Web Analytics
Jump to content

Effekter live


Basil Willis
 Share

Recommended Posts

God dag!

Hvordan gjenskaper man egentlig ferdiginnspilte effekter på scenen? Jeg tenker i retning Pink Floyd; disse karene presterte jo å kjøre gjennom hele låter som regelrett var effektbaserte, og det på 70-tallet. Låter som "Echoes" og "Dark Side of the Moon"-albumet er eksempler på dette.

Det jeg fornemmer er vanskelig, er timing, og videre spørsmålene om hvilket utstyr jeg trenger. Jeg har absolutt null peiling rundt dette emnet.

Link to comment
Share on other sites

Tenker du på effekter som gitar-effekter eller generelle lydeffekter?

Lydeffekter trigges av f.eks. en synth.

Gitar-effektene er det bare å la stå på samme instilling så skal det gå bra.

Hvis dette er et "god-dag-man-økseskaft" svar får du bare si ifra :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har startet eg lignende tråd (samme navn, tror jeg). Jeg kom frem til å kjøpe meg en Korg nanoPad. Koster 500 kr., den er liten (har den med meg nå på skolen), og den har 12 knapper som man kan programere til hva man vil. Har koblet den til laptopen min, og bruker en virituell sampler (Sam!). Legger inn .wav filer i sampleren og trigger dem med nanoPaden. Litt komplisert om du ikke kan noe om dette, men jeg kan alltids prøve å forklare om du vil prøve dette.Har ikke prøvd dette live ennå, men det ser ut til å funke fint. Må du ha perfekt timing, så MÅ hvertfall trommisen spille etter klikk. Jeg tror beste måten å gjøre dette på, er å ha et lydkort med to utganger, klikk og samples på den ene utgangen (denne får trommisen på et isolert headset), og kun samples på den andre utgangen (denne går i PA).

Link to comment
Share on other sites

Hva må man ut med for en slik pad, som er «standalone»? Altså at den ikke styrer en PC/Mac/synth/sampler, men at man kan legge inn lyder på selve boksen... :)

Jeg har en sånn Kaosspad, der kan du spille av samples på egne taster. Bruker den ikke så mye, men den er et artig leketøy.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
  • Har sett en god del forskjellige slike sider i det siste. Man må jo være komplett idiot for å gå på noe sånt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.