Web Analytics
Jump to content

Orange Tiny Terror vs Orange Tiny Terror Combo


nightmist
 Share

Recommended Posts

Er ute etter ny forsterker og har bestemt meg for Orange.

Har sett mye på Orange Tiny Terror men lurer på hva forskjellen mellom en TT med eksternt 1x12 orange kabinett og en TT combo egentlig blir. Comboen er litt billigere, men er ikke prinsippet mellom de to det samme? Ulempen med en combo er at man ikke kan ta toppen og koble den til et annet kabinett (?) eller er jeg helt på bærtur?! Er egentlig ganske grønn når det kommer til topper og kabinett...

Er det foresten noen som kan anbefale et kabinett som ikke koster skjorta som passer til en Tiny Terror? Orange 2x12 koster rundt 7000,- kan man få noe som er like fett til litt mindre pris? Eller er kanskje en Orange 1x12 kabinett godt nokk? Men da igjen, er det like greit å kjøpe combo da?

Ble litt rotete og mange spørsmål dette her, beklager men vil prøve å bli fornøgd :P

Link to comment
Share on other sites

Fordel med topp og kabinett er jo at det ser mye deiligere ut. Pluss at man kan veksle mellom de kabinettene man måtte ønske.

Angående kabinett, så får man jo Orange PPC212 til rundt 4000 brukt. Eventuelt er Harley Benton G212V et populært valg fra Thomann. Tror dog at Orange 112-kabinett skal holde i lange baner. :) Men da er det kanskje like greit å kjøpe combo, haha.

Innlegget mitt ble litt mislykka og meningsløst.

Link to comment
Share on other sites

Fordel med topp og kabinett er jo at det ser mye deiligere ut. Pluss at man kan veksle mellom de kabinettene man måtte ønske.

Angående kabinett, så får man jo Orange PPC212 til rundt 4000 brukt. Eventuelt er Harley Benton G212V et populært valg fra Thomann. Tror dog at Orange 112-kabinett skal holde i lange baner. :) Men da er det kanskje like greit å kjøpe combo, haha.

Innlegget mitt ble litt mislykka og meningsløst.

ja :P hjalp ikke så mye nei, men er enig at det ser deiligere ut ja :P Orange 1x12 ligger på 3300,- på kickmusic, men er det nokk til øvingslokal og på en liten scene feks?

Link to comment
Share on other sites

Det vil jeg så absolutt tro. Usikker på hvor høyt TT spiller, men tror nok 15W-modusen skal holde til øving. Kabinettet holder nok ihvertfall. På giger blir jo ampen som regel micet opp, så tror ikke det skal være noe problem. :)'

Edit: forøvrig enig med Aphelion, Rocker-ampene er hakket kvassere enn Tiny Terror.

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

Hej och välkommen :) . Jag är ett stort fan av Tiny Terror och kan varmt anbefalla den. Jag har bara använt toppen, men jag tycker att den är perfekt att gigga med då den är otroligt portabel. Just att den är så portabel tycker jag är en av dens starkaste egenskaper och där blir combon myckete mer "vanlig" i jämförelse. Men det beror såklart på vad man ska använda den till. Ska den stå hemma eller bara i övningsalokalen så spelar ju inte det någon roll, men jag tar i stort sett alltid bara med TT:n när vi giggar, eftersom det som regel nästan alltid finns ett Marshall 1960 4x12(industristandard)-kabinett på gigstället. Hade jag haft comboen så hade jag blivit tvungen att släpa mer i de flesta tillfällen.

Om du kan vänta tills jag kommer hem från Brasilien så har jag både ett 1960B-kabinett (Lila, sparkle, metallic, bilder finns här) och ett Marshall 1960BV 4x12-kabinett (med Celestion V30-elemet, samma som sitter i Orange-kabinettena) till salgs. Om du ska använda den i övningslokal med en trummis som slår hårt, så skulle jag rekommendera att du testar ut att en 2x12:a spelar tillräckligt högt, innan du eventuellt köper en. Personligen tycker jag att en TT plus en 2x12:a kan bli litt i det minsta laget i replokal (live är det inget problem eftersom man mickar upp), men nu har vi å andra sidan en ganska stor replokal så.. :)

Och angående om Orange Rockern är en bättre förstärkare än Tiny Terrorn, så bara för att säga mot, he, he, så vill jag bara lägga till att jag har haft både Orange rocker och Tiny Terror, men jag sålde Rockern och behöll 2 st Tiny Terrors. Rockern lät bra, men det var nåt som gjorde att jag tyckte TT:n lät bättre på hög volym.. men igen, det är bara mina öron (fyllda med tinnitus sen -92), så gå efter dina egna öron :) . Det beror ju också såklart på vilken musikstil du ska spela på den.

Edited by TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.