Web Analytics
Jump to content

Dårlig volum pot?


Recommended Posts

Akkurat kjøpt meg en Randall Cyclone og jeg visste at det var noen problemer med lyden på den da jeg kjøpte den. Det arter seg på følgende måte. Man må skru volumet høyt og slå litt på strengene og plutselig kommer det lyd og man kan skru til noe lavere volum for å ikke bli hørselskadet:) Da fungerer det en liten stund og så fader lyden ut og blir borte. Så må man gjøre samme prosedyre for å få lyd igjen. Noen forslag til hvordan dette kan fikses? Det både master volume og channel volume da så jeg er usikker på hvem som evt er noe galt med. Hvor kan man evt få kjøpt noe sånn pot cleaner?

Link to comment
Share on other sites

Som regel oppfører slitte potmetre seg på den måten at de "knaser" når du bruker dem. Er det kontaktproblemer, hjelper det som regel å "ratte" kraftig helt fram og tilbake en tre- fire ganger, og da er de bedre en stund.

Det kan virke som om det er dårlig kontakt et eller annet sted i forsterkeren, og det trenger ikke være i potmeteret. I ditt tilfelle tviler jeg kanskje på det. Sånn potmetercleaner er ikke noe vidundermiddel. Enten funker det en liten stund, og så er det like ille, eller så fikser det problemet. Man har slikt hos for eksempel Tess, eller butikker beregnet på industrikunder, og som selger smøremidler. Jeg bruker CRC 2-26, rett og slett fordi det er det jeg har, og fikk tak i. En sånn boks varer "livet ut" for en privatperson, da det er slik at jo mindre man bruker, jo bedre. Man bør ikke bruke 5-65, WD-40 eller andre "verktøykasser på boks". De fungerer omtrent som å tisse i buksa- de virker en veldig liten stund, og så er det enda verre etterpå. Fine saker på gressklippere, mopeder, biler og slikt, men ikke til elektronikk.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.