Web Analytics
Jump to content

Effekter live


Basil Willis

Recommended Posts

God dag!

Hvordan gjenskaper man egentlig ferdiginnspilte effekter på scenen? Jeg tenker i retning Pink Floyd; disse karene presterte jo å kjøre gjennom hele låter som regelrett var effektbaserte, og det på 70-tallet. Låter som "Echoes" og "Dark Side of the Moon"-albumet er eksempler på dette.

Det jeg fornemmer er vanskelig, er timing, og videre spørsmålene om hvilket utstyr jeg trenger. Jeg har absolutt null peiling rundt dette emnet.

Link to comment
Share on other sites

Tenker du på effekter som gitar-effekter eller generelle lydeffekter?

Lydeffekter trigges av f.eks. en synth.

Gitar-effektene er det bare å la stå på samme instilling så skal det gå bra.

Hvis dette er et "god-dag-man-økseskaft" svar får du bare si ifra :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har startet eg lignende tråd (samme navn, tror jeg). Jeg kom frem til å kjøpe meg en Korg nanoPad. Koster 500 kr., den er liten (har den med meg nå på skolen), og den har 12 knapper som man kan programere til hva man vil. Har koblet den til laptopen min, og bruker en virituell sampler (Sam!). Legger inn .wav filer i sampleren og trigger dem med nanoPaden. Litt komplisert om du ikke kan noe om dette, men jeg kan alltids prøve å forklare om du vil prøve dette.Har ikke prøvd dette live ennå, men det ser ut til å funke fint. Må du ha perfekt timing, så MÅ hvertfall trommisen spille etter klikk. Jeg tror beste måten å gjøre dette på, er å ha et lydkort med to utganger, klikk og samples på den ene utgangen (denne får trommisen på et isolert headset), og kun samples på den andre utgangen (denne går i PA).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.