Web Analytics
Jump to content

RØR er noe skumle greier, anyone?


Mikke
 Share

Recommended Posts

Heia,

Min AC30 cc2 har begynt å sprake noe jævlig når jeg spiller på den. Det er visse frekvenser med mye ulyd, og noen frekvenser som er like rene som før. Det er mao fortsatt lyd, for det meste god lyd, men denne sprakingen er jeg dårlig fan av. Forhørte meg rundt, og det viste seg at dette ofte skyldes slitne preamp rør.. Ettersom jeg har lite peiling på rør slenger jeg derfor ut et par spørsmål ang hva slags rør, og hvordan bytte dem her. Tar alle svar i mot med stor takk :)

1. 3 x 12AX7/ECC83 er vel de preamprørene som allerede står i ampen. Hvordan finner jeg "tilsvarende"? Er det 12AX7 som er kjennetegnet, og ECC83 er bare VOX sin model, eller hva?

2. Jeg mener å huske at det er autobias på VOX, men jeg er ikke sikker. Noen som vet med sikkerhet om jeg må stille inn noe?

3. Er det noen rør som er bedre enn andre? Hva vil evt være forskjellen?

4. Er det noen stor hemmelighet på hvordan man bytter den, eller er det bare av med strøm, av med bakpanel, ut med forsterker, ut med rør, inn med rør - done!

5. Hvor kjøper jeg rør? Kjøper jeg det de har på lokalsjappa i Bergen, eller kjøper jeg over nettet?

Hjertelig takk for svar :)

Dersom du føler du har noe mer snasen info ang rørbytte, så sleng det gjerne opp også, jeg er blank!

- Mikke

Link to comment
Share on other sites

1. ECC83 og 12AX7 er to forskjellige betegnelser på akkurat den samme rørtypen.

2. Bias er kun relevant når det er snakk om utgangsrør, så i dette tilfellet er det ikke noe å bry seg om.

3. Hvillke rør som er best blir som Pepsi vs. Cola osv. :)

4. Slå av ampen, napp ut de gamle (VENT TIL DE ER KALDE), skvis inn de nye ;)

5. Lokalsjappa har høyst sannsynlig rør på lager, men ikke forvent noe særlig til utvalg.

Sånn, så overlater jeg eventuelle dypere forklaringer til andre :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar :)

Har nå lest litt rundt, og funnet ut litt om forskjellige rør. Har merket meg at flere instanser mener JJ Electronics og Russian er gode rør for VOX. Sovtek, TAD og Electro Harmonics kom ikke så godt ut, og det er kun disse rørene som sjappene rundt i Bergen har. Noen som evt kunne gitt meg noen synspunkter?

Sovtekrørene tålte dårlig vamrmen inni AC30'n leste jeg, og TAD rørene kunne være noe for små, og derfor ikke passe ordentlig. Vet dere noe?

Er det trygt å bestille rør over nett? Eller vil det kunne kuke seg til, og at ejg får ødelagte rør i posten? Tenkte evt på å bestille fra USA. www.thetubestore.com virker som en side med god peiling. Noen som har brukt den?

Link to comment
Share on other sites

Jag har ingen aning om vad som passar för VOX men Eurotubes som jag länkade till har jag beställt från många gånger. Superbra och rask support. Det är bara att fråga Eurotubes-killen om det är något du lurer på. Han sitter på väldigt mycket kunnskap.

Edited by TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Share on other sites

thetubestore er helt kurant, har bestilt derfra før i tillegg til fra flere andre amerikanske nettbutikker med den slags i sortimentet. De selger jo rør og sender verden rundt og vet som regel å pakke dem så de ikke går i stykker underveis i frakten. Jeg har bestilt rør fra USA mange ganger og aldri hatt noen problemer med dette. Alternativer er også:

Triode Electronics,

Angela,

Antique Electronic Supply,

Doug's Tubes

Den siste der har jeg ikke prøvd selv, men han har noen interessante "pakker" for mange forskjellige forsterkermodeller.

Edited by krisonic
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.