Web Analytics
Jump to content

Hvilken kassegitar har jeg?


Erling
 Share

Recommended Posts

Kjøpte en akustisk stålstrengs gitar av merket Ibanez brukt i en gitar butikk i Oslo for 2 år siden ca men nå lurer jeg på hvilken modell det er og hva den egentlig er verdt.

Den er helt plain brun og på gitarhodet stårdet Ibanez Preformance, ikke noe mer ingen tegninger eller utbroderinger, bakpå hodet står det Made in Korea. Kan noen hjelpe meg?

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte en akustisk stålstrengs gitar av merket Ibanez brukt i en gitar butikk i Oslo for 2 år siden ca men nå lurer jeg på hvilken modell det er og hva den egentlig er verdt.

Den er helt plain brun og på gitarhodet stårdet Ibanez Preformance, ikke noe mer ingen tegninger eller utbroderinger, bakpå hodet står det Made in Korea. Kan noen hjelpe meg?

Du har tydeligvis en Ibanez Performance... ;) Det er vel i utgangspunktet ikke veldig dyre gitarer, men veldig bra til prisen, stort sett. Har selv en Performance fra sent '80 som var utrolig bra med veldig fin klang. Dessverre har det skjedd noe med den som gjør at intonasjonen ikke er bra på den, så den er pensjonert. Litt synd egentlig da den låter bedre enn min tredobbelt så dyre Yamaha.

Vil tippe at den er verdt rundt 1500,- uten at jeg skal si det skråsikkert. Vet heller ikke om det finnes flere typer av Performance-serien.

Hva kjøpte du den for da? Det bør jo være en ganske god indikasjon på verdien.

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte den for 3000,- har ingen planer om å selge den altså, bare litt nysgjerrig på hvor gammel den evt er, men skjønner nå at det kan bli umulig :P Men takk uansett :)

Så lenge det ikke står noe inni den e.l. kan nok det bli vanskelig. Gode bilder hadde sikkert vært til hjelp for de her inne som har peil på denne gitaren. Jeg mener dog at Performance-serien ble noe billigere etter hvert, men kan ikke si akkurat når (og om) det skjedde.

Jeg mener at min kostet rundt 3000,- ny i sin tid, men fikk den i konfirmasjonsgave av foreldrene mine, så er ikke helt sikker.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Noen spesiell grunn til at jeg bare for posta et bilde i hvert innlegg?

Du er ikke dum du CastroFiber, nå ser jeg faktisk at det står noe skrevet på en lapp inne i kassegitaren!!!

Ibanez

Model No. PF10D NT

kan være at det står: PFIOD er ikke helt sikker om det er 10 eller IO.

Serial No. 296041448

Korea

er det slik at jeg ikke bør poste serienr pågitaren ? Eller er jeg bare overtroisk?

post-2869-126592285827_thumb.jpg

Edited by pondus92strat
Link to comment
Share on other sites

Ikke godt å si. Jeg vet at Ibanez innimellom har laget gitarer for skandinavia. Jeg har en spansk gitar som er merket med "Made for Scandinavia". Det er vel ingen som har full oversikt over alle serienumre og slikt.

Uansett, en Ibanez kasse blir aldri så mye verdt at det er veldig viktig med serienummer og slikt. Særlig ikke når den er merket "Made in Korea".

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.