Web Analytics
Jump to content

Dårlig volum pot?


Recommended Posts

Akkurat kjøpt meg en Randall Cyclone og jeg visste at det var noen problemer med lyden på den da jeg kjøpte den. Det arter seg på følgende måte. Man må skru volumet høyt og slå litt på strengene og plutselig kommer det lyd og man kan skru til noe lavere volum for å ikke bli hørselskadet:) Da fungerer det en liten stund og så fader lyden ut og blir borte. Så må man gjøre samme prosedyre for å få lyd igjen. Noen forslag til hvordan dette kan fikses? Det både master volume og channel volume da så jeg er usikker på hvem som evt er noe galt med. Hvor kan man evt få kjøpt noe sånn pot cleaner?

Link to comment
Share on other sites

Som regel oppfører slitte potmetre seg på den måten at de "knaser" når du bruker dem. Er det kontaktproblemer, hjelper det som regel å "ratte" kraftig helt fram og tilbake en tre- fire ganger, og da er de bedre en stund.

Det kan virke som om det er dårlig kontakt et eller annet sted i forsterkeren, og det trenger ikke være i potmeteret. I ditt tilfelle tviler jeg kanskje på det. Sånn potmetercleaner er ikke noe vidundermiddel. Enten funker det en liten stund, og så er det like ille, eller så fikser det problemet. Man har slikt hos for eksempel Tess, eller butikker beregnet på industrikunder, og som selger smøremidler. Jeg bruker CRC 2-26, rett og slett fordi det er det jeg har, og fikk tak i. En sånn boks varer "livet ut" for en privatperson, da det er slik at jo mindre man bruker, jo bedre. Man bør ikke bruke 5-65, WD-40 eller andre "verktøykasser på boks". De fungerer omtrent som å tisse i buksa- de virker en veldig liten stund, og så er det enda verre etterpå. Fine saker på gressklippere, mopeder, biler og slikt, men ikke til elektronikk.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.