Web Analytics
Jump to content

Surrelyd i forsterkeren


-Håvard-
 Share

Recommended Posts

Jeg har nettop kjøp meg ny gitar og forsterker, men når jeg slår på forsterkeren kommer det en surrelyd.

Surrelyden går vekk vis jeg tar fingeren min på den øverste strengen, men når jeg slipper den så kommer den tilbake :angry:

Er det noen som vet va den surrelyden kommer fra?

Link to comment
Share on other sites

Jordingsstøy heter det :)

Kan lett fikses hvis man åpner den ene enden av jacken og lodder fast en diode (les: ikke lysdiode) som gjør at det bare kommer signaler i en rettning :)

Edit: Velkommen til forumet forresten :)

Edited by Arne.
Link to comment
Share on other sites

Jordingsstøy heter det :)

Kan lett fikses hvis man åpner den ene enden av jacken og lodder fast en diode (les: ikke lysdiode) som gjør at det bare kommer signaler i en rettning :)

Edit: Velkommen til forumet forresten :)

Takk, men er det lett å ordne det? Er litt redd for å gjøre det verre.

Går det an å få buttiken til å ordne det? det skall vel ikke vere jordingsfeil på helt nye gitarer <_<

Edited by -Håvard-
Link to comment
Share on other sites

Takk, men er det lett å ordne det? Er litt redd for å gjøre det verre.

Går det an å få buttiken til å ordne det? det skall vel ikke vera jordingsfeil på helt nye gitarer <_<

Skal ikke ta alle under en kam her, men er veldig mange som har det.. Veldig normalt ;)

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke helt.. Men jeg har opplevd det gaanske mye (om ikke alltid?) og det er ikke noe problem.

Det pleier vel ikke å støye slikt på cleans, men bare på vreng hos meg.

Og da må man holde over strengene uansett for ikke å få uønsket feedback. Så det er ikke noe problem. Desuten så holder du på strengene dine når du spiller, så den lyden vil ikke plage deg.

Link to comment
Share on other sites

Jordingsstøy i fela fikses lett med litt aluteip og noen hendige grep. Dekk alle "rom" i gitaren med folietape, lodde alle jordingspunkter (strengstol, alle poter og switcher, jack-chassis) felles i denne folien og vips har du en fullt skjerma gitar, fritt for støy og faktisk _ofte_ stillere enn rett fra produksjon.

Sjekk også at ampen er godt jorda og bruk en god jack-kabel. Gammel utsarva kabel kan lage mye fin støy.

Link to comment
Share on other sites

Hum- hvis du setter inn en diode, så vil gitarsignalet forandre seg fra vekselstrøm til likestrøm, i og med at en diode er en likeretter. Enkelt fortalt fjerner man halvparten av lyden. Er det så ønskelig, da?

Forklaring ønskes. Fikk faktisk lyst til å prøve!

Jeg har ikke prøvd det selv men basslæreren min hadde gjort det på sine kabler, hørte ingen forskjeller.. Unntatt at det ikke ble støy da, han forklarte det med at da kom bare signalene en vei.. Er en stund siden han sa det, men husker jeg så at han gjorde det en gang :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg fant ut hva det var. Det var dataen, men det var ikke lyder fra den, når jeg tok i ledningen (den lade ledningen) kom lyden, begge er i en skøyteledning så jeg setter bare ledningen i en annen stikkontakt

Takk for svar :)

Edited by -Håvard-
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.