Web Analytics
Jump to content

Lydkort og mikrofon


Recommended Posts

Hei. Jeg skal begynne litt inspilling hjemme og jeg ser etter et usb lydkort og en mikrofon.

Til lydkort har jeg sett litt på line6 modellene og så denne: M-Audio Fast Track MkII Lydkort

Og til mikrofon trenger jeg en allsidig mikrofon, fordi jeg trenger å "mikke" opp forsterkeren min og jeg trenger en vokal mikrofon.

Er det noen mikrofoner som kan gjøre begge deler eller trenger 2 stk ?

Trenger noen tilbakemeldinger og anbefalinger :) takk

Link to comment
Share on other sites

Hei! Bruker du Mac eller PC? Har du innspillingsprogram? Hva skal du spille inn, kun gitar og sang? Hva har du i budsjett?

Forutsatt at du har et lavt budsjett og bruker PC kun for å spille inn gitar/sang hadde jeg gått for et relativt rimelig lydkort med fantommating (for å kunne bruke kondensatormikrofon) og en rimelig stormembran kondensatormikrofon. Skal du spille inn høylydd vrengamp hadde jeg gått for en Shure SM57 til dette formålet.

Bruker du Mac og har litt høyere budsjett hadde jeg gått for et Apogee duet lydkort og tilsvarende mikrofoner.

Link to comment
Share on other sites

En SM58 vil også gjøre jobben bra. Spesielt til vokal.

Av lydkort så er det mye forskjellig å velge mellom. Skal du ha en mikrofon, så trenger du ikke noe superlydkort. En Toneport UX1 eller det fra M-Audio vil holde i massevis.

Kjøper du Line6 sine TOneport så får du med en del ampsimmuleringer og preamp-programmer gratis. Vet ikke hvordan det er med -Audio.. :)

Link to comment
Share on other sites

hei, jeg bruker nå pc. Jeg har cubase 5 og jeg kommer til å spille inn sang og gitar (EZ drummer for slagverk)

Budsjettet vil tilsammen ligge på 2000. Så jeg tror jeg kjøper en mic nå og så sparer til en til senere.

Hvilket lydkort burde jeg ha ?

Link to comment
Share on other sites

Lydkortet er nok helt greit, så lenge du ikke trenger flere innganger. Ved innspilling av vokal, ville jeg sett på noe annet en Shure SM58 som er en knakende god live-mikk, men som har sine klare begrensninger til innspilling. Jeg ville sett på en stormembran-mikk av noe slag. De er også utmerket til å mikke opp en akustisk gitar, og funker også til å mikke et gitaranlegg i hjemmestudio-sammenheng.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.