Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Drasse rundt på gitar i kulda


pegasus

Anbefalte innlegg

Apropo tråden om en Gibson J-45 som fikk seg noen sprekker.

Jeg drasser med meg gitaren til undervisning, og da er det vanskelig å unngå at den er utendørs i opptil en halv time, hvorpå det går relativt kort tid fra den kommer inn til den blir tatt i bruk. Den transporteres i en vanlig gitar kasse, med luftfukter. Er det risikosport å i det hele tatt ta med gitaren sålenge det er kaldere enn -10, 0, +10 grader? I.e finnes det noen tommelfingerregel for hva som er rimelig trygt, og hva som definitivt bør unngås?

(Jeg har to nylonstrengere, en billig og en ikke fullt så billig)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

En gigbag eller en gitarkasse av merket Rockbag holder på relativ temp i 3 timer mener jeg å ha lest. Så lenge det ikke er snakk om å la gitaren stå ute over lengre tid tror jeg ikke det er noen fare. Du må nok stemme gitaren, men den tar nok ikke skade av det. Det som kan skje med gitarer som har opplevd minusgrader er at lakken begynner å flasse. Dette erfarte jeg på den vanskelige måten etter at jeg glemte å lukke vinduet på det gamle øvingslokalet...

Lenke til innlegg
Del på andre sider

er vell ikke sprengkulda som ødlegge3r treverke.. mener og ha hørt at det er overgangen som ødelegger, hvis den avkjøles sakte og varmes sakte så går det bra.. har selv bodd i finnmark og vandra med gitaren i 20-25 minus i opptill 30 min.. men det har gått gått bra (har da brukt en solid kasse, men har eksprementert på hytteturer når vi har kjørt med snøscooter og hatt gitaren i vanlig gigbag, da har det blandt annet begynt ogflasse som nevnt over.. men også at halsen slår seg vrang (stålstrengsgitar)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Etter å ha lest den Gibson tråden var jeg veldig redd selv.. hadde med en av mine akustiske ut, i en TKL hardcase.. hadde også en fuktet svamp som jeg la mellom strengene og hullet, siden jeg har hørt at det er en løsning som fungerer.. hadde også mikrofiberkluten min dekket over mye av kroppen.. grunnen til det er egentlig bare fordi jeg TROR at det hjelper, selvom det sikkert ikke gjør det.. hold litt rundt kassa for å prøve å holde det litt varmt også..

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.