Web Analytics
Jump to content

Hvilken kassegitar har jeg?


Erling

Recommended Posts

Kjøpte en akustisk stålstrengs gitar av merket Ibanez brukt i en gitar butikk i Oslo for 2 år siden ca men nå lurer jeg på hvilken modell det er og hva den egentlig er verdt.

Den er helt plain brun og på gitarhodet stårdet Ibanez Preformance, ikke noe mer ingen tegninger eller utbroderinger, bakpå hodet står det Made in Korea. Kan noen hjelpe meg?

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte en akustisk stålstrengs gitar av merket Ibanez brukt i en gitar butikk i Oslo for 2 år siden ca men nå lurer jeg på hvilken modell det er og hva den egentlig er verdt.

Den er helt plain brun og på gitarhodet stårdet Ibanez Preformance, ikke noe mer ingen tegninger eller utbroderinger, bakpå hodet står det Made in Korea. Kan noen hjelpe meg?

Du har tydeligvis en Ibanez Performance... ;) Det er vel i utgangspunktet ikke veldig dyre gitarer, men veldig bra til prisen, stort sett. Har selv en Performance fra sent '80 som var utrolig bra med veldig fin klang. Dessverre har det skjedd noe med den som gjør at intonasjonen ikke er bra på den, så den er pensjonert. Litt synd egentlig da den låter bedre enn min tredobbelt så dyre Yamaha.

Vil tippe at den er verdt rundt 1500,- uten at jeg skal si det skråsikkert. Vet heller ikke om det finnes flere typer av Performance-serien.

Hva kjøpte du den for da? Det bør jo være en ganske god indikasjon på verdien.

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte den for 3000,- har ingen planer om å selge den altså, bare litt nysgjerrig på hvor gammel den evt er, men skjønner nå at det kan bli umulig :P Men takk uansett :)

Så lenge det ikke står noe inni den e.l. kan nok det bli vanskelig. Gode bilder hadde sikkert vært til hjelp for de her inne som har peil på denne gitaren. Jeg mener dog at Performance-serien ble noe billigere etter hvert, men kan ikke si akkurat når (og om) det skjedde.

Jeg mener at min kostet rundt 3000,- ny i sin tid, men fikk den i konfirmasjonsgave av foreldrene mine, så er ikke helt sikker.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Noen spesiell grunn til at jeg bare for posta et bilde i hvert innlegg?

Du er ikke dum du CastroFiber, nå ser jeg faktisk at det står noe skrevet på en lapp inne i kassegitaren!!!

Ibanez

Model No. PF10D NT

kan være at det står: PFIOD er ikke helt sikker om det er 10 eller IO.

Serial No. 296041448

Korea

er det slik at jeg ikke bør poste serienr pågitaren ? Eller er jeg bare overtroisk?

post-2869-126592285827_thumb.jpg

Edited by pondus92strat
Link to comment
Share on other sites

Ikke godt å si. Jeg vet at Ibanez innimellom har laget gitarer for skandinavia. Jeg har en spansk gitar som er merket med "Made for Scandinavia". Det er vel ingen som har full oversikt over alle serienumre og slikt.

Uansett, en Ibanez kasse blir aldri så mye verdt at det er veldig viktig med serienummer og slikt. Særlig ikke når den er merket "Made in Korea".

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.