Web Analytics
Jump to content

Drasse rundt på gitar i kulda


pegasus
 Share

Recommended Posts

Apropo tråden om en Gibson J-45 som fikk seg noen sprekker.

Jeg drasser med meg gitaren til undervisning, og da er det vanskelig å unngå at den er utendørs i opptil en halv time, hvorpå det går relativt kort tid fra den kommer inn til den blir tatt i bruk. Den transporteres i en vanlig gitar kasse, med luftfukter. Er det risikosport å i det hele tatt ta med gitaren sålenge det er kaldere enn -10, 0, +10 grader? I.e finnes det noen tommelfingerregel for hva som er rimelig trygt, og hva som definitivt bør unngås?

(Jeg har to nylonstrengere, en billig og en ikke fullt så billig)

Link to comment
Share on other sites

En gigbag eller en gitarkasse av merket Rockbag holder på relativ temp i 3 timer mener jeg å ha lest. Så lenge det ikke er snakk om å la gitaren stå ute over lengre tid tror jeg ikke det er noen fare. Du må nok stemme gitaren, men den tar nok ikke skade av det. Det som kan skje med gitarer som har opplevd minusgrader er at lakken begynner å flasse. Dette erfarte jeg på den vanskelige måten etter at jeg glemte å lukke vinduet på det gamle øvingslokalet...

Link to comment
Share on other sites

er vell ikke sprengkulda som ødlegge3r treverke.. mener og ha hørt at det er overgangen som ødelegger, hvis den avkjøles sakte og varmes sakte så går det bra.. har selv bodd i finnmark og vandra med gitaren i 20-25 minus i opptill 30 min.. men det har gått gått bra (har da brukt en solid kasse, men har eksprementert på hytteturer når vi har kjørt med snøscooter og hatt gitaren i vanlig gigbag, da har det blandt annet begynt ogflasse som nevnt over.. men også at halsen slår seg vrang (stålstrengsgitar)

Link to comment
Share on other sites

Etter å ha lest den Gibson tråden var jeg veldig redd selv.. hadde med en av mine akustiske ut, i en TKL hardcase.. hadde også en fuktet svamp som jeg la mellom strengene og hullet, siden jeg har hørt at det er en løsning som fungerer.. hadde også mikrofiberkluten min dekket over mye av kroppen.. grunnen til det er egentlig bare fordi jeg TROR at det hjelper, selvom det sikkert ikke gjør det.. hold litt rundt kassa for å prøve å holde det litt varmt også..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg har de akustiske alltid i kasse med en Boveda pose i kassen. Funker fjell.
  • En tur alene til byen, kom hjem med åtte nye skiver (Ecclesia, #3 i midten fikk jeg forrige lørdag):  
  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.