Web Analytics
Jump to content

Minus med eiphone les paul


magnalf

Recommended Posts

Hey, jeg lurer litt på å kjøpe meg ein eiphone les paul standard eller noe i den prisklassen. jeg har hørt mye godt om gitaren, men er det noen som vet om noe som ikke er helt topp?, Fikk ny akkustisk gitar der kantene på bånda på gripebrettet ikke var godt nok slipt, noe som var irriterende etter en stund, vil ikke gå på denne smellen igjen. så all krittikk er bra.

Link to comment
Share on other sites

Denne feilen finne man på langt mer kostbare merkevarer også....

Grunnen er at treverket krymper og utvider seg med luftfuktighet som er i det området instrumentet lagres/brukes.

Eller, den egentlige grunner er at halsen har tørket ut etter at den ble laget.

Enten fordi den ble bygget med for høy fuktihet i trevirke.

Eller at det er ekstremt tørt hvor intrumentet lever livet.

Intresangt nok har jeg personlig aldrig opplevd dette på strat eller telehalser???

Men det er enkel sak å fixe med enkle verktøy.

Link to comment
Share on other sites

Dette "skjegget" fra båndene kan man som før nevnt finne på svinedyre gitarer. Det har i mange tilfeller ikke noe med slett håndtverk å gjøre i det hele tatt, men rett og slett klimaet i Norge. På vinterstid, når vi fyrer som verst, burde det egentlig ikke vært lov å oppbevare gitarer i hjemmene våre, særlig på innlandet. Dette fenomenet kan gjelde svært gammelt tre. Jeg kjenner til flere tilfeller der folk har flytte møbler fra kysten til innlandet, antikviteter som kan være et par hundre år gamle, og da opplever de store problemer med det tørre klimaet. Skap som har vært stabile i flere mannsaldre, sprekker opp, dører ramler fra hverandre, og det oppstår gliper og sprekker her og der.

Tilbake til gitarer- en rimelig luftfukter er en veldig grei investering. Gitarene har det bedre, og man slipper masse finstemming.

Når det er sagt, så tar det ikke mer tid å fjerne slikt enn det det tar å barbere seg. Noen drag med en diamantfil eller et bryne løser problemet. Jeg snakker her om gitarer som i utgangspunktet er bra filt, ikke gitarer som er filt på i ti sekunder per bånd etter at man klipte av båndet med avbiter.

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes det er en veldig god gitar, men hvis man først skal prøve å være negativ:

 • Pickupene mangler en del "punch" og personlighet til de tøffeste rockelåtene.

 • Legeringene i metallet gjør at det ikke er blant de mest slitesterke gitarene (men dette er nok en bagatell for jeg har vel bare en eneste gang være borti en person som har "slitt ut" en Epiphone LP.)

 • Den er ikke like lettspilt i halsen som noen av sine konkurrenter (Ibanez RG, Squier Strat).

En positiv ting som de fleste kunder ikke legger merke til, men som gir en ekstra trygghet er at Luthman (importøren) faktisk tar seg bryet med å åpne opp hver eneste gitar og kontrollere at de er i god stand når de sender dem fra seg. Det gjør at det er tryggere å bestille disse fra usett fra nettet enn en typisk Ibanez (veldig gode gitarer forøvrig) som (tilsynelatende) verken blir kontrollert mtp justering av Floyd Rose, eller etterkontrollert for fabrikasjonsfeil før de er ute hos butikkene. Har enda til gode å få en Ibanez-gitar inn i butikken som har korrekt justert Floyd Rose og samtidig korrekt montert plekterbrett. Når de feilene er korrigert er gitarene knallbra, men det er bare så irriterende for oss butikkene med dobbeltarbeidet (jeg gjør forsåvidt alltid setup på gitarene, men det er forskjell på å gjøre justeringer på en LTD og å ha en fullstendig overhaling av en Ibanez), og det er litt skummelt hvis man kjøper dem usett... Ellers som sagt, god kvalitet på Ibanez og fantastiske halser til metall.

Link to comment
Share on other sites

Epiphone er gode gitarer i forhold til prisen. Jeg har hatt både LP Standard, Beast X(Explorer), LP Custom Black Beauty og LP Custom Slash Signatur. Ingen av disse har vært noe å utsett på.

Sistnevnte er foresten til salgs på kjøp/salg forumet på denne siden:

Salgsannonse :)

Link to comment
Share on other sites

Det som trekker ned med Epi LP Std modellen er for meg at båndarbeide (finjustering av båndenes individuelle høyde) aldri er helt bra. Dette er et "standard" problem på de fleste gitarer i prisklassen, og grunnen er altså at dette krever en del manuelt arbeide. Den andre tingen er at de ikke låter (akustisk) og føles helt som en Gibson. Det gjør derimot omtrent alle japanske kopier og også i alle fall de litt eldre Epi Custom modellene.

Men samtidig, skal man kjøpe en LP ny i Norge så er det ingen andre bedre alternativer i den prisklassen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.