Web Analytics
Jump to content

Effekter live


Basil Willis
 Share

Recommended Posts

God dag!

Hvordan gjenskaper man egentlig ferdiginnspilte effekter på scenen? Jeg tenker i retning Pink Floyd; disse karene presterte jo å kjøre gjennom hele låter som regelrett var effektbaserte, og det på 70-tallet. Låter som "Echoes" og "Dark Side of the Moon"-albumet er eksempler på dette.

Det jeg fornemmer er vanskelig, er timing, og videre spørsmålene om hvilket utstyr jeg trenger. Jeg har absolutt null peiling rundt dette emnet.

Link to comment
Share on other sites

Tenker du på effekter som gitar-effekter eller generelle lydeffekter?

Lydeffekter trigges av f.eks. en synth.

Gitar-effektene er det bare å la stå på samme instilling så skal det gå bra.

Hvis dette er et "god-dag-man-økseskaft" svar får du bare si ifra :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har startet eg lignende tråd (samme navn, tror jeg). Jeg kom frem til å kjøpe meg en Korg nanoPad. Koster 500 kr., den er liten (har den med meg nå på skolen), og den har 12 knapper som man kan programere til hva man vil. Har koblet den til laptopen min, og bruker en virituell sampler (Sam!). Legger inn .wav filer i sampleren og trigger dem med nanoPaden. Litt komplisert om du ikke kan noe om dette, men jeg kan alltids prøve å forklare om du vil prøve dette.Har ikke prøvd dette live ennå, men det ser ut til å funke fint. Må du ha perfekt timing, så MÅ hvertfall trommisen spille etter klikk. Jeg tror beste måten å gjøre dette på, er å ha et lydkort med to utganger, klikk og samples på den ene utgangen (denne får trommisen på et isolert headset), og kun samples på den andre utgangen (denne går i PA).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.