Web Analytics
Jump to content

Forsterker til akustisk gitar


Steffensterk
 Share

Recommended Posts

Spilte på en Fender da jeg skulle kjøpe Takaminen min. Den låt veldig fint. Husker ikke hva den heter, men den lå på litt over 4000kr. Dette var riktignok i januar i fjor, så den har muligens blitt dyrere :)

Det var vel forresten en Acoustasonic, når jeg tenker meg om.

Link to comment
Share on other sites

Vox har vel såvidt jeg vet ingen forsterkere som er spesielt beregnet på akustisk gitar. Anbefaler imidlertid å prøve en Roland AC-60 som er en 30-watts forsterker med innebygd chorus og romklang. Nyprisen ligger vel på rundt 5.500 så hvis du finner en brukt burde den være en del rimeligere. Jeg prøvde en slik og synes den låt veldig bra, i tillegg til at den er lett å transportere.

Link to comment
Share on other sites

Tenkte jeg skulle nevne tingene jeg allerede har sagt til deg da du spurte meg på PM, bare for at tråden skal bli ryddigere:

Laney sin LA-serie er skikkelig bra i forhold til hva det koster. LA-35C er billig og vant nettopp en test i Tunes. Med det pickupsystemet du har i fürchen din kan det bli litt bright, så en Roland AC-60 vil nok være strålende. Du har jo kjøpt gitaren fra meg, så du vet jo allerede ca hvordan priser du får, og det kommer under 5000 inkl frakt med en slik en. AER Compact 60 er enda vassere, men den koster også en god del mer. AC-60 er et bedre kjøp hvis penger betyr noe... :)

Fender sin Acoustasonic-serie er bra, men ikke like god som Roland sin, og koster bare noen veldig små 100-lapper mindre. Da ville jeg heller gått for en Laney LA-65D som er enda billigere og som låter bittelitt bedre enn fender sin (litt mindre bass, men den er med stereo-chorus og har en minst like god reverb).

Å sette en grense ved 30W er forresten ikke noe stort poeng i dette spørsmålet etter min mening, for det er snakk om transistorforstere. Du vil ikke spare nevneverdig med vekt eller ha noen soniske (er det et greit ord å bruke på norsk? Jeg liker det ihvertfall) fordeler av å ikke ha mer å gå på. Gå for best lyd innenfor budsjettet...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.