Bc rich warlock som ikkje har standard halsen men med ein som er betre ( syns jallefall eg). Mickane på Bc.Richen er ikkje ekstremt god. Så eg vurderer og kjøpa EMG mickar til den. Er det nokon her som har prøvd EMG mickar? Er dei veldig gode ? Eller er det nokon som har prøvd Bc Rich med EMG Mickar ?

Edited by Rockemannen
Link to comment
Share on other sites

Da jeg satte EMG på min Epiphone, så innså jeg hvor bra en billig gitar kan låte.

Jeg ville uten tvil gjort det med BC Rich også. Liker du gitaren godt, så er det en stor fordel å investere i EMG.

Ligger en EMG 85 til salgs her på forumet til 450kr. Latterlig billig :)

Link to comment
Share on other sites

Vel, EMG er nærmest bransjestandard. Du gjør nok ikke noe feil i å kjøpe det. Jeg har 60/81-kombinasjonen, og er storfornøyd med det :) Vil dog anbefale deg om du er grønn på elektronikk, å levere inn gitaren til en gitartrollmann som kan gjøre det ordentlig :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en billig Squire som jeg har slengt inn et sett med EMG DG20 i. Gitaren låter kuler og krutt. Det å skifte pickups i en billig gitar er det enkleste man kan gjøre for å oppgradere den.

Det ryktes at EMG låter bra i "hvasomhelst", og påvirkes lite av lyden i de andre delene av gitaren, fordi de er aktive. Liker du gitaren, så sett i gang.

Link to comment
Share on other sites

Tjaa. Hvem som helst som har loddet før, kan gjøre det. Jeg har aldri loddet før, men klarte det likevel :P

Men om han er like skjelven som meg i henda når jeg skal drive med pirking, da kan det fort bli et problem :P Om han vil gjøre det selv eller ikke, er et valg han tar selv, men jeg hadde ikke gjort det :)

Link to comment
Share on other sites

Karakteristikken i gitaren min er ca den samme som den var før jeg satte på EMG. Men det er helt klart at lyden blir mer forandret dersom man setter inn EMG fremfor passive pickups.

For eksempel var forskjellen myyye større da jeg bytta fra Gibson 498T til EMG enn da jeg bytta fra stock til Gibson 498T. Gitaren låt plutselig mer bright og tight. Noe som er bra, da den egentlig har ganske mørk og ullen lyd fra før. Men jeg ville ikke satt en EMG81 i en gitar som låter lyst, da det muligens ville blitt ganske skarpt.

Tomsti: Skjønner. VAr så vidt jeg turde selv.. :lol:

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Ja, og i tillegg må du spandere på deg nye potmetre(volumknotter) også, da aktive pickups trenger andre verdier på potmetre enn passive. Det finnes ferdige sett å få kjøpt der det ikke trenger å loddes i det hele tatt, bortsett fra kanskje outputjack. Det siste er jeg litt usikker på.

Link to comment
Share on other sites

Ja, og i tillegg må du spandere på deg nye potmetre(volumknotter) også, da aktive pickups trenger andre verdier på potmetre enn passive. Det finnes ferdige sett å få kjøpt der det ikke trenger å loddes i det hele tatt, bortsett fra kanskje outputjack. Det siste er jeg litt usikker på.

EMG er vel plug-and-play, er det ikke?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.