Web Analytics
Jump to content

Orange Tiny Terror vs Orange Tiny Terror Combo


nightmist

Recommended Posts

Er ute etter ny forsterker og har bestemt meg for Orange.

Har sett mye på Orange Tiny Terror men lurer på hva forskjellen mellom en TT med eksternt 1x12 orange kabinett og en TT combo egentlig blir. Comboen er litt billigere, men er ikke prinsippet mellom de to det samme? Ulempen med en combo er at man ikke kan ta toppen og koble den til et annet kabinett (?) eller er jeg helt på bærtur?! Er egentlig ganske grønn når det kommer til topper og kabinett...

Er det foresten noen som kan anbefale et kabinett som ikke koster skjorta som passer til en Tiny Terror? Orange 2x12 koster rundt 7000,- kan man få noe som er like fett til litt mindre pris? Eller er kanskje en Orange 1x12 kabinett godt nokk? Men da igjen, er det like greit å kjøpe combo da?

Ble litt rotete og mange spørsmål dette her, beklager men vil prøve å bli fornøgd :P

Link to comment
Share on other sites

Fordel med topp og kabinett er jo at det ser mye deiligere ut. Pluss at man kan veksle mellom de kabinettene man måtte ønske.

Angående kabinett, så får man jo Orange PPC212 til rundt 4000 brukt. Eventuelt er Harley Benton G212V et populært valg fra Thomann. Tror dog at Orange 112-kabinett skal holde i lange baner. :) Men da er det kanskje like greit å kjøpe combo, haha.

Innlegget mitt ble litt mislykka og meningsløst.

Link to comment
Share on other sites

Fordel med topp og kabinett er jo at det ser mye deiligere ut. Pluss at man kan veksle mellom de kabinettene man måtte ønske.

Angående kabinett, så får man jo Orange PPC212 til rundt 4000 brukt. Eventuelt er Harley Benton G212V et populært valg fra Thomann. Tror dog at Orange 112-kabinett skal holde i lange baner. :) Men da er det kanskje like greit å kjøpe combo, haha.

Innlegget mitt ble litt mislykka og meningsløst.

ja :P hjalp ikke så mye nei, men er enig at det ser deiligere ut ja :P Orange 1x12 ligger på 3300,- på kickmusic, men er det nokk til øvingslokal og på en liten scene feks?

Link to comment
Share on other sites

Det vil jeg så absolutt tro. Usikker på hvor høyt TT spiller, men tror nok 15W-modusen skal holde til øving. Kabinettet holder nok ihvertfall. På giger blir jo ampen som regel micet opp, så tror ikke det skal være noe problem. :)'

Edit: forøvrig enig med Aphelion, Rocker-ampene er hakket kvassere enn Tiny Terror.

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

Hej och välkommen :) . Jag är ett stort fan av Tiny Terror och kan varmt anbefalla den. Jag har bara använt toppen, men jag tycker att den är perfekt att gigga med då den är otroligt portabel. Just att den är så portabel tycker jag är en av dens starkaste egenskaper och där blir combon myckete mer "vanlig" i jämförelse. Men det beror såklart på vad man ska använda den till. Ska den stå hemma eller bara i övningsalokalen så spelar ju inte det någon roll, men jag tar i stort sett alltid bara med TT:n när vi giggar, eftersom det som regel nästan alltid finns ett Marshall 1960 4x12(industristandard)-kabinett på gigstället. Hade jag haft comboen så hade jag blivit tvungen att släpa mer i de flesta tillfällen.

Om du kan vänta tills jag kommer hem från Brasilien så har jag både ett 1960B-kabinett (Lila, sparkle, metallic, bilder finns här) och ett Marshall 1960BV 4x12-kabinett (med Celestion V30-elemet, samma som sitter i Orange-kabinettena) till salgs. Om du ska använda den i övningslokal med en trummis som slår hårt, så skulle jag rekommendera att du testar ut att en 2x12:a spelar tillräckligt högt, innan du eventuellt köper en. Personligen tycker jag att en TT plus en 2x12:a kan bli litt i det minsta laget i replokal (live är det inget problem eftersom man mickar upp), men nu har vi å andra sidan en ganska stor replokal så.. :)

Och angående om Orange Rockern är en bättre förstärkare än Tiny Terrorn, så bara för att säga mot, he, he, så vill jag bara lägga till att jag har haft både Orange rocker och Tiny Terror, men jag sålde Rockern och behöll 2 st Tiny Terrors. Rockern lät bra, men det var nåt som gjorde att jag tyckte TT:n lät bättre på hög volym.. men igen, det är bara mina öron (fyllda med tinnitus sen -92), så gå efter dina egna öron :) . Det beror ju också såklart på vilken musikstil du ska spela på den.

Edited by TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.