Web Analytics
Jump to content

Latency med Line 6 TonePort GX


ofulm
 Share

Recommended Posts

Sier seg selv. Etter at jeg kjøpte TonePorten, har jeg brukt den til å øve med hjemme, siden jeg bare hadde en Marshall JCM 800, ikke akkurat en øvings-amp. Syns den virket bra med tanke på latency, men merket at opptakene min ble noe upresise. Så kjøpte jeg meg en Line 6 Vetta og spillte kun på den i lang tid, før jeg så skulle gjøre et opptak. Plutselig synest jeg det var jævlig med latency på TonePorten! Og så skjønte jeg hvorfor opptakene var upresise... Er dette noe å gjøre med, eller må jeg ret og slett ha et nytt lydkort? Bortsett fra latency, synest jeg egentlig at TonePorten egentlig funka greit (savner en XLR-inngang... Og kanskje en inngang til...)

Link to comment
Share on other sites

Latency henger sammen med noen faktorer:

Buffer size - sett så lavt som mulig uten at du får drop-outs (små klikk eller andre uregelmessigheter i lyden) så får du lav latenzy. Buffer size er rett og slett hvor mye informasjon lydkortet skal samle opp i en "pakke" før det blir sendt til maskinen.

Prosessorhastighet/prosessorbruk - Jo mer prossessorhastighet du har "til overs", jo mer stabilt og raskt jobber maskinen

Ram og andre systemressurser - Samme som over

Overføringshastighet fra lydkortet

Husk at de fleste programmer har muligheten for latency-kompensasjon.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar! Er vel godt mulig at jeg har tuklet med noen instillinger... Skal sjekke når jeg kommer hjem. En ting til. jeg har prøvd å bruke Zoom H2 som mikrofon (line out fra den og inn i TonePorten) til å mikke opp ampen med, men da blir det enda mer latency! Er det en dårlig idé å bruke Zoomen?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.