Web Analytics
Jump to content

RØR er noe skumle greier, anyone?


Mikke

Recommended Posts

Heia,

Min AC30 cc2 har begynt å sprake noe jævlig når jeg spiller på den. Det er visse frekvenser med mye ulyd, og noen frekvenser som er like rene som før. Det er mao fortsatt lyd, for det meste god lyd, men denne sprakingen er jeg dårlig fan av. Forhørte meg rundt, og det viste seg at dette ofte skyldes slitne preamp rør.. Ettersom jeg har lite peiling på rør slenger jeg derfor ut et par spørsmål ang hva slags rør, og hvordan bytte dem her. Tar alle svar i mot med stor takk :)

1. 3 x 12AX7/ECC83 er vel de preamprørene som allerede står i ampen. Hvordan finner jeg "tilsvarende"? Er det 12AX7 som er kjennetegnet, og ECC83 er bare VOX sin model, eller hva?

2. Jeg mener å huske at det er autobias på VOX, men jeg er ikke sikker. Noen som vet med sikkerhet om jeg må stille inn noe?

3. Er det noen rør som er bedre enn andre? Hva vil evt være forskjellen?

4. Er det noen stor hemmelighet på hvordan man bytter den, eller er det bare av med strøm, av med bakpanel, ut med forsterker, ut med rør, inn med rør - done!

5. Hvor kjøper jeg rør? Kjøper jeg det de har på lokalsjappa i Bergen, eller kjøper jeg over nettet?

Hjertelig takk for svar :)

Dersom du føler du har noe mer snasen info ang rørbytte, så sleng det gjerne opp også, jeg er blank!

- Mikke

Link to comment
Share on other sites

1. ECC83 og 12AX7 er to forskjellige betegnelser på akkurat den samme rørtypen.

2. Bias er kun relevant når det er snakk om utgangsrør, så i dette tilfellet er det ikke noe å bry seg om.

3. Hvillke rør som er best blir som Pepsi vs. Cola osv. :)

4. Slå av ampen, napp ut de gamle (VENT TIL DE ER KALDE), skvis inn de nye ;)

5. Lokalsjappa har høyst sannsynlig rør på lager, men ikke forvent noe særlig til utvalg.

Sånn, så overlater jeg eventuelle dypere forklaringer til andre :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar :)

Har nå lest litt rundt, og funnet ut litt om forskjellige rør. Har merket meg at flere instanser mener JJ Electronics og Russian er gode rør for VOX. Sovtek, TAD og Electro Harmonics kom ikke så godt ut, og det er kun disse rørene som sjappene rundt i Bergen har. Noen som evt kunne gitt meg noen synspunkter?

Sovtekrørene tålte dårlig vamrmen inni AC30'n leste jeg, og TAD rørene kunne være noe for små, og derfor ikke passe ordentlig. Vet dere noe?

Er det trygt å bestille rør over nett? Eller vil det kunne kuke seg til, og at ejg får ødelagte rør i posten? Tenkte evt på å bestille fra USA. www.thetubestore.com virker som en side med god peiling. Noen som har brukt den?

Link to comment
Share on other sites

Jag har ingen aning om vad som passar för VOX men Eurotubes som jag länkade till har jag beställt från många gånger. Superbra och rask support. Det är bara att fråga Eurotubes-killen om det är något du lurer på. Han sitter på väldigt mycket kunnskap.

Edited by TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Share on other sites

thetubestore er helt kurant, har bestilt derfra før i tillegg til fra flere andre amerikanske nettbutikker med den slags i sortimentet. De selger jo rør og sender verden rundt og vet som regel å pakke dem så de ikke går i stykker underveis i frakten. Jeg har bestilt rør fra USA mange ganger og aldri hatt noen problemer med dette. Alternativer er også:

Triode Electronics,

Angela,

Antique Electronic Supply,

Doug's Tubes

Den siste der har jeg ikke prøvd selv, men han har noen interessante "pakker" for mange forskjellige forsterkermodeller.

Edited by krisonic
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.