Web Analytics
Jump to content

Orange Tiny Terror vs Orange Tiny Terror Combo


nightmist
 Share

Recommended Posts

Er ute etter ny forsterker og har bestemt meg for Orange.

Har sett mye på Orange Tiny Terror men lurer på hva forskjellen mellom en TT med eksternt 1x12 orange kabinett og en TT combo egentlig blir. Comboen er litt billigere, men er ikke prinsippet mellom de to det samme? Ulempen med en combo er at man ikke kan ta toppen og koble den til et annet kabinett (?) eller er jeg helt på bærtur?! Er egentlig ganske grønn når det kommer til topper og kabinett...

Er det foresten noen som kan anbefale et kabinett som ikke koster skjorta som passer til en Tiny Terror? Orange 2x12 koster rundt 7000,- kan man få noe som er like fett til litt mindre pris? Eller er kanskje en Orange 1x12 kabinett godt nokk? Men da igjen, er det like greit å kjøpe combo da?

Ble litt rotete og mange spørsmål dette her, beklager men vil prøve å bli fornøgd :P

Link to comment
Share on other sites

Fordel med topp og kabinett er jo at det ser mye deiligere ut. Pluss at man kan veksle mellom de kabinettene man måtte ønske.

Angående kabinett, så får man jo Orange PPC212 til rundt 4000 brukt. Eventuelt er Harley Benton G212V et populært valg fra Thomann. Tror dog at Orange 112-kabinett skal holde i lange baner. :) Men da er det kanskje like greit å kjøpe combo, haha.

Innlegget mitt ble litt mislykka og meningsløst.

Link to comment
Share on other sites

Fordel med topp og kabinett er jo at det ser mye deiligere ut. Pluss at man kan veksle mellom de kabinettene man måtte ønske.

Angående kabinett, så får man jo Orange PPC212 til rundt 4000 brukt. Eventuelt er Harley Benton G212V et populært valg fra Thomann. Tror dog at Orange 112-kabinett skal holde i lange baner. :) Men da er det kanskje like greit å kjøpe combo, haha.

Innlegget mitt ble litt mislykka og meningsløst.

ja :P hjalp ikke så mye nei, men er enig at det ser deiligere ut ja :P Orange 1x12 ligger på 3300,- på kickmusic, men er det nokk til øvingslokal og på en liten scene feks?

Link to comment
Share on other sites

Det vil jeg så absolutt tro. Usikker på hvor høyt TT spiller, men tror nok 15W-modusen skal holde til øving. Kabinettet holder nok ihvertfall. På giger blir jo ampen som regel micet opp, så tror ikke det skal være noe problem. :)'

Edit: forøvrig enig med Aphelion, Rocker-ampene er hakket kvassere enn Tiny Terror.

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

Hej och välkommen :) . Jag är ett stort fan av Tiny Terror och kan varmt anbefalla den. Jag har bara använt toppen, men jag tycker att den är perfekt att gigga med då den är otroligt portabel. Just att den är så portabel tycker jag är en av dens starkaste egenskaper och där blir combon myckete mer "vanlig" i jämförelse. Men det beror såklart på vad man ska använda den till. Ska den stå hemma eller bara i övningsalokalen så spelar ju inte det någon roll, men jag tar i stort sett alltid bara med TT:n när vi giggar, eftersom det som regel nästan alltid finns ett Marshall 1960 4x12(industristandard)-kabinett på gigstället. Hade jag haft comboen så hade jag blivit tvungen att släpa mer i de flesta tillfällen.

Om du kan vänta tills jag kommer hem från Brasilien så har jag både ett 1960B-kabinett (Lila, sparkle, metallic, bilder finns här) och ett Marshall 1960BV 4x12-kabinett (med Celestion V30-elemet, samma som sitter i Orange-kabinettena) till salgs. Om du ska använda den i övningslokal med en trummis som slår hårt, så skulle jag rekommendera att du testar ut att en 2x12:a spelar tillräckligt högt, innan du eventuellt köper en. Personligen tycker jag att en TT plus en 2x12:a kan bli litt i det minsta laget i replokal (live är det inget problem eftersom man mickar upp), men nu har vi å andra sidan en ganska stor replokal så.. :)

Och angående om Orange Rockern är en bättre förstärkare än Tiny Terrorn, så bara för att säga mot, he, he, så vill jag bara lägga till att jag har haft både Orange rocker och Tiny Terror, men jag sålde Rockern och behöll 2 st Tiny Terrors. Rockern lät bra, men det var nåt som gjorde att jag tyckte TT:n lät bättre på hög volym.. men igen, det är bara mina öron (fyllda med tinnitus sen -92), så gå efter dina egna öron :) . Det beror ju också såklart på vilken musikstil du ska spela på den.

Edited by TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg vil ikke være særlig mer konkret da det neppe vil ha betydning for sjansene til å finne igjen gitaren, og kan stille noen i dårlig lys. Jeg har også alle opplysningene fra en person som er død, slik at de ikke kan ettergås.
  • Jeg vet ikke om det er innafor i det hele tatt i dette forumet, men kanskje du kan være litt mer konkret når du nevner artister? Det vil sannsynligvis hjelpe. Moderatorer?
  • Et stykke ut på 2000-tallet  skulle en kamerat ta med seg denne til Oslo (hvor han jobbet som lydtekniker) for salg. Den ble først lånt ut til en artist som var interessert, men det var visst dårlig med likviditeten. Deretter ble den etter hva jeg er blitt fortalt satt i en forretning, inntil noen andre viste interesse og gitaren på nytt ble lånt ut, visstnok til en som var involvert i en viss gitartrio som "herjet" på den tiden. Herremannen sluttet i denne trioen, startet hos en annen kjent norsk artist hvorpå han flyttet til utlandet. Jeg regner med at gitaren enten ble med på lasset, eller solgt videre. Oppgjør fant aldri sted, og jeg så aldri gitaren igjen. Dette lå veldig på kameraten min som slet med livet på alle områder, og han ønsket å gjøre opp for gitaren av egen lomme, selv om jeg gav uttrykk for at dette ikke var hans problem. Han gikk dessverre bort i 2015. Nå skriver vi 2021, og det er mer enn seks år siden kameraten gikk bort og rundt 15 år siden gitaren forsvant. Jeg lurer veldig på hvor den kan ha havnet, og om nåværende eier er klar over at den i praksis er tyvgods. Selv kjøpte jeg den hos Contronic musikk i Kristiansund på slutten av 90-tallet. Pickup`ene var veldig mikrofoniske, og jeg tok livet av 2 ved forsøk på å vokse dem. Den som fremdeles fungerte ble satt tilbake i gitaren, og fikk selskap av en singelcoil fra en Schecter-strat, samt bridge-pickup`en fra en 1982 60`s reissue. Begge donorgitarene tilhørte kameraten min. Hvis noen har sett denne eller har noen formening om hvor den er havnet setter jeg stor pris på å få info. Legger ved bilder av gitaren tatt av meg. Serienummer er godt synlig.  
  • Jeg har handlet for over 5000 2 ganger hos Thomann. Begge gangene måtte gebyr/mva betales før utlevering av pakka.
  • En mann med million kroner 😁
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.