Web Analytics
Jump to content

Surrelyd i forsterkeren


-Håvard-
 Share

Recommended Posts

Jeg har nettop kjøp meg ny gitar og forsterker, men når jeg slår på forsterkeren kommer det en surrelyd.

Surrelyden går vekk vis jeg tar fingeren min på den øverste strengen, men når jeg slipper den så kommer den tilbake :angry:

Er det noen som vet va den surrelyden kommer fra?

Link to comment
Share on other sites

Jordingsstøy heter det :)

Kan lett fikses hvis man åpner den ene enden av jacken og lodder fast en diode (les: ikke lysdiode) som gjør at det bare kommer signaler i en rettning :)

Edit: Velkommen til forumet forresten :)

Edited by Arne.
Link to comment
Share on other sites

Jordingsstøy heter det :)

Kan lett fikses hvis man åpner den ene enden av jacken og lodder fast en diode (les: ikke lysdiode) som gjør at det bare kommer signaler i en rettning :)

Edit: Velkommen til forumet forresten :)

Takk, men er det lett å ordne det? Er litt redd for å gjøre det verre.

Går det an å få buttiken til å ordne det? det skall vel ikke vere jordingsfeil på helt nye gitarer <_<

Edited by -Håvard-
Link to comment
Share on other sites

Takk, men er det lett å ordne det? Er litt redd for å gjøre det verre.

Går det an å få buttiken til å ordne det? det skall vel ikke vera jordingsfeil på helt nye gitarer <_<

Skal ikke ta alle under en kam her, men er veldig mange som har det.. Veldig normalt ;)

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke helt.. Men jeg har opplevd det gaanske mye (om ikke alltid?) og det er ikke noe problem.

Det pleier vel ikke å støye slikt på cleans, men bare på vreng hos meg.

Og da må man holde over strengene uansett for ikke å få uønsket feedback. Så det er ikke noe problem. Desuten så holder du på strengene dine når du spiller, så den lyden vil ikke plage deg.

Link to comment
Share on other sites

Jordingsstøy i fela fikses lett med litt aluteip og noen hendige grep. Dekk alle "rom" i gitaren med folietape, lodde alle jordingspunkter (strengstol, alle poter og switcher, jack-chassis) felles i denne folien og vips har du en fullt skjerma gitar, fritt for støy og faktisk _ofte_ stillere enn rett fra produksjon.

Sjekk også at ampen er godt jorda og bruk en god jack-kabel. Gammel utsarva kabel kan lage mye fin støy.

Link to comment
Share on other sites

Hum- hvis du setter inn en diode, så vil gitarsignalet forandre seg fra vekselstrøm til likestrøm, i og med at en diode er en likeretter. Enkelt fortalt fjerner man halvparten av lyden. Er det så ønskelig, da?

Forklaring ønskes. Fikk faktisk lyst til å prøve!

Jeg har ikke prøvd det selv men basslæreren min hadde gjort det på sine kabler, hørte ingen forskjeller.. Unntatt at det ikke ble støy da, han forklarte det med at da kom bare signalene en vei.. Er en stund siden han sa det, men husker jeg så at han gjorde det en gang :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg fant ut hva det var. Det var dataen, men det var ikke lyder fra den, når jeg tok i ledningen (den lade ledningen) kom lyden, begge er i en skøyteledning så jeg setter bare ledningen i en annen stikkontakt

Takk for svar :)

Edited by -Håvard-
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.