Web Analytics
Jump to content

Minus med eiphone les paul


magnalf
 Share

Recommended Posts

Hey, jeg lurer litt på å kjøpe meg ein eiphone les paul standard eller noe i den prisklassen. jeg har hørt mye godt om gitaren, men er det noen som vet om noe som ikke er helt topp?, Fikk ny akkustisk gitar der kantene på bånda på gripebrettet ikke var godt nok slipt, noe som var irriterende etter en stund, vil ikke gå på denne smellen igjen. så all krittikk er bra.

Link to comment
Share on other sites

Denne feilen finne man på langt mer kostbare merkevarer også....

Grunnen er at treverket krymper og utvider seg med luftfuktighet som er i det området instrumentet lagres/brukes.

Eller, den egentlige grunner er at halsen har tørket ut etter at den ble laget.

Enten fordi den ble bygget med for høy fuktihet i trevirke.

Eller at det er ekstremt tørt hvor intrumentet lever livet.

Intresangt nok har jeg personlig aldrig opplevd dette på strat eller telehalser???

Men det er enkel sak å fixe med enkle verktøy.

Link to comment
Share on other sites

Dette "skjegget" fra båndene kan man som før nevnt finne på svinedyre gitarer. Det har i mange tilfeller ikke noe med slett håndtverk å gjøre i det hele tatt, men rett og slett klimaet i Norge. På vinterstid, når vi fyrer som verst, burde det egentlig ikke vært lov å oppbevare gitarer i hjemmene våre, særlig på innlandet. Dette fenomenet kan gjelde svært gammelt tre. Jeg kjenner til flere tilfeller der folk har flytte møbler fra kysten til innlandet, antikviteter som kan være et par hundre år gamle, og da opplever de store problemer med det tørre klimaet. Skap som har vært stabile i flere mannsaldre, sprekker opp, dører ramler fra hverandre, og det oppstår gliper og sprekker her og der.

Tilbake til gitarer- en rimelig luftfukter er en veldig grei investering. Gitarene har det bedre, og man slipper masse finstemming.

Når det er sagt, så tar det ikke mer tid å fjerne slikt enn det det tar å barbere seg. Noen drag med en diamantfil eller et bryne løser problemet. Jeg snakker her om gitarer som i utgangspunktet er bra filt, ikke gitarer som er filt på i ti sekunder per bånd etter at man klipte av båndet med avbiter.

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes det er en veldig god gitar, men hvis man først skal prøve å være negativ:

 • Pickupene mangler en del "punch" og personlighet til de tøffeste rockelåtene.

 • Legeringene i metallet gjør at det ikke er blant de mest slitesterke gitarene (men dette er nok en bagatell for jeg har vel bare en eneste gang være borti en person som har "slitt ut" en Epiphone LP.)

 • Den er ikke like lettspilt i halsen som noen av sine konkurrenter (Ibanez RG, Squier Strat).

En positiv ting som de fleste kunder ikke legger merke til, men som gir en ekstra trygghet er at Luthman (importøren) faktisk tar seg bryet med å åpne opp hver eneste gitar og kontrollere at de er i god stand når de sender dem fra seg. Det gjør at det er tryggere å bestille disse fra usett fra nettet enn en typisk Ibanez (veldig gode gitarer forøvrig) som (tilsynelatende) verken blir kontrollert mtp justering av Floyd Rose, eller etterkontrollert for fabrikasjonsfeil før de er ute hos butikkene. Har enda til gode å få en Ibanez-gitar inn i butikken som har korrekt justert Floyd Rose og samtidig korrekt montert plekterbrett. Når de feilene er korrigert er gitarene knallbra, men det er bare så irriterende for oss butikkene med dobbeltarbeidet (jeg gjør forsåvidt alltid setup på gitarene, men det er forskjell på å gjøre justeringer på en LTD og å ha en fullstendig overhaling av en Ibanez), og det er litt skummelt hvis man kjøper dem usett... Ellers som sagt, god kvalitet på Ibanez og fantastiske halser til metall.

Link to comment
Share on other sites

Epiphone er gode gitarer i forhold til prisen. Jeg har hatt både LP Standard, Beast X(Explorer), LP Custom Black Beauty og LP Custom Slash Signatur. Ingen av disse har vært noe å utsett på.

Sistnevnte er foresten til salgs på kjøp/salg forumet på denne siden:

Salgsannonse :)

Link to comment
Share on other sites

Det som trekker ned med Epi LP Std modellen er for meg at båndarbeide (finjustering av båndenes individuelle høyde) aldri er helt bra. Dette er et "standard" problem på de fleste gitarer i prisklassen, og grunnen er altså at dette krever en del manuelt arbeide. Den andre tingen er at de ikke låter (akustisk) og føles helt som en Gibson. Det gjør derimot omtrent alle japanske kopier og også i alle fall de litt eldre Epi Custom modellene.

Men samtidig, skal man kjøpe en LP ny i Norge så er det ingen andre bedre alternativer i den prisklassen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.