Web Analytics
Jump to content

Latency med Line 6 TonePort GX


ofulm
 Share

Recommended Posts

Sier seg selv. Etter at jeg kjøpte TonePorten, har jeg brukt den til å øve med hjemme, siden jeg bare hadde en Marshall JCM 800, ikke akkurat en øvings-amp. Syns den virket bra med tanke på latency, men merket at opptakene min ble noe upresise. Så kjøpte jeg meg en Line 6 Vetta og spillte kun på den i lang tid, før jeg så skulle gjøre et opptak. Plutselig synest jeg det var jævlig med latency på TonePorten! Og så skjønte jeg hvorfor opptakene var upresise... Er dette noe å gjøre med, eller må jeg ret og slett ha et nytt lydkort? Bortsett fra latency, synest jeg egentlig at TonePorten egentlig funka greit (savner en XLR-inngang... Og kanskje en inngang til...)

Link to comment
Share on other sites

Latency henger sammen med noen faktorer:

Buffer size - sett så lavt som mulig uten at du får drop-outs (små klikk eller andre uregelmessigheter i lyden) så får du lav latenzy. Buffer size er rett og slett hvor mye informasjon lydkortet skal samle opp i en "pakke" før det blir sendt til maskinen.

Prosessorhastighet/prosessorbruk - Jo mer prossessorhastighet du har "til overs", jo mer stabilt og raskt jobber maskinen

Ram og andre systemressurser - Samme som over

Overføringshastighet fra lydkortet

Husk at de fleste programmer har muligheten for latency-kompensasjon.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar! Er vel godt mulig at jeg har tuklet med noen instillinger... Skal sjekke når jeg kommer hjem. En ting til. jeg har prøvd å bruke Zoom H2 som mikrofon (line out fra den og inn i TonePorten) til å mikke opp ampen med, men da blir det enda mer latency! Er det en dårlig idé å bruke Zoomen?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.